Films kijken met handige diensten, waar let je op? - Goedkoop.be

Films en series kijken? Deze diensten moet je in het oog houden.

Door
Laatste update op 4 reacties

Films downloaden is niet legaal, maar doordat overheden streeds strenger optreden tegen bedrijven als The Pirate Bay en Megaupload wordt het ook steeds moeilijker om films te downloaden. Er zijn wel andere bedrijven en diensten die het kijken van films en series gemakkelijk maken. In sommige gevallen is dit nog steeds illegaal, maar vaak zijn ze (tegen een kleine betaling) wel degelijk legaal. Ben jij een liefhebber van films en series? Dan hebben we wat mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 

Netflix

Sinds september 2014 is deze Amerikaanse gigant beschikbaar in België. Voor €7,99 per maand (afhankelijk van het abonnement) bekijk je hier al onbeperkt een enorm aanbod films en series. Momenteel bestaat het Netflix aanbod in België al uit bijna 2.000 films.

De voordelen van Netflix zijn dat je je favoriete films altijd bekijkt in hoge kwaliteit en bovendien altijd voorzien bent van ondertiteling of Nederlandse/Vlaamse spraak. Geen films meer die met een beweeglijk handcamera’tje in een buitenlandse bioscoop opgenomen zijn dus. Daarnaast is Netflix te gebruiken op bijna alle systemen als Smart TV’s, spelconsoles, Apple TV, tablets, telefoons en computers. Je kan dus altijd en overal Netflix bekijken.

 

Het volledige aanbod van Netflix in België en de verschillende abonnementen? Kijk even hier.

Proximus/Telenet

Telenet biedt sinds december de pakketten “Play” en “Play More” aan, waarmee je voor respectievelijk €10 en €24,95 per maand onbeperkt films bekijkt uit de catalogus. Daarnaast kan je tegen een bijbetaling exclusieve films en series bekijken, die elders dus niet te zien zijn. Met het Play More abonnement kan je bovendien tv-uitzendingen terugkijken op je TV. Extra informatie en het aanbod zijn hier te vinden.

Proximus biedt “Movies & Series Pass” aan voor €9,95 per maand, waarmee je onbeperkt films en series uit het Proximus aanbod kan bekijken. Ook bij Proximus bekijk je tegen een extra betaling (maximaal €5) tv-uitzendingen terug en huur je eenmalig exclusieve films. Ga nu naar het volledige aanbod van Proximus.

Het voordeel van deze twee diensten is dat deze inbegrepen zijn bij je TV-abonnement en daarom niet meetellen voor je downloadlimiet.

iTunes/Play Store

Geen zin om vast te zitten aan een abonnement? Op Apple en Android apparaten downloadt je films en series voor een relatief klein bedrag uit de iTunes winkel of de Play Store. Zo kijk je de films en series die je downloadt onbeperkt tegen een aantrekkelijk bedrag. In bezit van een Apple TV of Google Chromecast? Dan zijn deze diensten heel gemakkelijk te gebruiken via je TV en kijk je je favoriete films dus meteen op je TV.

Het nadeel hiervan is dat, hoewel de bedragen relatief laag zijn, je voor iedere film of serie apart moet betalen en dus geen onbeperkt gebruik maakt van een catalogus. Het voordeel is dat het aanbod groter is en je niet betaalt voor wat je niet gebruikt.

Popcorn Time

Via Popcorn Time kijk je je favoriete films en series helemaal gratis, inclusief hoge beeldkwaliteit en ondertiteling. Popcorn Time is eenvoudig te downloaden op je PC, Mac of Android apparaat. Het aanbod van Popcorn Time is zeer groot, waardoor je bijna alle films en series die je kan bedenken wel kan bekijken. Gratis dus. Het enige wat je hiervoor moet dus is een account maken en het programma of de app te downloaden.

Helaas is Popcorn Time een illegale dienst, waardoor je deze niet kan gebruiken op Apple apparaten zonder ze te kraken. Daarnaast is de Popcorn Time app op de meeste Smart TV’s niet te downloaden. Je moet dus verbinding maken met je TV vanuit je PC of Android apparaat. Het is in België (nog) niet strafbaar om illegaal materiaal te downloaden voor eigen gebruik. Het bedrijf Popcorn Time zelf is echter wel strafbaar, de vraag is dus hoe lang dit beschikbaar blijft.

“Watch online”

 

De makkelijkste optie is om bij Google simpelweg de naam van je favoriete film in te typen en daar de tekst “watch online” aan toe te voegen. Tussen de zoekresultaten vind je vervolgens verschillende websites waar je deze film kan streamen.

De kans op Nederlandstalige ondertiteling is bij deze optie minimaal. Daarnaast is de kwaliteit van de streams niet altijd optimaal en kan het dus even duren voor je een goede versie gevonden hebt. Met een beetje geluk kijk je echter binnen een paar seconden de beste films. Ook dit is dus helemaal gratis. De websites die deze films aanbieden zijn echter wel illegaal bezig. Jij als bezoeker bent niet strafbaar wanneer je deze films bekijkt.

Tot zover onze tips. Heb jij nog andere tips voor ons of wil je je ervaringen met ons delen? We horen het graag!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.