Cursus techniek / technische opleiding volgen: lees eerst dit! - Goedkoop.be

Nooit te oud om te leren: technische cursus biedt potentie!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Heb jij ooit al eens overwogen om je te laten omscholen? En zo ja, in welke sector? Indien je op zoek bent naar een sector waarin veel werk is en waarin je veel potentie hebt om te groeien, dan is een technische opleiding wellicht iets voor jou. En het is nooit te laat om je te laten omscholen! Interesse en meer weten? Wij vertellen je graag hoe jij snel kunt opklimmen naar de technische top.

In de technieksector is al tijden een tekort aan personeel. Dit heeft te maken met het groot aantal studenten dat ervoor kiest om door te leren voor andere soorten banen. Ben je goed met je handen en heb je technisch inzicht? Dan liggen in ons land, en ook in buurland Nederland, de banen voor het oprapen.

Zie jij een baan in de techniek wel zitten? Begrijpelijk! Het banenaanbod is groot en dit gaat ook weer gepaard met aantrekkelijke salarissen. Overweeg je dus om je te laten omscholen, een andere technische richting op te gaan of gewoonweg bij te willen leren in de techniek? Dan is een praktijkgerichte, technische cursus een ideaal opstapje naar een goede baan en aantrekkelijk loon.

Nooit te laat om te leren

Zit jij vast in een huidige sleur? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Denk dan na over een technische cursus of training. Je bent immers nooit te oud om bij te leren!

fabriek

Denk overigens wel goed na over welke richting in de techniek bij je past. De keuze binnen deze sector is namelijk enorm! Populaire richtingen zijn:

 • Installatietechniek
 • Werktuigbouw
 • Klimaattechniek
 • Elektrotechniek
 • Aandrijftechniek
 • Procestechniek
 • Industriële automatisering

Bijscholen: jezelf ontwikkelen

Heb je al een baan in de techniek, maar wil je een stapje verder en jezelf ontwikkelen? Denk dan aan een communicatieve of informatieve training. Van kwaliteitszorg en hulpverlening tot een training voor communicatievaardigheden voor technici of bijscholing tot technisch instructeur, techniek is meer dan werken met machines. Deze voorbeelden zijn perfect voor iedereen die zich wil specialiseren in een bepaald deel van de techniek.

technici

Maar ook wanneer jouw bedrijf erg met MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) bezig is, kan een cursus uitkomst bieden. Wat dacht je van trainingen over brand- en explosieveiligheid, airco-inspectie en andere milieu- veiligheidstrainingen zoals NEN 3140? Het aanbod cursussen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu is enorm.

Tijd voor een cursus of training!

Zie jij het zitten om bij- of om te scholen? Dan is het tijd om een opleiding, cursus of training te gaan volgen. Tips:

 • Werk je al in de technische sector en wil je graag bijscholen? Pols dan bij je leidinggevende naar de mogelijkheden en leg je plannen voor.
 • Jezelf laten omscholen? Zoek dan een geschikte cursus in de buurt. Dit kan bij algemene opleidingscentra, maar ook bij gespecialiseerde technische opleiders, zoals ROVC. Hier vind je een gigantisch aanbod praktijkgerichte, technische cursussen. AutoCAD, hydrauliek, F gassen... Termen waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, behoren mogelijk binnenkort tot jouw kennisgebied!
 • Twijfel je over welke opleiding het beste bij je past? Vraag dan bij de betreffende opleider advies op maat. Geef je wensen aan, zodat je gericht advies krijgt.
 • Zorg dat je voldoende tijd hebt om serieus met de training bezig te zijn, want alleen zo haal je er het maximale uit.
 • Werk je al in de techniek? Geef dan bij je leidinggevende aan dat een salarisverhoging na je training gewenst en gegrond is.
 • Op zoek naar een baan? Solliciteer, leg duidelijk uit wat je geleerd hebt op de cursus en laat je enthousiasme zien, zodat jij en het bedrijf samen kunnen kijken of er een match is met kennis en werkzaamheden. Zo heb je de meeste kans op een baan die naar je zin is.

Om- of bijscholen in de technische sector iets voor jou? Wij wensen je alvast alle succes toe!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.