Een gerecycleerde tuininrichting: pimp je tuin in 5 groene tips

Lien
Door Lien
Laatste update op 0 reacties

Het is weer lente en dat betekent natuurlijk genieten van de eerste zonnestralen in je tuin. Hiervoor moet je je tuin natuurlijk volledig in orde krijgen zodat het er leuk vertoeven wordt.

Een zithoekje in het zonnetje, een mooi uitzicht op wat groen... Leuke tuinspullen en plantjes kosten echter best wat. Ontdek hier welke alternatieven er allemaal zijn om jouw tuin te pimpen voor een laag budget!


Genieten op een bankje

Skilatten

Op een bankje zitten in de tuin met het zonnetje op je gezicht, wat is er leuker? Niets natuurlijk! Een bank in de tuin die je jaar na jaar hergebruikt, is dan wel zo handig. Houten, zware banken kosten handenvol geld, maar waarom zou je zelf geen bank knutselen van skilatten? Een dergelijke bank maken is heel simpel. Volg het volgende stappenplan voor een mooi en uniek exemplaar.

  1. Koop skilatten in de tweedehandswinkel, die heb je al voor enkele euro’s. Zaag de latten op de gewenste lengte.
  2. Haal  twee oude stoeltjes van de zolder  - of tik die ook op de kop in de kringwinkel - en vijs de zitvlakken en leuningen eraf zodat enkel het gestel overblijft.
  3. Bevestig de skilatten op de plaatsen waar je wilt aan het gestel van de stoeltjes. Hiervoor kan je best een goede boormachine gebruiken. Bevestigingsmateriaal en gereedschap koop je makkelijk en voordelig online! 
  4. Schilder de skilatten in de kleur naar jouw wensen, of laat ze voor een speciaal effect onbeschilderd.

Handig aan deze bank is dat je ze in de winter kan laten buitenstaan. Skilatten zijn gemaakt om tegen sneeuw en nattigheid te kunnen, dus ook in een bank blijft dit van toepassing!

Gouden tip van Goedkoop.be

Zoek je nog spulletjes om je tuin te pimpen, zoals een sfeervolle verlichting of een onmisbare barbecue?

Bij Collishop vind je alles aan de laagste prijzen!

Paletten

Ook met oude paletten kan je een leuke bank timmeren. Door er enkele bij elkaar te voegen, krijg je al snel een mooi geheel. Nog wat kussens erop als final touch en jouw bank is klaar! Paletten kan je gratis bij bedrijven krijgen. Bedrijven gooien ze vaak met hopen weg!

Willen ze de paletten niet gratis weggeven? Dan kan je ze wel kopen voor een prikje. Nog meer ideetjes met oude paletten lees je hier.

Nieuw leven voor je boom

Geef een oude, omgehakte boom een nieuw leven als fietsenrek. Dit is handig en ziet er ook nog goed uit! Het is in elk geval beter dan het mooie hout opstoken in de open haard, of een lelijk ijzeren fietsenrek installeren. Met een zaag of een snijmachine maak je dit originele fietsenrek in een wip.

Twinkel twinkel lichtjes

Op een zwoele zomeravond gaat er niets boven wat gezellige tuinverlichting. Je kan gaan voor de klassieke lampionnen, maar wil je het wat origineler, knutsel dan lichtgevende paraplu’s in elkaar.  Het geeft een magisch effect en is heel gezellig om eronder te zitten, omdat je een overdekt gevoel hebt. Bovendien is dit een lowbudget alternatief voor dure tuinverlichting.

Paraplu’s kan je met wat geluk ergens gratis krijgen of in de kringloopwinkel voor enkele euro’s op de kop tikken. Verder heb je alleen gloeilampen nodig die je in de paraplu’s bevestigt en elektriciteit.

Handig is dat deze constructie zowel regen- als wind bestendig is! Het enige nadeel aan dit idee is dat de kleuren kunnen veranderen bij veel zon. Maar niet getreurd, ook dit kan een leuk effect hebben!

Bloemen en planten verdienen een mooi plaatsje

Bloemen en planten zien er nog mooier uit als ze op een goede manier worden uitgestald. De ideale manier hiervoor is ze in een trap te integreren. Door enkele gaten te maken in de trap of zelfs niet, kan je de bloemen en planten een goede plaats geven mét veel zonlicht. In de tredes of erop, het is maar net wat je zelf ziet zitten. 

Heb je zelf geen oude trap liggen? Kijk even bij Ikea of de kringwinkel. Let er wel op dat je een laagje vernis gebruikt, of het hout zal snel lelijk worden. Bloempotten in alle kleuren en maten shop je voordelig bij Dille&Kamille.

Naast gewone bloempotten kun je trouwens heel wat andere spullen recycleren om plantjes in te zetten. Een gieter, voor het geval je er meer dan 1 hebt, een oude schoen of laars, een retro kopje... ideetjes genoeg!

Hoe zorg jij voor een gezellige tuininrichting, die toch niet veel kost? We zijn benieuwd naar jouw tips!

Over de auteur

Lien

Ik hou ontzettend veel van reizen. Vrienden schakelen mijn hulp steevast in als ze een reis boeken. Citytrippen, zonnekloppen of rondtrekken, voor elke vakantie heb ik de gepaste tips. Het maximale eruit halen voor weinig geld, dat is mijn specialiteit. Ook de laatste modetrends volg ik van nabij, een webshop als ICI PARIS XL past daarom perfect bij mij.