Tweedehands babyspullen? Dit doe je ermee!

Hanna
Door Hanna
Laatste update op 0 reacties

Een kindje dat geboren wordt… het zorgt voor meer dan alleen maar eindeloze liefde en slapeloze nachten. Je hebt er een heuse uitzet voor nodig, al die babyspullen lijken soms wel een huishouden op zich. Wat nu als je uit de luiers bent? Wat kun je dan beginnen met al die spullen, die meestal nog in perfecte staat zijn? Ik zocht het even voor je uit! Wie dan weer op zoek is naar voordelige tweedehandsspullen, kan ook best maar even verder lezen.

1. Nieuw: Tweedehands bij Dreambaby!

Sinds kort is het mogelijk om via Dreambaby zowel tweedehandsspullen te kopen als te verkopen. Momenteel is er een afhaalpunt in Lochristi en zijn er twee inzamelpunten, in Lochristi en Wilrijk. Er wordt echter volop gewerkt aan uitbreiding.

Wil je een kinderwagen, meubels voor de babykamer of een perfect bruikbare autostoel te koop aanbieden? Het kan eenvoudig. Je brengt het binnen in een van de inzamelpunten en Dreambaby regelt de rest. Er worden foto’s genomen voor de website en wordt er een artikelomschrijving voorzien, waarna Dreambaby het artikel twee maanden te koop aanbiedt op hun website. Zelf heb je er geen omkijken meer naar. Het enige wat je wel zelf bepaalt, is de verkoopprijs.

Wordt het artikel verkocht, dan krijg je 75% van de verkoopprijs als aankoopcheque, te besteden bij winkels uit de Colruyt Groep.

Werd je eetstoel, buggy of fietskar niet verkocht, dan blijven er drie opties over:

  • Je haalt de spullen weer op,
  • Je bepaalt een nieuwe, lagere verkoopprijs,
  • Je schenkt het artikel aan een goed doel.

Hou er wel rekening mee dat je de spullen zelf naar het inzamelpunt moet brengen (en al dan niet weer moet ophalen). Bovendien kun je slechts een beperkt aantal spullen aanbieden: eetstoelen, buggy’s, wandelwagens, autostoelen, fietszitjes, fietskarren, relaxen, swings en meubelen zoals babykamers, parken en reisbedjes. Helaas is het niet mogelijk je volledige baby-uitzet via Dreambaby opnieuw te verkopen. 

Embed code
Tweedehands Dreambaby
Pluspunten Minpunten
> Je bepaalt zelf de prijs > Weinig inzamelpunten (voorlopig)
> Je hebt er zelf geen omkijken naar > Beperkt aan te bieden spullen
> Vrijblijvend. Niet verkocht? Niets verloren!  
> Handig voor de grotere stukken  

 

2. Klaar het tweedehandsklusje zelf

Grotere spullen zoals meubels voor de kinderkamer of de kinderwagen kun je dan misschien makkelijk via Dreambaby opnieuw aan de man brengen, maar wat dan met speelgoed, kleertjes of je eigen zwangerschapskleding?

Het kost wellicht wat meer moeite, maar met een beetje inspanning verzamel je aardig wat euro’s in het tweedehandscircuit.

Tweedehandssites

Via een website zoals 2dehands.be heb je wellicht het grootste bereik, maar anderzijds ook een gigantisch aanbod. Dat maakt dat je soms een portie geluk moet hebben dat net jouw spullen eruit gepikt worden door een koper. Heb je echt iets unieks aan te bieden, dan heb je natuurlijk weer een voetje voor.

Het blijft het proberen natuurlijk meer dan waard. Je maakt een gratis account aan, neemt wat duidelijke foto’s van de spullen die je wil verkopen, voegt er een mooie omschrijving aan toe en klaar.

Tips:
- Kies een gedetailleerde titel
- Plaats het artikel onder de best passende categorie
- Omschrijf het artikel zo goed mogelijk
- Vergeet niet om voldoende foto’s toe te voegen

Nog meer lezen over tweedehands kopen en verkopen? Hier geven we nog meer tips! 

Embed code
Tweedehands - websites
Pluspunten Minpunten
> Makkelijk en snel, van achter je computer > Je moet het zelf opvolgen
> Je houdt alles zelf in de hand, ook de prijs > Zeer groot aanbod, soms moeilijk om het verschil te maken
> Groot bereik  

 

Tweedehandsbeurs

Onder meer de Gezinsbond organiseert geregeld tweedehandsbeurzen, verspreid over heel Vlaanderen. Elke afdeling beslist zelf hoe de beurs verloopt, er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Kapstokbeurs: alle spullen hangen per leeftijd. Kopers maken hun keuze en rekenen in een keer af.
  • Tafelbeurs: elke verkoper heeft zijn eigen tafel waarop hij zijn spullen uitstalt. Kopers betalen rechtstreeks aan de verkopers.
  • Garagebeurs: de verkoper stalt de koopwaar uit in zijn garage, waar de kopers langskomen om hun keuze te maken.

Embed code
Tweedehands - beurzen
Pluspunten Minpunten
> Handig voor baby- en kinderkleding > Vergt wat organisatie
> Je houdt alles zelf in de hand, ook de prijs > Beperkter bereik

 

3. Steun het goede doel

Wil je niet noodzakelijk wat centen overhouden aan je gebruikte spullen, dan is een goed doel meer dan het overwegen waard. Specifieke organisaties die jonge ouders helpen, zijn steeds op zoek naar degelijk materiaal, van grotere spullen over babykleding en speelgoed tot zwangerschapskleding.

In Vlaanderen zijn dat onder meer:

Elke organisatie heeft zijn manier van werken, check zeker even hun website om te kijken hoe je je spullen schenkt.

Of misschien duikt er iemand in je omgeving wel net in de luiers, dan zul je hen wellicht dolgelukkig maken met wat van jouw baby-uitzet.


 

Over de auteur

Hanna

Als jonge mama besef ik goed dat een baby best wat kost. Ik weet als geen ander de goedkoopste luiers te spotten en speur voortdurend naar voordelige, maar toch leuke kleding, bij Hema bijvoorbeeld. Vrije tijd blijft natuurlijk ook belangrijk, uitblazen doe ik bij een hapje en een drankje, of op citytrip, geboekt via Outspot. Van babyvragen  tot reistips, ik geef je het gepaste advies.