Het echte kerstgevoel? Steun een goed doel!

Joost
Door Joost
0 reacties

Met Kerstmis voor de deur kijken we allemaal uit naar gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om Kerstmis te vieren of om er een fijne tijd van te maken. Sta daarom deze kerst eens stil bij een ander die minder goed bedeeld is dan jij.

De kerstgedachte staat voor vrede op aarde voor iedereen. Vrede bestaat in vele vormen: vrede zonder oorlog, vrede zonder ziekte, vrede zonder zinloos geweld en nog veel meer. Kerstmis is daarmee hét moment om een ander te helpen en te steunen, zodat ook hij of zij een vredige kerst heeft. Dat willen we immers allemaal, toch?

Daarom staat Music For Life/de Warmste Week van Studio Brussel ook dit jaar weer volledig in het teken van goede doelen. Zou jij ook graag je steentje bijdragen, maar weet je niet welk goede doel het best bij jou past? We geven je graag een aantal ideeën om financieel en als vrijwilliger je steentje bij te dragen.

Direct een goed doel steunen? In onderstaande tekst bespreken we een aantal goede doelen, door op de naam te klikken word je direct verwezen naar de website van de organisatie.

Geef een varkentje

Als Goedkoop.be steunen we sinds 2014 actief Oxfam-Solidariteit met de actie “Een cadeautje om te knorren van plezier” tijdens Oxfam Pakt Uit. Oxfam Pakt Uit draait om concrete cadeautjes waarmee je mensen in armoede helpt. Door voor slechts €25 een varkentje te kopen help je concreet landbouwprojecten in Uganda. Je ontvangt vervolgens een unieke en opvallende wenskaart, waarmee je iemand een fijne boodschap kan sturen. Voor iedere tien verkochte varkentjes, schenken wij er eentje extra. Een cadeau met een verhaal!

Meer weten over deze actie? Lees er hier meer over.

Help een ziek kind

De diagnose dat een kind kanker heeft of een andere levensbedreigende ziekte, is de grootste nachtmerrie voor ouders, familie en het kindje zelf. Voor getroffen gezinnen is de kerst helaas veel minder leuk en gezellig en dit houdt bovendien niet op na de kerst. Wil jij deze gezinnen en kinderen graag een hart onder de riem steken, zodat zij hopelijk in 2017 zeer goed nieuws krijgen? Dan zijn er verschillende goede doelen die jij kan steunen!

Het Kinderkankerfonds helpt gezinnen waarbij een van de kinderen getroffen is door kanker door financiële steun te bieden. Behandelingen zijn allesbehalve goedkoop en de gezinnen kunnen de steun vaak erg goed gebruiken. Daarnaast steunt het Kinderkankerfonds wetenschappelijk onderzoek en ondersteunende organisaties. Het Kinderkankerfonds heeft verschillende acties die je steun goed kunnen gebruiken en waar je je zeker eens in moet verdiepen, zoals de KanjerKetting, de Familiedag en de Brussendag.

Kinderen een klein beetje verlichting geven in een zeer moeilijke periode? Doneer dan aan Cliniclowns. Zij proberen zieke kinderen afleiding en plezier te geven aan de hand van onder andere humor en spel. Zo hoeven kinderen in het ziekenhuis even niet aan alle ellende te denken, maar kunnen eventjes gewoon écht kind zijn.

Make-A-Wish vervult de grootste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Van een wedstrijd van de Rode Duivels bezoeken tot het ontmoeten van de prinsessen in Disneyland Paris. Jaarlijks zien meer dan 150 kinderen in België hun wens in vervulling gaan. Doordat de kinderen de kans krijgen om hun droom te realiseren kunnen ze de ziekte eventjes vergeten om te genieten van hun hartenwens. Je steunt Make-A-Wish door te doneren of een aankoop te doen in de webshop van Make-A-Wish.

Een kerstdiner voor iedereen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk kerstdiner. Wist je echter dat de voedselbank al voor slechts €3 iemand een warme maaltijd kan bieden die dat anders niet kan betalen? Tot en met 13 januari geef je de voedselbanken een extra steuntje tijdens de centjes actie, in samenwerking met BNP Paribas Fortis Foundation.

Heb jij ook altijd veel muntgeld in je portemonnee zitten? Verzamel dan eens je centjes en stop ze in een van de collecteboxen bij de BNP Paribas Fortis en Fintro-kantoren en zorg ervoor dat ook anderen van een warme maaltijd kunnen genieten!

Vrede voor slachtoffers van oorlog

Niemand zit te wachten op oorlog, toch raken er helaas mensen betrokken bij oorlogen in de wereld. Wil jij de bevolking in deze landen graag helpen, bijvoorbeeld in Syrië? Steun dan het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen, die er alles aan doen om zieken en gewonden in oorlogsgebieden zo goed mogelijk te verzorgen en ondersteunen.

Liever oorlogsvluchtelingen in België helpen? Kom dan als donateur of vrijwilliger in actie voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Iedereen verdient een veilig thuis zonder oorlog.

In veel landen zijn kinderen niet alleen slachtoffer van oorlog, maar ook van armoede, onrecht en ongelijkheid. Plan België doet er alles aan om deze kinderen op alle vlakken te helpen met gezond drinkwater, onderwijs, bescherming, financiële steun en nog veel meer. Kom in actie!

Een dier in nood helpen

Niet alleen mensen hebben te maken met onrecht, ook dieren zijn hier regelmatig slachtoffer van. Ben jij een echte dierenliefhebber en kom je graag op voor dierenwelzijn? Sponsor dan DierenActie, een Belgische organisatie die verschillende goede doelen en vrijwilligers steunt, waarbij telkens een actie in de spotlights staat. DierenActie steunt onder meer Red een Hond, de Poezencentrale, Live to Rescue in India en kansarme huisdieren.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

 

Over de auteur

Joost

Als voormalig verkoopadviseur in een elektronicaketen, hebben elektro en multimedia geen geheimen voor mij. Coolblue en Centralpoint.be staan bovenaan mijn lijstje favoriete webshops. Ik volg de laatste trends op de voet en weet perfect waar je alles het goedkoopst aanschaft. Ook voor sport zit je goed bij mij. Jij bent op zoek? Ik toon je de ideale prijs/kwaliteit.