Bezienswaardigheden Amsterdam: dit móet je zien! - Goedkoop.be

Deze 7 bezienswaardigheden móet je gezien hebben in Amsterdam!

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Citytrips

Amsterdam is één van de gezelligste steden van Europa. In deze idyllische stad is alles perfect bereikbaar met de fiets. Amsterdam staat ongetwijfeld bekend om haar grachten, Wallen en coffeeshops. De stad heeft echter zo veel meer te bieden dan dat alleen! Je wordt overrompeld door prachtige gebouwen, natuur en cultuur. Lees verder en ontdek de 7 must-sees van de Nederlandse hoofdstad.

Must-see 1 – de Amsterdamse Grachten

Als je in Amsterdam bent, dan moet je een rondvaart doen op de Amsterdamse grachten. Je vindt er drie hoofdgrachten: de Prinsengracht, Keizersgracht en de Herengracht. Zij vormen een soort grachtengordel door de stad. Daaraan liggen dan kleinere grachten die een heus netwerk door de stad vormen. Vroeger werden de grachten gebruikt voor handel en transport, maar nu zijn ze een toeristische trekpleister van jewelste. Met de boot vaar je door het mooie centrum van Amsterdam. Op deze manier heb je meteen een goed beeld van de stad en de architectuur, zonder al te veel moeite te doen. Het is niet voor niets dat de grachten van Amsterdam op de UNESCO werelderfgoedlijst werden geplaatst! Op de boot snuif je de cultuur op van Amsterdam, bezienswaardigheden genoeg!

Hoe bezoeken?
Er zijn heel wat rondvaartorganisaties in Amsterdam. Je kan varen met Canal, Blue Boat, Holland International, Rederij Kooij, Lovers of Rederij Plas. Keuze genoeg alleszins. Voor een 1-uur durende tocht betaal je overal ongeveer €15. Tickets kan je ook vooraf bestellen.

Als je graag eens uitstapt om iets te bezichtigen, kan je terecht bij Canal voor een ‘Hop-on Hop-off’ formule. Voor een dag betaalt een volwassene €19 en een kind €9,50. Dit ticket is één dag geldig op de dag van aankoop. Voor 24 uur €21,50 en €10,85 en kan je gebruiken van de eerste keer dat je het ticket gebruikt.  Voor 48 uur betaal je €24,50 en €12,25.

Must-see 2 – Leidseplein

Op het bruisende Leidseplein doe je een leuk terrasje en geniet je ondertussen van de straatartiesten. Ook voor de jeugd is dit de ideale plaats, omdat er heel wat uitgaansmogelijkheden zijn. Aan clubs, bars en restaurants is hier geen gebrek. Ook zijn er theaters te vinden, waaronder de Stadsschouwburg, Paradiso en Melkweg. Historisch gezien was dit een verzamelplaats voor karren, koetsen en paarden die het vervoer verzorgden.

Must-see 3 – Rijksmuseum

Gouden tip van Goedkoop.be

Extra voordelig je tripje naar Amsterdam boeken? Neem dan zeker eens een kijkje bij Flixbus. Voor amper €9 reis je al met deze comfortabele bus van Brussel naar Amsterdam!

Het Rijksmuseum bezoek je als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Nederland. In dit museum ben je ongetwijfeld enkele uren zoet, want er zijn meer dan 200 zalen en een miljoen kunstwerken. Je vindt er onder andere kunst van Vermeer en Rembrandt, met de ‘Nachtwacht’ als absoluut hoogtepunt.

Vergeet geen foto te nemen bij de iconische letters: ‘I amsterdam’, die zich buiten aan het Rijksmuseum bevinden. Als toerist moet je dit gewoon gedaan hebben.

Hoe bezoeken?
Om het Rijksmuseum te bezoeken betaal je €17,50. Jongeren onder de 18 en mensen met een Museumkaart mogen gratis binnen. Met een Stadspas betaal je slechts de helft. Voor een audiogids betaal je €5. Online bestellen heb je zo gedaan!

TIP: Ga eens langs een pancake huis! Hier kan je overheerlijke, gevulde pannenkoeken eten.

Must-see 3 – Anne Frank Huis

Het verhaal van Anne Frank is voor niemand onbekend. Anne Frank was een Joods meidje dat beroemd werd vanwege haar inspirerende dagboek. Dit schreef ze in de Tweede Wereldoorlog toen ze ondergedoken was voor de Duitser. Een bezoek aan haar schuilplaats kan dan ook niet ontbreken als je in Amsterdam bent. Ga terug in de tijd en neem een kijkje het leefklimaat van Anne Frank en haar familie. Bekijk de boekenkast, het achterhuis en alle herinneringen die er nog hangen en probeer ze te beleven. Een bezoek aan dit huis, dat nu een museum is, zal je niet onberoerd laten.

Hoe bezoeken?
Volwassenen betalen voor een bezoek aan het Anne Frank Huis €14. Jongeren tot en met 17 jaar betalen €9,50. Met een Museumpas is de prijs €5.

Van 9 uur tot 15.30 uur is het Anne Frank Huis enkel toegankelijk voor bezoekers met online kaartjes met tijdslot. Online kaartjes koop je hier. Van 15.30 uur tot en met sluitingstijd kan je het museum binnen zonder online ticket en koop je een kaartje bij de ingang van het museum. Let wel op, de wachttijden kunnen erg lang zijn. Het is dus aan te raden om op voorhand tickets te bestellen.

Must-see 4 – De Wallen

De Amsterdamse Wallen zijn op zijn minst berucht te noemen. Deze straten, die midden in het centrum van Amsterdam te vinden zijn, worden ook wel het Red Light District genoemd. Op de Wallen zie je heel wat prostituees achter de ramen van de gebouwen. In deze straten loopt het over van de toeristen en de vrijgezellenclubs. Een apart sfeertje, dat je toch eens moet beleefd hebben.

Must-see 5 – De 9 Straatjes

Zoek je naar een leuke hebbedingetjes of souvenirtjes? Ga dan op zoek naar de 9 Straatjes om er een namiddagje te winkelen. Hier vind je de leukste winkeltjes die je je kan voorstellen!

TIP: Voor de shopaholics hebben we ook nog een tip! Breng een bezoekje aan de Kalverstraat of de P.C. Hooftstraat. Dit is werkelijk de trots van shoppend Amsterdam!

Must-see 6 – Vondelpark

Op mooie zomerse dagen is het Vondelpark the place to be. Je kan er gezellig relaxen, kuieren en zelfs sporten. Het is vernoemd naar Joost van Vondel, een beroemde toneelschrijver en dichter. In het park, dat al sinds 1865 bestaat, vind je dan ook een standbeeld van van Vondel.

Must- see 7 – De Dam met Madame Tussauds

Op de Dam vind je heel wat iconische gebouwen. Je ziet er het prachtige gebouw van de Bijenkorf, het Koninklijk Paleis en Madame Tussauds. Hier kan je op slechts één dag Ronaldinho, Michael Jackson én Barack Obama zien. Bezoek de wassen beelden van de vele beroemdheden en neem er leuke foto’s mee. Tip: vergeet je camera dus zeker niet!

Hoe reis je door Amsterdam?

Amsterdam bezoeken per boot
Amsterdam verken je ideaal per boot. Je kan rondvaren op de mooie grachten van de Nederlandse stad. Zo heb je de stad meteen op een leuke manier gezien en heb je een goede indruk gekregen.

Casual met tram, metro en bus
Ook kan je per tram, metro en bus doorheen Amsterdam reizen. De meeste plaatsen bereik je op die manier gemakkelijk. Je kan bij de GVB een dag- of meerdagen kaart kopen om onbeperkt te reizen in de stad. Voor één dag betaal je €7,50, voor twee dagen €12,50, voor drie dagen €21,50. Zo kan je gaan tot een 7-dagenkaart, waarvoor je €33 betaalt.

TIP: Hou je van dieren? Ga dan eens langs de Artis Zoo! Dit is een grote dierentuin die midden in Amsterdam ligt. Een uitzonderlijke beleving!

Alles in één met de I amsterdam Card
Een andere mogelijkheid is om een I amsterdam Card aan te schaffen. Hiermee heb je onbeperkt gebruik van openbaar vervoer van de GVB in Amsterdam. Maar dit niet alleen… Je krijgt ook gratis toegang tot meer dan dertig musea en verschillende attracties. Op andere bezienswaardigheden krijg je ook nog heel wat korting. Voor één dag betaal je €55, voor twee dagen €65 en voor drie dagen €75. Je bekijkt best zelf of dit voordelig is voor jou. Dit hangt natuurlijk af van ieders persoonlijke voorkeuren.

Fietsen als een echte Amsterdammer
Er is geen betere manier om de Nederlandse hoofdstad te verkennen, dan op de fiets. MacBike verhuurt rode fietsen, waarmee je heel Amsterdam kan rondcrossen. Vanaf €9,75 per dag kan je een fiets huren.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.