Visum aanvragen: Turkije & andere landen – zo werkt het - Goedkoop.be

Ik ga op vakantie en neem mee… Een visum?

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Als je ooit eens buiten Europa hebt gereisd, dan ben je waarschijnlijk bekend met het feit dat je een visum nodig hebt. En of je nu naar Turkije, Egypte, Amerika of China gaat, je hebt dit extra document echt nodig om de grens over te komen en te verblijven. Maar hoe werkt de aanvraag ervan dan precies? We zetten de ins en outs voor je op een rijtje, zodat jij zorgeloos aan je vakantie begint!

Turkije, Egypte, Amerika, China… Slechts enkele voorbeelden van populaire vakantielanden waar steeds meer mensen naartoe reizen. En daar komt net iets meer bij kijken dan bij een reis naar een Europees (lidstaat) land. Je hebt namelijk een visum nodig.

Wat is een visum

De naam komt je vast bekend voor, maar wat is het nu precies? Het is een officiële toestemming om een land binnen te mogen en te verblijven. Het land waar je naartoe gaat geeft deze toestemming, zodat zij kunnen controleren wie er allemaal het land in en uit gaat.

Waar heb je een visum nodig?

Met een Belgisch paspoort kan je naar bijna 200 landen visumvrij reizen, dus dat zijn er best veel. Toch is het natuurlijk belangrijk om zeker te weten of je voor jouw reis het befaamde documentje nodig hebt. Check daarom altijd even bij je reisorganisatie of op de site van de overheid of je voor jouw bestemming het visum nodig hebt.

Voor de meeste Europese landen zal een identiteitsbewijs volstaan en er zijn ook nog landen waar je bijvoorbeeld geen visum nodig hebt, maar een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Overigens zijn er ook nog uitzonderingen wanneer je bijvoorbeeld met een cruise vaart en maar enkele dagen aan wal bent. Kortom, het is altijd belangrijk om de eisen van je identificatiepapieren goed te checken bij jouw reis.

visum aanvragen

Hier alvast een kort lijstje met populaire landen waar je over het algemeen wél een visum voor nodig hebt.

  • Turkije
  • Egypte
  • China
  • Sri Lanka
  • Verenigde Staten
  • Canada
  • Australië

Leuk weetje: Verschillende landen zijn steeds meer aan het kijken of het mogelijk is om toeristen visumvrij te laten reizen. Dit met als doel om het toerisme te stimuleren. China is een van de koplopers daarin en er zijn zelfs al korte reizen beschikbaar waarbij je zonder visum zes dagen kunt blijven. Misschien niet heel lang, maar wel perfect wanneer je een last minute wilt boeken. Het is een positieve ontwikkeling, die hopelijk doorzet, zodat het steeds gemakkelijk wordt om naar ‘visumplichtige landen’ te reizen.

Ik heb een visum nodig, wat nu?

Indien je weet dat je een visum nodig hebt is dat stap één, maar een visum aanvragen is natuurlijk weer een ander verhaal. En als je dit nog nooit hebt gedaan is het heel logisch dat je niet weet hoe dit precies werkt. Daarom hier een uitleg.

Voor je laten regelen

Boek je je reis bij een reisorganisatie? Sommige reisorganisaties zullen het visum meteen voor je regelen indien gewenst. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk, maar zeker niet noodzakelijk… Je regelt het namelijk ook gemakkelijk zelf!

Zelf visum aanvragen

Wil jij zelf je visum aanvragen? Daar kom je gemakkelijk zelf uit. Online kun je namelijk gewoon een visum aanvragen voor jouw bestemming. Via Visumbuitenland.be doe je dat bijvoorbeeld al binnen vijf minuten. Wil je bijvoorbeeld een visum Turkije aanvragen? Vul dan gewoon online je aankomstdatum en wat andere gegevens in, reken af en krijg het visum per e-mail toegestuurd. Indien het een spoedje is, kan je je visum zelfs al binnen een kwartiertje ontvangen. Kortom, zo geregeld!

Let wel op, de aanvraagduur kan per land verschillen. Overigens is het ook belangrijk dat je alle gegevens correct invult om problemen op de luchthaven te voorkomen. Neem dus zeker je tijd om alle gegevens dubbel te checken.

Wat kost een visum?

visum turkije

Tja, die visum aanvragen is dus niet zoveel werk, maar je moet er wel weer voor in de buidel tasten. Om je wat inzicht te geven in de prijzen: Een visum voor Turkije heb je bijvoorbeeld al voor €29,95, terwijl een visum voor China al bijna €170 kost. Een heel verschil dus. Maar ach, als het goed is krijg je er de reis van je leven voor terug!

Visum Turkije

We hebben Turkije net al meerdere keren als voorbeeld benoemd en dat is niet voor niets. Veel mensen blijken namelijk niet te weten dat je voor dit land een visum nodig hebt. Hoe dit komt? Turkije ligt deels in Zuidoost Europa en daarom wordt vaak onterecht gedacht dat een identiteitsbewijs volstaat.

Niets is minder waar, maar ook al moet je er een visum hebben, er is absoluut geen reden om hiervoor een bezoek aan het prachtige land te skippen. Het is een perfecte bestemming in zowel zomer en winter. Uitgestrekte stranden, gezellige marktjes en relatief lage prijzen kenmerken het land.

Zoals net al gezegd, kan een visum Turkije al binnen vijf minuten aangevraagd worden en dezelfde dag nog in je mailbox zitten. Daarbij is de prijs relatief laag. Zorg er wel voor dat ook (minderjarige) kinderen een visum bezitten, anders worden zij bij aankomst in Turkije het land niet ingelaten. De visums kun je gelukkig gemakkelijk in één keer voor het hele gezin aanvragen. Het visum is dan 180 dagen geldig, dus als je na je vakantie meteen heimwee krijgt, dan boek je er gewoon nog een goedkope last minute achteraan ;-).

Zo, we hopen dat je na het lezen van dit artikel weet hoe je zelf je visum aanvraagt. Succes, we wensen je alvast de meest overheerlijke vakantie toe!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.