Wat is de beste VPN voor België en Nederland - Goedkoop.be

Wat is de beste VPN voor België en Nederland

Richard
Door Richard
0 reacties

Wat is een VPN?

Een VPN of languit virtueel particulier netwerk is een app die je kan installeren op diverse multimedia. Deze verbergt je IP-adres voor websites en services die je bezoekt, eveneens als voor andere internetgebruikers.

Waarom heeft u een VPN nodig?

Surfen met een VPN heeft tal van voordelen. Zo surf je in de eerste plaats anoniemer en veiliger op het web. Een VPN zal je gegevens beter beschermen tegen hackers en netwerkbeheerders. Ook je internet activiteit zal privé blijven. Zo kunnen websites en organisaties je moeilijker tracken. Daarnaast wordt een VPN vaak gebruikt om je te verplaatsen van locatie. Wil je bijvoorbeeld je favoriete voetbalploeg aan het werk zien wanneer je je in het buitenland begeeft? Sommige abonnementen werken helaas niet buiten onze landsgrenzen, dan kan een VPN je hierbij helpen.

Op basis van wat kies je een goede VPN?

Een VPN moet zeker niet duur zijn. Afhankelijk van de mogelijkheden zal je VPN verschillen in prijs en kwaliteit. Iedere betalende VPN heeft zijn eigen kwaliteiten. Sommige zijn beter voor het beschermen van je gegevens, sommige zorgen voor een snellere internetverbinding en andere blinken dan weer uit in het omzeilen van je locatie. Over het algemeen hebben consumenten het meeste baat bij een goedkope VPN van rond de € 10 euro per maand. Een duurdere VPN is vooral handig voor gamers en bedrijven die een grote hoeveelheid data moeten verwerken. Indien je je VPN slechts enkele uurtjes per maand nodig hebt, heb je aan een gratis VPN versie al genoeg. Extra makkelijk hierbij is een gratis VPN installeren die speciaal gericht is op de Belgische en/of Nederlandse markt.

Wat zijn de beste VPN’s voor België?

Zoals je begrepen hebt is het vinden van de beste VPN een persoonlijke kwestie. Afhankelijk van jouw behoeftes kies je de geschikte VPN op maat. Toch kunnen we eens kijken naar de VPN’s die algemeen hoog scoren in de prijs-kwaliteitverhouding. ExpressVPN wordt algemeen omschreven als de beste op de Belgische markt. Deze VPN staat vooral bekend om zijn torenhoge snelheden. Daarnaast kan je zonder buffering alle Belgische en internationale content streamen. Als je je VPN enkel gebruikt om te streamen, installeer je best CyberGhost. Deze betrouwbare VPN is hiervoor geoptimaliseerd. De meest efficiënte VPN voor België is Private Internet Access. Geen enkele VPN kan meer Belgische servers deblokkeren. Nadeel is wel dat Netflix België met deze VPN niet valt te deblokkeren.

Wat zijn de beste VPN’s voor Nederland?

Het kiezen van de meest geschikte VPN voor Nederland verschilt niet veel met die van België. Ook bij onze Noorderburen staat ExpressVPN als nummer één aangeschreven. Zijn snelheid is ook hier de belangrijkste troef. Het podium wordt vervolledigd door CyberGhost en Private Internet Access. Deze laatste staat bekend als de VPN met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Een goed alternatief is een VPN installeren speciaal gericht op Nederlandse markt, dan weet je automatisch dat je goed zit.

Hopelijk heb je nu een beter beeld op wat een VPN allemaal doet. Ben je van plan er één te installeren? Overweeg dan zeker één van de bovenstaande, maar vergelijk de opties per VPN. Er bestaan diverse sites die naast de prijs ook alle voor- en nadelen per VPN tegen elkaar afwegen. De kans is reëel dat je een betere VPN op maat zal vinden.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.