Man Cave of Ladies Room: De beste ideeën om van een kamer een ontspanningsoase te maken! - Goedkoop.be

Man Cave of Ladies Room: De beste ideeën om van een kamer een ontspanningsoase te maken!

Richard
Door Richard
0 reacties

Als je graag met vrienden thuis samenkomt, kun je daarvoor een eigen kamer inrichten. In de kelder is vaak genoeg ruimte om een gezellige ruimte naar eigen inzicht in te richten. Van een thuisbioscoop tot een discotheek, alles is mogelijk zodat je niet in het openbaar hoeft af te spreken.

Een Man Cave is een geweldige plek om de deur op slot te doen en voetbalwedden te plaatsen en TV te kijken onder het genot van een biertje. De Ladies Room biedt een echt wellnessgevoel voor een meidenavond thuis. De ontspanningsoase kan dan slim verlicht worden. 

 

Zo wordt de Man Cave het absolute hoogtepunt van het huis

Voor veel mannen is voetbal het populairste tijdverdrijf van allemaal. Maar het gaat niet alleen om elk weekend een paar doelpunten maken op de club. Integendeel, mannen trekken zich graag terug uit hun omgeving om samen naar de actuele wedstrijden te kijken. Ze kunnen met elkaar praten en dankzij de elektronica zelfs samen wedden op de uitslag van een voetbalwedstrijd via internet.

Om te wedden op zijn favoriete team, club of een bepaalde internationale wedstrijd hoeft men niet meer naar de plaatselijke bookmaker. Dat zou veel te tijdrovend zijn, want terwijl je onderweg bent, kan het volgende doelpunt al gemaakt zijn. Het is veel gemakkelijker om online een gerenommeerde bookmaker voor voetbalweddenschappen te zoeken en daar je weddenschappen te plaatsen.

Vooral combinatieweddenschappen zijn razend populair bij ervaren spelers met echt geld. Net als bij systeemweddenschappen in de loterij kan met een relatief kleine inzet een hoge winst worden behaald. De meeste online wedkantoren bieden ook de mogelijkheid om coole casinospellen te spelen terwijl je wacht op de uitslag van een sportwedstrijd.

DIY erg populair bij vrouwen: De Ladies Room wordt gezellig en chic

Vrouwen geven de voorkeur aan een comfortabelere inrichting en hechten veel belang aan een verfijnde uitstraling. Wie graag leest, heeft behoefte aan een comfortabel onderkomen met voldoende verlichting. Als de boeken in een zelfgebouwde bibliotheek mooi op een rij langs de wanden staan, zorgt dit ook voor geluidsisolatie. In de dameskamer voelt men zich nu eenmaal prettiger en kan men zich ontspannen met een goed boek.


Maar ook voor handwerken is er in de Ladies Room voldoende ruimte. Naai- of breimaterialen kunnen zo worden opgeborgen dat alles binnen handbereik is. Bij het knutselen of uw eigen doe-het-zelf projecten moet u er ook op letten dat de verlichting gunstig is. De ogen worden sneller moe op een slecht verlichte werkplek, wat gemakkelijk kan leiden tot vermoeidheid bij het knutselen of handwerken.


Natuurlijk zijn er ook onder de vrouwen gepassioneerde gamers die, net als mannen, het liefst een grote speelkamer inrichten. Daar kun je elkaar ontmoeten voor een spelletje poker in een vrolijke sfeer, wat overigens altijd volkomen legaal is in de privésfeer. Als je niet veel tijd wilt besteden aan de voorbereiding, kun je ook online voor echt geld spelen met je vrienden - of tegen andere spelers van over de hele wereld.

De feestkelder is nog lang niet verouderd

Wie thuis graag privé vergadert, kan in de kelder een eigen ruimte inrichten voor uitgebreide feesten. Het plafond kan zo worden geïsoleerd dat er geen geluiden doordringen tot de bovenliggende ruimtes. Dit is bijzonder effectief om andere familieleden niet te storen tijdens het feesten. Een aantrekkelijke bar is bijna een must in een feestkelder, maar ook een gezellige zithoek kan mensen uitnodigen om samen feest te vieren.

Of er een dansvloer is, hoe deze wordt verlicht en welke technische apparatuur u permanent wilt installeren, is uiteindelijk aan uw eigen smaak. Wie bijvoorbeeld graag biljart of vrienden ontmoet voor een potje darts, kan de feestkelder dienovereenkomstig inrichten. Een lounge-achtig karakter kan net zo uitnodigend zijn als een feestzaal in de stijl van de jaren '70 of een inrichting zoals uit de Arabische Nachten.

Als er in de kelder een snelle internetverbinding is, kun je hier ook gokken op internet. Een grote televisie kan worden voorzien van extra luidsprekers, die het beste in de hoeken van de kamer kunnen worden opgesteld. Een beamer staat ook goed in de feestkelder. Vermakelijke kunstfilms kunnen dan tijdens het dansen worden afgespeeld, waardoor het feest een heel bijzondere sfeer krijgt.

Wellnessruimte om te ontspannen: Zwembad in de kelder en sauna

Er is nu ook een compacte sauna met elektriciteit verkrijgbaar. Deze vrij compacte cabines kunnen zelfs in woonruimtes worden opgesteld en door maximaal twee personen worden gebruikt. Wie echter graag met zijn vrienden samenkomt om te ontspannen, kan in de kelder een kleine luxe-oase creëren. Naast een sauna met opgieting is er een grote keuze aan binnenbaden die flexibel aan elke kamergrootte kunnen worden aangepast.

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het onderhoud van het zwembad. Vooral de pompsystemen zijn zeer verschillend en zijn beter of slechter geschikt afhankelijk van het type zwembad. Zo zijn er filtersystemen met plastic ballen, de zogenaamde filterballen. Filterballen mogen echter in geen geval worden teruggespoeld, want dan raakt het hele systeem verstopt en moet het moeizaam worden gedemonteerd. Binnenbaden in privé-retraites vergen echter in totaal veel minder inspanning dan buitenbaden.

In een kleine ruimte kan een verlichte whirlpool u helpen te ontspannen wanneer u maar wilt. Uw eigen wellnessruimte thuis ziet er bijzonder mooi uit als de muren worden verfraaid met kunstbloemen en decentrale verlichting. Kunststof planten hebben het voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de verdere verzorging van de planten. Bij echte kamerplanten moet je ervoor zorgen dat de verlichting geschikt is voor de soort, en bij veel bloemen moet je ook zorgen voor bepaalde kamertemperaturen.

Algemene tips voor een gezellige retraite in huis

Zodat u zich tijdens het feest volledig op uw gasten kunt concentreren, moet alles wat u nodig heeft voor eten en drinken in de kamer aanwezig zijn. Kleine hapjes kunnen koud worden bewaard in de koelkast en er is ook plaats voor de fles bier voor het avondje samen voetballen.

Als er een uitschuifbare tafel in de Ladies Room of de Man Cave wordt neergezet, kan de ruimte flexibel worden aangepast aan het aantal gasten. Een kleine ruimte kan snel rommelig overkomen. Als de ruimte beperkt is, moet u letten op een lichte kleurstelling van de muren en bij de keuze van het interieur. Spiegels aan de muur kunnen worden gebruikt om een kamer optisch groter te doen lijken.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.