Dit zijn de voordelen van een refurbished printer - Goedkoop.be

Dit zijn de voordelen van een refurbished printer

Richard
Door Richard
0 reacties

Refurbished producten worden steeds populairder onder de mensheid. De tweedehands printers, smartphones en laptops gaan als warme broodjes over de toonbank. Sinds het klimaatprobleem een grote rol speelt in de samenleving richten steeds meer personen zich op een milieuvriendelijk leven. Het gebruik van een refurbished printer, smartphone of laptop kan bijdragen aan het realiseren van zo’n levensstijl.


Naast het realiseren van een milieuvriendelijke levensstijl, biedt het gebruik van een refurbished printer of ander apparaat nog meer voordelen voor de consument. Ben jij benieuwd van welke voordelen jij kunt genieten indien jij een refurbished apparaat aanschaft? Lees snel verder. In dit artikel geven wij drie voordelen van het gebruik van een refurbished apparaat, met een tweedehands printer als voorbeeld.

Voor een lagere prijs

In vergelijking met een nieuw product ligt de prijs van een refurbished, oftewel tweedehands, printer een stuk lager. De inkt van een printer is de afgelopen tijd behoorlijk in prijs gestegen, waardoor een printer op lang termijn redelijk duur kan zijn. Doordat er helaas lastig kan worden bespaard op het inkt, maar er wel kan worden bespaard op de aanschafprijs, is dit een ideale manier om de totale kosten te verlagen.

Hoge kwaliteit

Nu zul jij denken: ‘De prijs van een refurbished printer ligt een stuk lager, doordat het product al is gebruikt, dus is verslechterd’. Dit is zeker waar, maar jij ziet bij deze uitspraak een belangrijk proces over het hoofd. Voordat een gebruikt product als refurbished product op de markt verschijnt, zal het product vooraf grondig worden nagelopen op eventuele schade en kapotte onderdelen. Indien hier sprake van is, zullen deze onderdelen gerepareerd of zo nodig vervangen worden. De kwaliteit van een tweedehands printer is om die reden bijna gelijk aan de kwaliteit van een nieuw product.

Garantie

Het is uiteraard ook mogelijk om een gebruikte printer via Marktplaats van een particulier over te nemen. In veel gevallen ligt deze prijs namelijk nog lager dan de prijs van een refurbished printer. Toch zit hier een nadeel aan vast: jij krijgt geen garantie. Doordat de gebruikte printer voorafgaand aan de verkoop niet is gecontroleerd op eventuele kapotte onderdelen, is de kans groot dat de printer op kort termijn beschadigd kan raken of kapot kan gaan. In dit geval zul jij geen garantie hebben en dus zelf de kosten moeten dekken.

Bij een refurbished printer zul jij echter voorzien zijn van een gecontroleerde printer, die vooraf volledig is nagekeken op eventuele verslechterde onderdelen, zodat de printer optimaal werkt. Daarbij krijg jij ook garantie, zodat jij geen extra kosten hoeft te dekken als de printer kapot gaat. Dat is mooi meegenomen!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.