Heb jij een bad nodig? - Goedkoop.be

Heb jij een bad nodig?

Door
0 reacties

Kan jij ook zo genieten van een bad nemen? Wie niet, juist? Je kan erdoor tot rust komen en je hebt een goed excuus om je even af te sluiten van de buitenwereld, lawaai of stress. Maar heb je dat eigenlijk echt nodig en wat zijn de voor- en nadelen van baden nu eigenlijk? Ik lijst het even voor je op!

Een bad is ontspannend: mentaal en voor je lichaam

Dit weet je waarschijnlijk zelf wel. Een bad nemen is superontspannend. Net voor het slapengaan een bad nemen, alleen of met je partner, niets is zo rustgevend. Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat baden zorgt voor de aanmaak van het gelukshormoon serotonine, wat zorgt voor een gelukkig gevoel.

Bovendien ik het romantisch om met je partner een bad te nemen. Plaats wat kaarsjes, een muziekje en voeg wat badolie toe aan het water en het wordt meteen supergezellig. Al is alleen baden ook zalig. Even lekker me-time en aan niets of niemand anders moeten denken, dat kan iedereen wel gebruiken.

Sterker nog, een bad nemen kan een soort van therapie zijn. Kruiden en geuren van (essentiële) oliën hebben namelijk een bepaalde positieve werking op je spieren en algemeen op je hele lichaam. Ook het contact met het warme water op zich is goed voor je spieren en pezen.

Welk bad kies jij?

HoekbadEr bestaan redelijk wat verschillende soorten en modellen. Zo bestaan er onder meer ligbaden, jacuzzi's, hoekbaden en vrijstaande baden. Wil jij er niet te veel geld aan uitgeven maar wil je zeker wel een degelijk mooi bad? Kies dan voor een goedkoop bad van badkamerdepot.be. Je kan momenteel genieten van kortinen tot wel € 300. Bij deze winkel kan je je bad online bestellen en laten leveren voor een klein bedrag. Bovendien kan je ook de plaatsing via de installateurs van Badkamerdepot laten gebeuren.

Met een douche bespaar je

Gemiddeld genomen heb je voor een bad ongeveer 115 liter water nodig, terwijl dat voor een douche 63 liter is. Je verbruikt dus minder water met een douche dan met een bad en je waterfactuur zal logischerwijze een pak lager zijn. Dat betekent dat je vanuit ecologisch en financieel oogpunt sowieso beter vaker doucht dan een bad neemt.

Natuurlijk staan sommige mensen uitzonderlijk lang onder de douche. Ben jij ook zo iemand die graag minstens een halfuur staat te stomen in de douche met wat muziek op de achtergrond of terwijl je zelf een deuntje fluit of zingt? Dan kies je toch beter voor een bad, waar je waarschijnlijk in totaal minder water mee verbruikt.

Een kleine of grote badkamer

Een belangrijke reden om al dan niet een bad te laten plaatsen is plaatsgebrek of net plaats te veel. Wie een kleine badkamer heeft kiest best voor een douche, zodanig dat je badkamer er niet nog kleiner gaat uitzien. Wie een grote badkamer heeft gaat best voor een bad, zodat de ruimte er niet te leeg uitziet. Als je een aangename en mooie badkamer wil maak je die overweging dus best.

Een bad is goed voor je huid

Essentiële oliënEen bad nemen is goed voor je huid, toch als je essentiële oliën toevoegt. Door een tijdje in warm water met oliën te baden hebben de stoffen namelijk genoeg tijd om diep in je huid door te dringen, waardoor je huid soepel wordt. Bij Holland & Barrett en Kruidvat vind je een uitgebreid gamma aan essentiële oliën aan betaalbare prijzen, bijvoorbeeld met eucalyptus- of lavendelgeur, die bekend zijn om het onstpannend effect.

Let wel op, want het natuurlijk vetlaagje van je huid kan verdwijnen door te lang in badwater te liggen. Daardoor kan je huid uitdrogen. Als je badschuim of zeep gebruikt kan dit voorkomen. Als je echter oliën toevoegt kan je dit vermijden, want die gaan de uitdroging van de huid net tegen.

Een bad kuisen duurt lang

Een bad schoonmaken neemt redelijk wat energie en tijd in beslag. Als je wekenlang wacht met het kuisen van je badkuip, krijg je een soort dunne film die je er maar moeilijk afkrijgt, zelfs met de juiste kuisproducten. Het is dus belangrijk je bad quasi elke week een schoonmaakbeurt te geven.

Heb je geen zin om wekelijks te schrobben of heb je er simpelweg geen tijd voor? Kies dan eerder voor een douche. Een douche kan je in no-time proper maken door wat product te gebruiken op de douchekop en draaiknop. Dan snel nog even de vloer kuisen, samen met de rest van de badkamer, dat is ook in een mum van tijd gebeurd!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.