Prijs vliegtuigticket goedkoper in Nederland? - Goedkoop.be

Goedkoper op vakantie vanuit Nederland? Op onderzoek!

Door
Laatste update op 1 reactie

Op reis gaan, we willen het allemaal, maar liefst ook zo goedkoop mogelijk. In Op zoek naar het goedkoopste vliegticket gaven we al enkele tips om voordelig te vliegen. Even de tarieven bij de noorderburen bekijken, was er eentje van. Hoog tijd om die tip verder uit te spitten.

Meer en meer Belgen vinden hun weg naar Nederlandse reisbureaus en/of luchthavens, maar ook Nederland zelf speelt er handig op in. Hoe ze dat doen en wat de exacte reden is voor dergelijke prijsverschillen lees je hier op Goedkoop.be. Een concreet voorbeeld mag ook niet ontbreken.

Vanwaar het verschil?

Niet alleen vluchten zijn soms goedkoper vanuit Nederlandse luchthavens, ook complete pakketreizen kun je voordeliger op de kop tikken bij onze noorderburen. Je bespaart al snel enkele honderden euro’s voor het hele gezin. Verschillende factoren spelen mee in dit verschil.

Voor vluchten kunnen de uiteenlopende luchthaventaksen als verklaring aangehaald worden. Ook al lijken pakketreizen op het eerste gezicht identiek, er zitten sowieso kleine verschillen in. Waar bij de Belgische Thomas Cook automatisch een annuleringsverzekering inbegrepen wordt, is dit niet het geval bij zijn Nederlandse tegenhanger. Aan jou om even te bekijken of die kleine verschillen opwegen tegen het – soms zeer grote – prijsvoordeel.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ben je op zoek naar een goed gelegen, voordelige parking nabij Schiphol?

Via Parkos vind je vlot een overzicht van de goedkoopste parkings. Het enige wat je moet doen is op onderstaande link klikken en de gewenste data invullen. Vervolgens gaat Parkos voor jou op zoek naar de verschillende mogelijkheden. 

Kiezen, boeken en klaar. Het aftellen naar je vakantie kan beginnen!

Een andere verklaring zijn de verschillende periodes voor schoolvakanties. Zeker de Belgische paasvakantie is een frappant voorbeeld. Officieel kent Nederland geen paasvakantie, wel een weekje (of twee weken) verlof in mei. We weten allemaal dat reizen gevoelig duurder is tijdens een schoolvakantie. Door in Nederland je paasvakantie te boeken, omzeil je dit probleem. Even googlen brengt je meteen bij een overzicht van alle Nederlandse schoolvakanties. Handig om die even naast de Belgische vakanties te leggen.

Minder ver dan je denkt

We zijn meestal geneigd om binnen de eigen landsgrenzen op zoek te gaan naar de voordeligste vliegtickets of complete zonvakanties. Toch loont het de moeite om dat patroon te doorbreken. Er is uiteraard het prijsverschil, maar ook sommige Nederlandse luchthavens liggen minder ver dan je denkt.

Neem nu Eindhoven – op een uurtje rijden van Hasselt -, voor heel wat Belgen ligt de luchthaven een stuk dichter dan pakweg Brussels Airport of Charleroi. Bovendien hanteren zelfs low-costmaatschappijen andere, goedkopere tarieven in Nederland. Uiteraard moet je ook het vervoer van en naar de luchthaven in rekening brengen, net als een parkeerplaats. Ook al vraagt de vergelijking een kleine inspanning, het is er toch eentje die de moeite loont. Via Cheaptickets.be wordt het vergelijken wel erg makkelijk, je past gewoon de plaats van vertrek aan en klaar.

Schiphol ligt dan wel iets dieper in Nederland, vanuit Antwerpen bereik je de luchthaven al in een uur en veertig minuten. Rond de luchthaven liggen voldoende budgetparkings waar je je auto in veilige handen achterlaat. Niet anders dan bij de luchthaven van Zaventem dus. Vanuit Schiphol bereik je 300 rechtstreekse bestemmingen, een kleine 100 meer dan vanuit Brussel.

Onze noorderburen spelen trouwens handig in op de Belgische interesse voor reizen vanuit Nederland. Vlieg je met KLM, dan neem je gewoon gratis de trein of de snelbus vanuit Antwerpen naar Schiphol. Geen benzine of prijzige parkeerplaats nodig!

Op onderzoek uit

Wat we hierboven beweren, zijn niet zomaar loze woorden. Om je helemaal te overtuigen dat over de grens piepen de moeite waard is, gingen we even op onderzoek uit.

Een draai aan de wereldbol bracht ons in Cabo Verde, misschien beter gekend als Kaapverdië. Heerlijk weertje, paradijselijke stranden, azuurblauwe zee, we zien het al helemaal zitten om te vertrekken – ook al blijft het virtueel. We pikten Neckermann eruit als reisaanbieder, de paasvakantie leek ons de perfecte periode.

Voor zeven nachten all inclusive in het Royal Decameron Boa Vista Hotel betalen we in België €1529 per persoon met vertrek op 6 april. Hierin zit vlucht en all inclusive verblijf inbegrepen. Daar worden nog administratiekosten en weekendtoeslagen bij gerekend. Voor twee personen komt het totaal op €3117,75.

Via het Nederlandse Neckermann kunnen we op 10 april vertrekken naar dezelfde bestemming. Voor €1014 per persoon krijgen we een achtdaagse vakantie met vlucht, transfer van en naar hotel, en all inclusive verblijf inbegrepen. Hier komen wel nog reserveringskosten van €18 en het calamiteitenfonds van €2,50 bij. Eindtotaal voor twee personen: €2049,50.

Onderstaande tabel vat de gelijkenissen en het zeer opvallende prijsverschil mooi samen:

Embed code
Vergelijking Neckermann NL/BE
Boeken via Hotel Vertrek Duur Inbegrepen Prijs
2 pers.
Neckermann
België

Cabo Verde
Royal
Decameron
Boa Vista

6/4/2014 7 nachten/
8 dagen
Vluchten
All Inclusive
€3117,75

Neckermann
Nederland

Cabo Verde
Royal
Decameron
Boa Vista
10/4/2014 7 nachten/
8 dagen
Vluchten
Transfers
All Inclusive
€2049,50

 

We deden de test online, via respectievelijk Neckermann.be en Neckermann.nl, op 19 februari 2014. We geven de cijfers mee onder voorbehoud van wijzigingen door de reisaanbieders.

Ziezo, het lijkt ons duidelijk dat vergelijken geen overbodige moeite is! Heb jij al ervaring met boeken in Nederland?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.