De jacht op cadeautjes is open!

Hanna
Door Hanna
Laatste update op 0 reacties

Daar is ie weer, de gezelligste periode van het jaar. Kleine lichtjes flikkeren in de straten, in de meeste steden kuier je langs de vele standjes op de kerstmarkt. Je nipt er aan een hete gluhwein of proeft er oliebollen, buches en andere kerstlekkernijen.

De kerstboom is versierd, nu alleen nog cadeautjes vinden voor eronder. En daar begint het dan: wat gaan we kopen, waar zullen we nu weer wat vinden en bovenal wat zal het ons allemaal kosten? Met de handige bespaartips van Goedkoop.be hoef je je niet langer zorgen te maken, laat staan kerststress te voelen. Succes met de cadeautjeszoektocht!

Koop slim!

Zonder het te beseffen, geven we ongewild veel meer geld uit dan we zelf willen. De drukte in de winkelstraten is niet te overzien. Gevolg: “zo snel mogelijk het lijstje afwerken” lijkt al snel de gedroomde tactiek. Bijna met onze ogen dicht tikken we voor de zoveelste keer de pincode van onze bankkaart in. Met een financiële kater als vroeg kerstgeschenk. En dan hebben we de eerste fles bubbels nog niet eens gekraakt.

Zo is er weinig leuks aan. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je. Maak je elk jaar weer een lijstje met daarop voor wie je een geschenkje zal kopen? Voeg er dit jaar ook het budget aan toe en hou je eraan. De totale som van het lijstje haal je van je bankrekening zodat je contant kunt betalen tijdens het kerstshoppen. Het doet namelijk meer ‘pijn’ om contant geld uit te geven, dan even je bankkaart in het betaaltoestel te stoppen.

Als je dacht dat dit al slim was, we komen pas op dreef! Om snelle – en dure – beslissingen te vermijden, begin je beter op tijd aan de cadeautjesjacht. Zeker als je online shopt. Hoe vroeger je bestelt, hoe zekerder je bent dat alles op tijd aankomt. In de weken voor kerst lanceren heel wat webshops prachtige acties waarmee je heel wat profijt doet. Om nog maar te zwijgen van de stress die je bespaard wordt door de al te drukke winkelstraten te vermijden.

Ook decoreren doe je slim

Bij de kerstperiode hoort passende decoratie. In elke huiskamer komt een kerstboom die sfeervol versierd wordt. Op tafel hoort een kerststukje en misschien heb je nog andere versierplannen.

Vind je dat de kerstversiering stilaan zijn beste tijd gehad heeft of wil je gewoon wat anders? Bijt dan nog even op je tanden, tot na de feestdagen. Winkels willen de kerstversiering na de feestperiode zo snel mogelijk uit de rekken. Dat valt mee, kun je een hoop korting scoren.

 

Voorkom die miskoop

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, tot in het televisiejournaal toe. Na de feestdagen worden tweedehandssites overspoeld met foute cadeaus. Zonde, jij hebt er je centen in gestopt en de ontvanger is er duidelijk niet tevreden mee.

Miskopen kun je nochtans makkelijk omzeilen. Op de man af vragen wat hij of zij wil, neemt het verrassingseffect weg. Die oplossing bewaar je maar voor het laatst, wanneer de inspiratie echt ver zoek is. Via gratis applicaties online kun je niet alleen lotjes trekken wie voor wie koopt. Meestal staat er ook een verlanglijstje bij. Persoon X vult zijn lijstje in, dat bezorgd wordt aan persoon Y, die een cadeautje koopt voor X en inspiratie put uit het lijstje.


Het is nu al wat laat, maar toch nog een goede raad voor de volgende cadeautjesperiode. Het gebeurt vast wel eens dat je ver voor je ‘officiële’ zoektocht het geknipte geschenk ziet voor je ouders, zus, man of beste vriendin. Of je spot een niet te missen aanbieding. Waarom zou je het dan niet meteen kopen?

Alleen maar voordelen, je hebt een origineel presentje vast waar je absoluut van overtuigd bent en je spreidt de uitgaven over een langere periode. Wie weet bespaar je nog op het cadeau zelf door een korting of aanbieding. Helemaal goed!
 

Geef iets van jezelf

Het is niet omdat je je blut betaalt aan een cadeau, dat het ook het tofste geschenk is. Het zit hem in de originaliteit. Dat het niet altijd makkelijk is om uit te pakken met een uniek cadeau, we hebben het allemaal al ondervonden. Misschien zoek je het gewoon te ver?

Wat zou je ervan denken om iets van jezelf te geven? Een presentje waar je je eigen creativiteit in stopt. Je maakt een fotoverslag in een fotoboek bij Albelli of verwerkt die ene onvergetelijke foto in een geschenk via YourSurprise. Een telefoonhoesje met foto tovert gegarandeerd een glimlach tevoorschijn. En dat elke keer als de eigenaar zijn mobieltje opdiept. Tel maar na!

Met een portie van je eigen tijd scoor je zonder twijfel. Ieders tijd is kostbaar, dat cadeau is gewoonweg onbetaalbaar. Je maakt een feestelijke bon waarin je belooft de strijk te doen, een dinertje klaar te maken of te helpen verhuizen. Kleine zaken die de ontvanger een heel eind vooruit helpen, en je beleeft er nog samen plezier aan ook.

Hoe pak jij de cadeautjeszoektocht aan, heb je nog tips voor ons?

We wensen je nu al een sfeervolle eindejaarsperiode, met gezellige momenten, feestelijke diners en hopelijk ligt het perfecte geschenk voor jou onder de boom!

Over de auteur

Hanna

Als jonge mama besef ik goed dat een baby best wat kost. Ik weet als geen ander de goedkoopste luiers te spotten en speur voortdurend naar voordelige, maar toch leuke kleding, bij Hema bijvoorbeeld. Vrije tijd blijft natuurlijk ook belangrijk, uitblazen doe ik bij een hapje en een drankje, of op citytrip, geboekt via Outspot. Van babyvragen  tot reistips, ik geef je het gepaste advies.