Er fabulous uitzien en tegelijkertijd geld besparen? Dat kan! - Goedkoop.be

Er fabulous uitzien en tegelijkertijd geld besparen? Dat kan! 

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Komen die grijze haren bij jou inmiddels ook steeds meer door? Of lijkt het alsof je je uitgroei iedere week moet bijwerken en zie je alweer op tegen dat dure kappersbezoek? Niet getreurd, je kunt die centen gewoon in je portemonnee houden, want je haar kleuren of bijwerken kan je heel goed zelf!

Wist je dat er tegenwoordig hele goede haarverf verkrijgbaar is die je gewoon zelf kunt bestellen? Haarverf van salonkwaliteit, maar dan bij jou thuis! Er goed uitzien hoeft echt geen honderden euro’s te kosten. Een goede besparingstip op je beauty routine om geld over te houden voor andere leuke dingen is namelijk om zelf je haar voortaan te kleuren. Nog nooit zelf gedaan? Hier de tips.

First things first..

Doe inspiratie op op het internet, scroll je instagram door of blader je favoriete fashion magazines eens door. Gegarandeerd dat je prachtige ideeën tegenkomt die jij ook wilt uitproberen. Verzamel al je inspiratiefoto’s bij elkaar en maak daar een tof moodboard van. Dit vormt het uitgangspunt voor je nieuwe kapsel. Alles begint bij inspiratie! En als je dan toch lekker bezig bent, zoek daar dan meteen nog een toffe nieuwe outfit bij en je bent straks helemaal klaar voor je aankomende date of belangrijke afspraak!

Even bijkleuren of complete make-over?

Als je inspiratie hebt opgedaan, wordt het tijd om je verf in huis te halen. Blijf je bij je huidige kleur en wil je alleen de uitgroei bijwerken of durf je een hele nieuwe kleur aan?

Haarverf is er in heel veel soorten en maten. Heb je lang haar en wil je je complete haardos verven? Kies dan voor een grotere verpakking dan wanneer je enkel je uitgroei wilt bijwerken. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor permanente, semi-permanente of uitwasbare haarkleur. Die laatste twee opties zijn natuurlijk geweldig om eens een coole nieuwe kleur uit te proberen. Heb je altijd al gedroomd van een mooie paarse haartint maar nooit gedurfd? Ga dan eens voor een niet-permanente haarverf. Dit is hét moment om eens voor een gedurfde kleur te gaan, gewoon in de veiligheid van je eigen huis!

Kleur gekozen en in huis? Bereid je haarverf sessie dan goed voor. Kies voor een plek in huis waar je alle ruimte hebt, makkelijk je haar kunt uitspoelen en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Zo kun je in alle rust aan de slag. Lees voordat je aan het werk gaat wel goed de handleiding van de verf. Iedere verfsoort kan namelijk net even iets verschillend zijn in de gebruiksaanwijzing of in de werkingsduur en je wilt niet dat jouw blonde lokken straks onbedoeld als een wortel eruit komen te zien!

Protip: zorg dat je een handdoek of washandje in de buurt hebt liggen dat je nat kunt maken. Daarmee kan je makkelijk eventuele verfvlekjes op je gezicht of bij je oren wegwerken.

Zelf je haar verven saai? Echt niet!

Ga je altijd graag naar de kapper juist ook om een praatje te maken? Die ervaring kan je thuis ook gewoon creëren. Nodig je beste vriendinnen of vrienden uit om samen een beauty avondje te houden. Bijkomend voordeel is dat je elkaar kan helpen met het verven van de wat moeilijker te bereiken plukken haar achterop je hoofd bijvoorbeeld! Kies samen jullie favoriete haarverf, maak er wat cocktails bij, combineer het met een leuke kledingruil en jullie avond kan niet meer stuk. Die kapper heb je zo helemaal niet meer nodig! Weet jij al welke kleur jij binnenkort gaat uitproberen?

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.