De zzz-zomer overleven zonder wespen

Joost
Door Joost
Laatste update op 0 reacties

Krijg jij ook spontaan spastische neigingen wanneer je denkt een wesp bij je in de buurt te horen of te zien? Wij in ieder geval wel. Hoewel het weer natuurlijk heerlijk is in de zomer, brengt het helaas één groot nadeel met zich mee: wespen! De wesp schijnt steeds aggressiever te worden, wat voor ons natuurlijk geen prettig vooruitzicht is. We hebben daarom een aantal zeer handige tips voor je verzameld, zodat je geen last hebt van dit rondvliegend gespuis.


Vlieg op!

We beginnen met wat tips met vriendelijke, doch dringende verzoeken aan de wesp om toch even een eindje verder zijn of haar heil te zoeken:

Gouden tip van Goedkoop.be

Wespenverdelgers zijn vaak handig om wespen te verjagen. Let wel op dat je hierbij niet zomaar de goedkoopste koopt, wespen zijn niet snel onder de indruk en je kan dus beter meteen een goede nemen voor optimaal resultaat. Zo’n spray kan je bijvoorbeelden vinden bij Viata.

- Snij een citroen of sinaasappel in stukjes en druk er een aantal kruidnagels in, leg deze vervolgens op een schoteltjes bij je in de buurt. Vinden ze vreselijk!
- Steek wierook aan: jij geniet, de wesp niet.
- Doe een klein beetje ammonia in een bakje of kommetje.
- Zet een takje munt of een takje van een tomatenplant op tafel en weg zijn ze.
- Maak van bijvoorbeeld een vuilsnizak of oude plastic zak een nep wespennest en hang deze op. Wespen zullen nooit het territorium binnendringen van een andere kolonie en blijven daardoor uit de buurt. Op bijvoorbeeld Bol.com kan je zo’n nep wesppennest ook aanschaffen.
- Vul een bakje of schaaltje met een beetje gemalen koffie en steek de koffie vervolgens aan. Bang vuur vuur? Geen probleem, koffie brandt zonder vlammen. Deze tip is overigens voor jezelf mogelijk net zo vervelend als voor de wesp, zet het dus niet te dicht bij je in de buurt.

Wespen, verzamelt u!

Het vangen van wespen is wellicht wat minder vriendelijk, maar je weet wel zeker dat de wesp je niet meer lastig zal vallen. Ook hiervoor hebben we natuurlijk een aantal tips:

- Neem een lege frisdrankfles en snijd of knip deze doormidden. Giet wat ranja of frisdrank (liefst zo zoet mogelijk) in de onderkant van de fles. Haal vervolgens de dop van de bovenkant van de fles eraf en plaats de bovenkant op zijn kop in de onderkant als een soort trechter. Het is misschien een beetje duwen, maar het gaat je zeker lukken! Wespen worden aangetrokken door de zoete lucht, maar kunnen vervolgens niet meer terug en zullen dus verdrinken.

We hebben voor deze tip een leuk filmpje van "Alles Voor" gevonden om het wat duidelijker uit te leggen:

- Giet wat citroensap in een kommetje, wespen komen erop af door de lekkere geur en verdrinken.
- Boor een gaatje in het deksel van een jampotje en giet er wat ranja of andere zoetigheid in. Wespen zullen het potje ingaan, maar kunnen er volgens niet meer uit, hebbes!

Zet een wespenval nooit te dicht bij je in de buurt. Het lijkt misschien logisch, maar een val trekt dus wespen aan en je wilt juist voorkomen dat ze bij je in de buurt komen. Hou ze op een afstandje!

Toch gestoken?

Zijn de vriendelijke vrienden toch iets te dicht in de buurt gekomen en ben je gestoken? Zuig dan zo snel mogelijk de plek uit waar je gestoken bent. Ook kan het de pijn wat verlichten om de plek waar je gestoken bent te verkoelen met een natte doek of ijs.

Let op, neem altijd direct op met de huisarts wanneer een van de volgende situaties zicht voordoet nadat je gestoken bent:

- Gestoken in neus, mond, keels, hals of tong;
- Zwellingen op een plek waar je niet gestoken bent;
- Jeuk over hele lichaam;
- Koorts.

Heb jij nog goede tips voor het verjagen of vangen van wespen of heb je aanvullende vragen? Laat even een reactie achter of spreek ons aan via de chat aan de rechterkant van je scherm.

Over de auteur

Joost

Als voormalig verkoopadviseur in een elektronicaketen, hebben elektro en multimedia geen geheimen voor mij. Coolblue en Centralpoint.be staan bovenaan mijn lijstje favoriete webshops. Ik volg de laatste trends op de voet en weet perfect waar je alles het goedkoopst aanschaft. Ook voor sport zit je goed bij mij. Jij bent op zoek? Ik toon je de ideale prijs/kwaliteit.