Goedkope vloerbedekking: Hoe kies je de meest passende vloer? - Goedkoop.be

6 tips voor het kiezen van een goedkope én kwalitatieve vloer

Judith Möhlmann
Door Judith Möhlmann. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Als je toe bent aan een nieuwe vloer, begint de zoektocht naar een goede vervanger. Er zijn heel veel verschillende vloeren, elk met hun voor- en nadelen. En elk met hun eigen prijskaartje natuurlijk. Zeker als je een beperkt budget hebt, kan dat de keus behoorlijk verkleinen. Tegelijkertijd moet je oppassen dat goedkoop niet eindigt in duurkoop omdat de kwaliteit slecht is. Kortom: je zoekt een goedkope én kwalitatieve vloer. Dat gaat vast wel lukken met deze 6 handige tips.

Tip 1: bekijk je huidige woonsituatie

Hoe is je huidige situatie? Wanneer je in een koophuis woont, is de kans groot dat je een vloer wilt kiezen die lang meegaat. Maar als je nu in een huurwoning zit, wil je er natuurlijk niet te veel geld aan uitgeven. En hoe lang blijf je nog in hetzelfde huis wonen? Met verhuisplannen stel je minder hoge eisen aan een nieuwe vloer dan wanneer je er waarschijnlijk nog jaren woont.

Tip 2: bekijk je gezinssituatie

Volgende vraag: heb je kinderen? Of is er een kindje op komst? Dan hou je daar natuurlijk alvast rekening mee. Ook met huisdieren moet je rekening houden. Meestal is een tapijt dan niet handig, omdat dat moeilijk schoon te houden is. Een te harde vloer is met kinderen ook niet veilig (denk aan tegels). Je kunt dus een aantal vloeren wegstrepen als die niet passen bij je gezinssituatie.

Tip 3: bekijk je budget

Je budget is verder natuurlijk leidend bij het kiezen van een nieuwe vloer. Veel vloeren vallen al bij voorbaat in een hoge prijscategorie. Denk bijvoorbeeld aan een PVC-vloer, die behoorlijk prijzig kan zijn. Ook een houten vloer is duur om in je huis te plaatsen. Laminaat is een stuk goedkoper (bijvoorbeeld bij Kwantum) en biedt meestal een prima alternatief.

Tip 4: doe goede voorbereidingen

De kwaliteit van de vloer is belangrijk, maar de voorbereidingen zijn eigenlijk nog belangrijker. Je moet bijvoorbeeld zorgen dat de ondervloer goed vlak ligt, zonder hobbels. Bij een laminaatvloer gebruik je vaak een speciale ondervloer van matten of aluminiumfolie om het laminaat goed te leggen. Onthoud dat een goede ondervloer zorgt dat de vloer jaren langer mooi blijft - en een slechte ondervloer kan laminaat al binnen enkele maanden kapot maken.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

Tip 5: check reviews

Hoe weet je of iets een goede vloer is? Door reviews te lezen. Hierbij moet je onthouden dat mensen die klagen sneller een bericht online zetten dan mensen die tevreden zijn. Toch zijn reviews wel een handige manier om te kijken of er veel problemen zijn met een bepaalde vloer. Zijn er veel klachten over een bepaalde vloer? Dan kies je beter een andere vloer of leverancier.

Tip 6: wil je zelf de vloer leggen?

Een laatste vraag waar je over moet nadenken als je een kwalitatief goede vloer wilt hebben, is of je hem zelf gaat leggen. Wil je dat en kun je dat zelf? Natuurlijk is het zelf leggen van de vloer de goedkoopste optie. Maar als je de vloer verkeerd legt, kun je daar veel problemen mee krijgen. Een tussenoplossing is het vragen van mensen die je kent om (eventueel voor kleine vergoeding) te helpen als ze ervaring hebben.

Het vinden van een goedkope en kwalitatieve vloer is lang niet altijd gemakkelijk. Toch zegt de prijs niet altijd iets over de kwaliteit. Bovendien is een kwalitatieve vloer vooral een vloer die goed bij jou en je woonstijl past. Kies jij een tapijt terwijl je kinderen en honden hebt? Dan maakt de kwaliteit van het tapijt weinig verschil, het zal hoe dan ook beschadigd en vies worden. Door eerst je eigen situatie goed in te schatten en de juiste voorbereidingen te treffen, kom je al een stuk gemakkelijker uit bij een goede vloer die bij jou past.

Over de auteur

Judith Möhlmann

Judith Möhlmann is zelfstandige en thuiswerkende moeder. Al enkele jaren is ze schrijver van de meest uiteenlopende artikelen. Als zuinige Zeeuw is geld besparen er met de paplepel in gegoten. Het is dan ook haar grote uitdaging om zoveel mogelijk manieren te vinden om geld te besparen. Natuurlijk is het wel een voorwaarde dat het leven ook comfortabel en leuk blijft!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.