De handigste tips voor Wereld Bakdag - Goedkoop.be

De handigste tips voor Wereld Bakdag

Door
0 reacties

Vandaag, 17 mei heb jij het perfecte excuus om je vol te proppen met zelfgemaakte lekkernijen, want het is vandaag Wereld Bakdag! Oké we geven toe dat het veel makkelijker is om een lekker cakeje of een romige taart bij de bakker of supermarkt te halen. 

Maar geef toe, dat smaakt nog niet eens half zo lekker als een eigen baksel dat met liefde gemaakt is. Ook als we daar even dat verbrande laagje vanaf moeten schrapen.

Om er vandaag een heerlijke bakdag zonder al te veel mislukkingen, van te maken zetten wij voor jou de handigste tips op een rijtje zodat er praktisch niets verkeerd kan gaan!

Bedorven of verse eieren?

Eieren worden in bijna alle recepten voor baksels gebruikt. Het is dan ook heel belangrijk om te weten of je ei nog vers of al bedorven is. Met dit trucje ben je altijd gerust!

Vul een glas met water en kijk of het ei blijft drijven. Als dat het geval is, gooi je het beter meteen in de vuilnisbak. Een vers ei zal altijd naar de bodem zinken.

Is je cake klaar of niet?gebak

Je cake staat al even in de oven, maar je twijfelt of hij al klaar is.

Er is maar één manier om dit te checken en dat doe je door een stokje (zoals een ongekookte spaghettisliert) of een mes in de cake te steken.

Blijft er geen deeg aan hangen? Dan is je cake klaar!

Knapperige pannenkoeken?

Zin in goede, knapperige pannenkoeken? Voeg dan een beetje spuitwater aan je deeg toe. We weten dat het heel raar klinkt, maar het is zeker het proberen waard. Weg met die veel te dikke, zompige pannenkoeken.

Wafels bewaren?

Heb je net overheerlijke wafels gebakken, maar krijg je ze niet allemaal op? Geen zorgen, laat ze eerst goed afkoelen en stop ze erna in een goed afgesloten blik of doos en leg er tenslotte een sneetje brood bij.

Na enkele dagen zal het sneetje brood volledig hard zijn, maar je wafels zullen nog lekker zacht zijn. Wil je de wafels nog langer bewaren? Vervang het sneetje brood dan om de paar dagen.

Taarten strak aansnijden?

taartJe kent het wel. Je bent de hele namiddag bezig geweest met een taart te maken voor een familiediner, verjaardag of gewoon omdat je er zin in had.

Na al die moeite wil je dan ook dat je je taart mooi kan aansnijden, zonder dat het een hele puinhoop wordt.

Gebruik dan een groot, scherp mes en houd het even onder heet water zodat je mes voldoende opwarmt. Maak je mes snel droog met een handdoek en begin meteen met snijden. Je zal merken dat de taart van de hitte schrikt en op die manier kan je de stukken strak aansnijden.

Recepten

Heb je zin gekregen om verschillende baksels te creëren in je eigen keuken maar heb je geen inspiratie? Kijk dan zeker eens op recepten.be voor de eenvoudigste en tegelijk lekkerste recepten!

Korting

Je denkt misschien dat een cake, koekjes, pannenkoeken of een taart bakken je veel geld kost, maar dat is gelukkig niet zo. Je vindt heel wat promoties in supermarkten zoals Albert Heijn, Aldi, Lidl en Spar.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.