Gratis muziek streamen en downloaden - Goedkoop.be

Gratis muziek streamen en downloaden

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Als muziekliefhebber weet je dat muziek een dure hobby kan zijn. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om gratis muziek te streamen en te downloaden. Daarbij is het ook nog eens makkelijk én legaal.

Gratis muziek streamen

Wat is streamen juist? Via streaming moet je de muziek niet eerst downloaden, maar je kan het rechtstreeks beluisteren. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding.

De laatste jaren wordt er meer en meer gestreamd, denk maar aan zowat alle radiostations die je nu online kan beluisteren. Behalve de radio’s zijn er ook enkele streamingdiensten die je de kans geven kwaliteitsvolle muziek gratis te beluisteren.

Spotify: Zoals de slogan van Spotify luidt: Muziek voor iedereen. Er is dus enorm veel muziek te vinden in de bibliotheek van dit streaming platform. Nadat je via Facebook of via je e-mailadres een account aanmaakt, krijg je toegang tot gratis en kwaliteitsvolle muziek. Je krijgt meteen enkele suggesties van muzieksoorten zoals tophits, nieuwe releases en muziek gebaseerd op je stemming.

Zolang je geen Premium abonnement neemt, zal je af en toe wel advertenties te horen krijgen. Maar dit is niet anders dan als je naar de radio luistert, toch? Ga je wel voor een Premium account, dan heb je een aantal voordelen. Je krijgt geen advertenties meer te horen, je kan offline luisteren, je hebt dus geen internetverbinding nodig en je steunt de artiest.

Je kan nu ook een familie abonnement nemen. Dan betaal je één kortingsbedrag voor 5 familieleden. Je moet dan wel allemaal op hetzelfde adres wonen. Ook studenten krijgen 50% korting op een Spotify Premium abonnement gedurende een volledig jaar.

Soundcloud: Dit is een social mediaplatform waar je muziek kan delen en liken, maar vooral ook beluisteren. Nadat je je gratis registreert kan je meteen beginnen met muziek te zoeken of zelf te uploaden. Dat kan handig zijn als je zelf muziek maakt en dat wil delen met anderen.

Een simpele druk op de knop “upload je eigen tracks” en jouw eigen muziek staat mee op het platform. Andere gebruikers kunnen jouw muziek beluisteren liken en sharen.

Last.fm: Bij Last.fm leer je meer over je eigen muziekgedrag. Nadat je een gratis account maakt, houdt het platform bij wat voor muziek je luistert, welke genres daarbij horen, hoe vaak je naar hetzelfde liedje luistert, wat jouw persoonlijke top 10 is enzovoort. Op die manier krijg je elke week een overzicht over je muzieksmaak.

Zo weet het platform zelf ook wat jij graag hoort en zal het suggesties doen zodat je nieuwe muziek leert kennen. Je kan zelfs chatten met andere muziekliefhebbers op last.fm!

Gratis muziek downloaden

Wil je ook muziek kunnen beluisteren als je geen internetverbinding hebt? Dan zal je je muziek moeten downloaden. Maar hoe doe je dit legaal en liefst gratis? Het enige wat je moet doen, is speciale software downloaden. Zodat die software de liedjes die jij wil, kan downloaden op je pc. 

Maar opgepast! er zijn veel websites die illegaal downloaden mogelijk maken. Blijf dus zeker weg van The Pirate Bay, Dit is een website die torrentlinks indexeert, wat dus erg illegaal is. Sinds 2012 is de wetgeving hierrond verstrengd en staan er hoge boetes op het illegaal downloaden van muziek.

Gelukkig zijn er enkele websites die het wel mogelijk maken legaal muziek te downloaden.

Noisetrade: Dit is een platform waar je gratis muziek kan beluisteren en downloaden. Vooral minder bekende bands of beginnende artiesten kan je hier vinden. Je moet enkel je e-mailadres en postcode ingeven, daarna krijg je een downloadcode. Je kan ook een vrije bijdrage schenken aan de artiest om hem te steunen in het maken van meer muziek. Ook leuk aan deze website is dat je er zelfs gratis e-books kan downloaden!

Jamendo: Op Jamendo kan je muziek downloaden en streamen zolang je het niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Om muziek te downloaden registreer je je eerst met een gebruikersnaam en paswoord. Vanaf dan kan je eindeloos lang muziek beluisteren. Jamendo heeft ook nog een radio waar je dag en nacht naar kan luisteren.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.