Haal het meeste uit boekenweek met deze bespaartips - Goedkoop.be

Haal het meeste uit boekenweek met deze bespaartips

Laurens
Door Laurens
Laatste update op 0 reacties

Van de historicus die een lijvig naslagwerk doorworstelt tot het jonge meisje dat wegdroomt bij een romantische stationsroman, boeken worden niet voor niets vensters van de ziel genoemd. Het hoeft daarom niet te verbazen dat boekenweek met rood omcirkeld staat in de Vlaamse cultuuragenda.

Tot zondag pakken boekenwinkels en dagbladhandels over het hele land uit met speciale acties en promoties rond het geschreven woord. Benieuwd waar en hoe je de beste zaakjes kan doen? Wij zoeken het voor je uit!


Online webshops

Net als vorig jaar lanceert webwinkel bol.com naar aanleiding van boekenweek de befaamde Bulk 10-daagse. Zo profiteer je nog tot en met zondag van gratis verzending op alle boeken. Daarnaast organiseert België’s grootste webshop afzonderlijke acties op een geselecteerd aantal boeken. Zo ontvang je maar liefst twee paperback versies van Milk and Honey als je voor zondagnacht bestelt. Andere klassiekers zoals Bourgondiërs van Bart van Loo en Ik Reis Alleen van Samuel Bjork gaan al voor minder dan € 15 onder de hamer. 

Maar ook bij Standaard Boekhandel geniet je deze editie van uitzonderlijke kortingen. Zo haal je vandaag nog drie thrillers in huis voor de prijs van twee. Sluit ramen en deuren van de woonkamer en huiver lekker mee met De Nieuwe Collega van Tammy Cohen of Op Het Spel van Sandra Brown. De levering is bovendien gratis want Standaard Boekhandel rekent nooit verzendkosten aan.


Ebooks en luisterboeken


In een wereld die steeds verder digitaliseert is het tegenwoordig niet meer noodzakelijk om een boekenplank te hebben. Met één druk op de knop krijg je meteen toegang tot de grootste elektronische bibliotheek van de wereld. Door de opkomst van de tablet zijn de zogenaamde ebooks op korte tijd enorm populair geworden. Voor wetenschappelijke en maatschappelijke publicaties kan je vooral terecht bij providers als Google Books en Jstor. Zij spitsen zich vooral toe op een wetenschappelijk doelpubliek, terwijl de website Bookspots zich eerder richt op een breed lezerspubliek. In het kader van boekenweek bieden zij toppers als Oorlogskind van Mechtild Borrman aan de helft van de prijs aan.


Ben je vaak onderweg en heb je geen tijd om te lezen? Dan is een luisterboek waarschijnlijk echt iets voor jou. Websites als Kobo bieden een groot assortiment aan audioboeken aan. Je hebt enkel een headset nodig om te genieten van een goed boek. Net zoals de ebooks worden er ook tal van luisterboeken tegen een fikse reductie of zelfs gratis aangeboden. Bij Kobo worden klassiekers van Agatha Christie voor amper € 0.88 van de hand gedaan. Zo beleef je tegen een spotprijs alle avonturen van Hercules Poirot vanaf de eerste rij. Bij Bookspots worden bekende oeuvres als 48 Hours van William Forstchen en Crucible van James Rollins met € 10 korting verkocht.


Klassieke markten


Toch verkiezen veel mensen nog steeds het warm menselijk contact boven de steriele omgeving van de online wereld. Heb je niets gepland op zondagmorgen? Neem dan zeker eens een kijkje op een rommelmarkt in jouw buurt. Want ook daar ontdek je nog wekelijks verborgen parels voor een spotprijsje. Je kan ook tweedehandsbeurzen of websites zoals gratisafhalen.be in de gaten houden.


Van gratis ebooks tot kleurvolle rommelmarkten, je hoeft dit jaar echt niet diep in de buidel te tasten om boekenweek te vieren!

Over de auteur

Laurens

Als kotstudent in Leuven ging ik altijd op zoek naar de scherpste deals. Van superpromo's in de lokale fakbar tot kortingen in restaurants, niets ontglipte aan mijn alziend oog! Daarom deel ik mijn expertise graag met jou, want ondanks mijn lengte sta ik garant voor korting! 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.