Home made Starbucks: goedkoop en lekker - Goedkoop.be

Homemade Starbucks koffie: goedkoop & lekker

Leila
Door Leila
0 reacties

Geniet jij ook zo van een lekkere koffie? Dan ga je misschien wel eens langs bij Starbucks, zij staan bekend voor hun speciale koffies en dranken. Je vindt de populaire caramel frappuccino en vanilla latte’s in elke grote stad terug. Een tripje naar je lokale Starbucks kan echter wel eens duurder uitdraaien dan je had verwacht. Wij hebben dé oplossing voor jou: maak zelf je favoriete koffie! Met deze recepten veranderen we je in een barista zodat je elke dag kan genieten van een lekker drankje.

Iced caramel frappuccino

Dit is het recept voor de o zo lekkere iced caramel frappuccino. Het beste van al: je hebt maar enkele ingrediënten nodig.

Benodigdheden:
- een groot glas voor de helft gevuld met ijs
- 1 shot espresso
- melk (hoeveel? Wat je zelf graag hebt)
- 2 el vanille siroop
- 1 tl karamel siroop

Voeg bij het glas ijs eerst de vanillesiroop, dan de espresso en vervolgens de melk toe. Houd deze volgorde aan. Als laatste voeg je de karamel toe. Nu kan je genieten van je homemade koffie. Je kan uiteraard de hoeveelheden aanpassen naargelang jouw voorkeur.

Pink drink

Dit populaire drankje is verfrissend en ook nog eens roze. Heb jij het nog niet geprobeerd? Twijfel niet om het zelf te maken, het is zeker de moeite waard.

Ingrediënten:
- 5 diepvriesaardbeien
- 1 blokje bevroren passievrucht
- scheutje agavesiroop (of ander zoetmiddel)
- 1 tot 2 tl açaipoeder
- 200 ml melk naar keuze (bijvoorbeeld kokosmelk of amandelmelk)
- handje gevriesdroogde aardbeien
- ijsblokjes

Voeg alle ingrediënten behalve het ijs en de gevriesdroogde aardbeien samen in een blender. Blend alles samen en zorg dat het een mooi geheel vormt. Doe het ijs en de aardbeien in een glas en giet het mengsel erbij. That’s it, geniet van jouw pink drink!

White mocha café

Een drankje gemaakt van koffie en witte chocolade met bovenop nog een toef slagroom. Kan jij hieraan weerstaan? Wij niet, hieronder vind je het simpele recept terug.

Ingrediënten:
- een tas sterke koffie
- een halve tas melk
- 2 tot 4 blokje witte chocolade
- slagroom

Verwarm de melk in een pannetje op het vuur en voeg de witte chocolade toe. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Doe het mengsel vervolgens in een kopje en klop het een beetje op zodat de consistentie dikker wordt. Hierna doe je de koffie erbij, je kan zelf kiezen hoeveel je toevoegt, houd je van een sterke koffie dan voeg je wat meer toe. Tot slot spuit je er wat slagroom op. Je kan deze zelf opkloppen of zo kopen. Enjoy!

Iced vanilla latte

Een iced vanilla latte klinkt misschien ingewikkeld, maar je kan het simpel zelf maken. Koffie, vanille en melk, dat is alles wat je nodig hebt. Met deze 3 ingrediënten kan je niet misgaan. Voeg alles samen in een glas en doe er wat ijs bij. De volgorde is hier niet belangrijk noch zijn de afmetingen van belang. Proef het en pas het aan naar jouw voorkeuren zodat het de perfecte latte wordt.

Java chip frappuccino

Fan van chocolade? Dan is dit het perfecte drankje voor jou! Met deze homemade versie kan je wanneer je wil smullen van een ijskoffie met chocoladesmaak. Ook hiervoor heb je slecht enkele ingrediënten nodig. Met deze ingrediëntenlijst maak je zelfs vier koffies. Ideaal om te delen met je familie of vrienden

Benodigdheden:
- 4 el chocolade stukjes
- 4 el chocoladesaus
- 950 ml koffie of melk (cafeïnevrije optie)
- ijsblokjes
- slagroom (optioneel)

Hak het ijs fijn, gebruik hiervoor een blender. Voeg de chocoladesaus, chocolade stukjes en de koffie of melk toe. Zet je blender opnieuw aan tot het een dikke, ijzige mix wordt. Doe de frappuccino in 4 glazen en voeg nog een toefje slagroom toe. Nog niet genoeg chocolade? Je kan bovenop ook nog wat extra chocoladesaus toevoegen.

Je kan alle dranken aanpassen naar wat voor jou werkt. Houd je van sterke koffie, Voeg wat koffie toe. Is dat toch niet het geval? Voeg dan wat meer melk toe. Daarnaast kan je van een iced latte gemakkelijk een warme latte maken of andersom. Tot slot kan je nog lekkere specerijen of marshmallows toevoegen. Je bent je eigen barista dus jij beslist!
 

Over de auteur

Leila

Als echte avonturier en levensgenieter vind ik het belangrijk om geld te besparen. Zo kan ik steeds nieuwe uitdagingen aangaan. Je kan wel zeggen dat ik altijd op zoek ben naar de beste deals. Natuurlijk deel ik deze graag met anderen zodat iedereen optimaal kan genieten van het leven.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.