Goedkope vakantiebestemmingen: de perfecte budgettrip - Goedkoop.be

De perfecte budgettrip: goedkoop met vakantie

Door
Laatste update op 0 reacties

Er even tussenuit knijpen kan wonderen doen. Een nieuwe cultuur ontdekken, je onderdompelen in de sfeer van een grootstad of de rust van een zuiders platteland  in je opnemen... iedereen vindt ergens wel rust, een boeiend verblijf of een nieuwe uitdaging. Alle dagelijkse beslommeringen even achterlaten en de batterijen opladen, dat is pas echt vakantie!

Toch is op reis gaan niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Het neemt best wel een hap uit je budget. Die hap proberen we te beperken, zodat er nog wat overblijft om ook tijdens het jaar te genieten van een uitstapje hier en daar,  voor onvoorziene kosten of gewoon om ook buiten die vakantie comfortabel te leven. Goedkoop.be ging op zoek naar goedkope vakanties en kwam terug met drie toptips. Voor elk wat wils, van een minimum aan reiscenten tot een iets ruimer budget voor vakanties die toch goedkoop blijven.

 

Tijd voor avontuur

 

 

Je wilt op vakantie, maar je bankrekening gaat absoluut niet akkoord? Je bent nog student en wilt toch wat profiteren van die welverdiende vakantie, zonder het volgende schooljaar op droog brood en water door te brengen?

Een stukje karton en een tent bezorgen je de tijd van je leven. Liften is weer helemaal terug, met spannende wedstrijden als Route Du Soleil als uniek gevolg. Het brengt je zonder twijfel op ongekende plekjes, zorgt voor een heleboel nieuwe contacten en toevallige ontmoetingen. Perfect voor avonturiers!

Voor een plekje op een camping moet je uiteraard weer je portefeuille bovenhalen. Je krijgt er dan wel alle nodige voorzieningen voor in ruil, zoals een comfortabele douche, wasmachines en wie weet wel een zwembad.

 

Gouden tip van Goedkoop.be

Voel je je toch niet zo comfortabel bij het liften? NMBS Europe brengt de oplossing met de InterRail-passen.

Met de InterRail Global Pass reis je onbeperkt door 30 Europese landen, zolang de pas geldig blijft. Je kiest tussen twee mogelijkheden. Met de Flexi Pass reis je een bepaald aantal dagen binnen een bepaalde periode. Onbeperkt reizen binnen een afgelijnde tijdspanne doe je met de Continuous Pass zowel op treinen als op bepaalde ferrylijnen.

Plan je een roadtrip in één bepaald land? Met de InterRail One Country Pass reis je gedurende een aantal dagen onbeperkt door één Europees land.

Voor meer info en tarieven kijk je even bij NMBS Europe, waar je de passen ook online kunt bestellen.

 

Toch meer fan van het primitieve, budgetvrije kamperen? Wildkamperen is niet zomaar in elk land toegelaten. In enkele Scandinavische landen als Zweden en Noorwegen kan het voor één nacht op een bepaalde plek. De Baltische staten laten het toe zonder beperking. Heel wat Europese landen verbieden het officieel, maar gedogen het als je het even vraagt.

Van alle accommodatiemogelijkheden blijft kamperen de goedkoopste, of dat nu in de wijde natuur of op een camping is.

Dichtbij en toch weg van alles

Voor veel mensen begint de perfecte vakantie gewoon bij ‘er even tussenuit zijn’. Waar dat is, maakt op zich weinig uit. Wel, goed nieuws, want ons eigen land heeft ook heel wat troeven om je hoofd helemaal leeg te maken en de batterijen terug op te laden.

De Ardennen en de Kust blijven topregio’s, maar ook andere streken verwelkomen je graag. In Limburg is het heerlijk fietsen en wandelen in de vele bossen of in de Kempen, een natuurgebied dat zich ook uitstrekt in de provincie Antwerpen.

 

Fietsliefhebbers die wel houden van wat glooiingen en een stevige klim nu en dan, doen de Vlaamse Ardennen aan waar je kunt kamperen, een gezellige Bed&Breakfast uitzoekt of een voordelig hotelletje. In Vlaanderen alleen al geniet je van 10.000 km fietsplezier. Onze Bourgondische levenswijze zorgt dat er her en der plekjes zijn om te stoppen voor heerlijke hapjes en drankjes. Via www.vlaanderenvakantieland.be kies je een geschikte accommodatie uit, ontdek je tips om met kinderen eropuit te trekken en lees je alles over evenementen en bezienswaardigheden. Voor uitstapjes naar Brussel en Wallonië klik je even door naar www.belgie-toerisme.be.

Zorgeloos en zonnig

Betekent vakantie voor jou een all inclusive formule met zwembad, cocktailbar en strand op wandelafstand? Dan zit je goed bij de grote touroperators, die je unieke pakketreizen aanbieden aan straffe prijzen.

Toppers als Neckermann of TUI hebben het jaar door interessante pakketaanbiedingen klaarstaan. Tijdens de winterse maanden scoor je er een geweldige vroegboekkorting, zodra het zomerseizoen nadert pakken ze uit met ongeziene last minutes.

Het vergt soms wat zoekwerk, maar met de handige filters kom je snel bij je droomvakantie terecht. Je kunt zelf de bestemming aanduiden, het soort formule en alle reizen zet je netjes volgens prijs. In enkele muisklikken heb je al een topvakantie binnen jouw budget vast . Vlucht, transfers van luchthaven naar hotel en omgekeerd, maaltijden, je hoeft je nergens zorgen over te maken. Alles zit mooi vervat in dat ene bedrag.

Lees zeker goed de voorwaarden van de touroperator. Toegegeven, dit soort reis is iets duurder dan kamperen of in eigen land reizen, maar wie goed uitkijkt en extra vroeg of net superlaat boekt, kan zeker een koopje doen.

Gelukstreffer

Bij de alomgekende touroperators kies je het jaar rond zonnige strandvakanties, maar het kan soms nog goedkoper. Dagaanbieders als Outspot of Groupon pakken geregeld uit met fantastische koopjes voor een nog goedkopere zonvakantie.

Van citytrips over dichtbijvakanties tot een weekje all inclusive onder de zon, de dagaanbieders zijn van alle reismarkten thuis met als rode draad: jou een goedkope vakantie bezorgen. Op tijd toeslaan is de boodschap!

Wat is jouw volgende reisbestemming? Nog meer tips voor goedkope vakanties mag je zeker met ons delen!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.