Vrijdag de 13e: jouw lucky day!

Lieke
Door Lieke
0 reacties

Zwarte katten mijden, niet onder ladders doorlopen en voorzichtig zijn in de buurt van spiegels... Het is opletten geblazen deze vrijdag, want vandaag is het vrijdag de 13e.

Ben jij bijgelovig en ga je liever de deur niet uit of neem je dit alles met een grote korrel zout? Of je er nu wel of niet in gelooft, er staat iedereen vandaag een leuk voordeeltje te wachten! Wat dat is, dat ontdek je wanneer je verder leest! Wacht niet langer en maak van vrijdag de 13e jouw lucky day!

Terug naar toen

Wellicht wel leuk om dit even met je te delen, waar komt vrijdag de 13e nu eigenlijk vandaan? Waarom vrijdag en waarom is dertien een ongeluksgetal? Dit fenomeen kent meerdere verklaringen. Enkele daarvan zijn:

  1. Vrijdag is de dag waarop Jezus gekruisigd is. Het getal dertien zou ongeluk brengen omdat mensen twaalf als perfectie beschouwen (er waren bijvoorbeeld twaalf apostelen). Dertien is één meer dan twaalf, en meer dan perfectie zou ongeluk brengen. Tijdens het laatste avondmaal was Judas de dertiende persoon, diegenen die Jezus later zou verraden.
  2. Sommige beweren dat vrijdag de 13e is afgeleid van een Noorse sage. Die sage gaat over de kwaadaardige god Loki, die als dertiende onuitgenodigde gast verschijnt op een feest en de aarde in rouw dompelt.
  3. Marianne Williamson geeft in haar boek ‘Vrouwelijkheid’ de verklaring dat heksen op vrijdag de 13e bij elkaar komen.

Vele verhalen, vele ideeën en meningen. Feit is dat vrijdag de 13e nu nog steeds genoemd wordt als ongeluksdag.

Wist je dat in de meeste vliegtuigen geen rij dertien is, de autosport meestal geen startnummer dertien kent, in Amerika verschillende gebouwen geen dertiende verdieping hebben en hotels geen kamernummer dertien?

Gelukkig met korting

Of je nu super bijgelovig bent en je het liefste de hele dag onder de dekens verstopt, of er stiekem een beetje om moet lachen, er staat vandaag heel wat voordeel voor iedereen klaar. Voor iedereen ja, want voor dit voordeel hoef je de deur niet uit. Voel jij je dus veiliger onder de dekens, gewoon lekker daar blijven en een laptopje erbij pakken.

Verschillende shops en aanbieders trakteren je vandaag op een flinke portie geluk. En wel in de vorm van korting en extra’s. Hou dus zeker Goedkoop.be in de gaten, dit wil je toch niet missen?! We verklappen hieronder alvast een paar acties:

- Bij La Redoute krijg je vandaag de hele dag 13% korting op (bijna) de hele website
- Ook bij ICI PARIS XL verwennen ze je vandaag met 13% korting
- Een pot met goud aan het einde van de regenboog, dat misschien niet. Wel een extra lotto-trekking en dus extra kans om miljonair te worden. Waar wacht je nog op, klik hier snel door!

Wist je dat Triskaidekafobie de naam is voor angst voor het getal dertien en iemand die aan Paraskevidekatriafobie lijdt extra angst heeft voor vrijdag de 13e?

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

 

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.