Kies de juiste voeding voor jouw hond! - Goedkoop.be

Kies de juiste voeding voor jouw hond! 

Richard
Door Richard
0 reacties

Allergieën

Net zoals ons mensen, kunnen dieren ook allergieën krijgen. Wat een hond eerder zonder moeite at, daar kan ie nu bijvoorbeeld jeuk van krijgen of andere symptomen. Uiteraard kunnen dieren niet aangeven wanneer ze ziek zijn, waardoor observatie heel belangrijk is. Let bijvoorbeeld op bij het wandelen. Blijvende diarree kan bijvoorbeeld ook wijzen op een allergie.

Juiste voeding

Wanneer een hond allergisch is, is speciaal voer aan te raden. Deze kan bijvoorbeeld voedselallergieën oplossen, waardoor een hond veel lekkerder in zijn vel zal zitten. Blikvoer van https://be.bellfor.info is bijvoorbeeld ideaal als je hond een allergie heeft. Dit komt doordat het voer hypoallergeen is.

Het voer van Bellfor is uitsluitend gemaakt van verse ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan wortelen, zoete aardappel, insecten, appels en cranberry. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat er magnesium, kalium en natrium in het voer zit, maar ook genoeg koolhydraten, eiwitten, vetzuren en vitamines.

Snacks

Naast brokken of ander voer, verdienen honden natuurlijk ook een snackje. Ook ons maak je blij met tussendoortjes, dus laat je hond daar ook van genieten. De snacks van Bellfor zijn weer erg gezond. Ze zijn gemaakt van verse ingrediënten en daardoor meer geschikt voor honden die bevattelijk zijn voor allergieën. Kies bijvoorbeeld voor een snack met kippen- of lamsvlees. Of ga juist voor iets unieks, een zachte snack met insecteneiwit. Deze snack is namelijk heel gezond voor jouw viervoeter. Insecteneiwit is namelijk een heel rijk eiwit, wat heel veel gezonde vitamines bevat. Insecteneiwit bestaat namelijk uit: zink, biotine en vitamine B12, maar ook talrijke mineralen en essentiële aminozuren.

Giftige voeding

Dat chocolade giftig is voor honden, is waarschijnlijk algemeen bekend. Iedereen die ooit een hond heeft gehad is hier in elk geval van op de hoogte. Tegenwoordig zie je een trend verschijnen, waarbij honden best veel menselijk eten krijgen. Dit kan goed gaan, tot op zekere hoogte. Niet alles wat de mens verteert, kan de hond ook verteren. Er zijn producten die voor de hond nu eenmaal giftig zijn, ook al kunnen wij er niet genoeg van krijgen. Producten die je absoluut aan je viervoeter mag voeren zijn: medicijnen, ui, sjalot, bieslook, knoflook, prei, macadamianoot, avocado, druif, rozijn, krent, chocolade, cafeïne, deeg, hop, xylitol, onverhit vlees en orgaanvlees. Op elk product reageren honden weer anders. Bij de ene vergiftiging worden ze stijf en gaan ze bijvoorbeeld trillen. Bij een ander product kunnen ze gaan overgeven en last hebben van diarree. Andere producten zijn zelfs zo giftig dat honden erdoor kunnen overlijden.

Niet alleen mensen eten kan giftig zijn voor een hond. Sommige dieren zijn namelijk ook gevaarlijk om op te eten. Zo zijn slakken, kikkers, vissen en vogels ook giftig voor een hond. Deze kunnen namelijk allerlei wormen of ziektes bij zich dragen, die jouw hond dus ook kan krijgen als hij/zij deze dieren consumeert. Daarom is ontlasting van andere dieren ook gevaarlijk. Ook ontlasting van een andere viervoeter is giftig. Ze kunnen er dan niet aan overlijden, maar kunnen er wel ziektes en wormen door krijgen. En dan daarbij is het consumeren van ontlasting natuurlijk nooit fris. Zorg dan ook dat jouw hond hiervan afblijft en dit anders zo snel mogelijk afleert. De dierenartskosten zijn namelijk niet zo mals.

Kortom: geen hond is hetzelfde en ieder heeft een andere smaak. Net zoals een mens kan deze allergisch zijn en het is verstandig om deze signalen op te pakken, zodat je speciaal voer kunt aanschaffen. Ben er ook van op de hoogte dat niet alles geschikt is voor je hond. Ze hebben niet voor niks hun eigen voer, en mensen eten, is niet voor niks voor mensen gemaakt. Beter voorkomen dan genezen!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.