Hoe parkeer je je wagen slimmer in de stad?

Joost
Door Joost
Laatste update op 0 reacties

Parkeren in een drukke stad, de een doet niet anders, de ander vindt het een regelrechte ramp. Of je nu gaat shoppen, werken of dineren, met de tips in dit artikel parkeer je voortaan op een slimmere manier in de stad. Geen stress, parkeren wordt vanaf nu een succes.

Een onbekende stad

Gouden tip van Goedkoop.be

Ook bij de luchthaven voordelig en gemakkelijk parkeren? Via Parkos vergelijk je gemakkelijk alle parkings bij luchthavens, zodat je goed voorbereid op reis gaat en niet te veel betaalt!

Ga je naar een stad waar je niet vaak komt en de parkings niet goed kent? Doe dan vooraf onderzoek naar het parkeerbeleidsplan van de stad waar je naartoe gaat. Zo weet je precies waar de parkings zijn, wat de kosten zijn voor het parkeren en waar je bijvoorbeeld als mindervalide het best parkeert. Hieronder vind je de parkeerbeleidsplannen van Brussel en de vijf grootste steden van Vlaanderen:

- Brussel
- Antwerpen
- Gent
- Brugge
- Leuven
- Hasselt

Handige parkeerapps

Bij een drukke parking zie je vaak enorme rijen richting het betaalautomaat. Je bent hier al snel een aantal minuten kwijt. Vervolgens moet je vaak ook nog eens gaan schatten hoe lang je er verwacht te staan. Schat je verkeerd, dan betaal je extra, of dit nu van tevoren is of een boete achteraf. Conclusie: het duurt lang en je betaalt altijd te veel.

Vrouw parkeert auto met app

Dit is gelukkig gemakkelijk op te lossen, met je smartphone! Er bestaan handige apps, waarmee je zeer eenvoudig sneller én voordeliger parkeert. De apps zijn niet overal te gebruiken, dus controleer de websites van de apps voor de beschikbare locaties, zodat je ziet of er parkings beschikbaar zijn op plaatsen waar jij vaak komt. We lichten er twee voor je uit:

Parkmobile

Parkmobile is een gratis app voor Android, iOS en Windows. Je parkeert bij een van de parkings waarbij de app ondersteund wordt en drukt vervolgens in de app op ‘Start’. Bij terugkomst druk je op ‘Stop’ en je betaalt vervolgens alleen de tijd die je daadwerkelijk geparkeerd was. Als je de app minder dan 9 keer per maand gebruikt, dan betaal je €0,30 per parkeeractie. Gebruik je de app vaker, dan is het makkelijker om €2,50 per maand te betalen voor een abonnement.

Bij een abonnement gaat de slagboom voor je open door nummerplaatherkenning, anders maak je gebruik van een zogeheten token.  Helaas is de app niet overal te gebruiken, maar je vindt wel geschikte parkings in bijvoorbeeld Brussel, Antwerpen en Blankenberge.

4411

Deze app lijkt veel op Parkmobile. Selecteer simpelweg in welke stad je staat en op welke parking en druk op ‘Start’. Hij is echter wel op meer plaatsen te gebruiken met meer dan 170.000 parkeerplaatsen in 36 steden. Zo werkt 4411 bijvoorbeeld ook in Leuven en Hasselt.

Parkeren via de app van 4411 kost €0,25 per transactie. Je kan echter ook via sms betalen door de automaatcode en je nummerplaat te smsen naar het nummer 4411. Je betaalt dan €0,15 transactiekosten, plus de kosten voor het versturen van de sms.

Wat ook handig is aan deze app, is dat je ook je bus- of tramtickets voor de Lijn ermee kan betalen.

Maak gebruik van Google Maps!

Instellen parkeerlocatie Google Maps

Wist je dat Google Maps een superhandige functie heeft, waardoor je nooit meer je parkeerplaats uit het oog verliest? Parkeer je auto en open de Google Maps app op je smartphone. Je ziet vervolgens een blauw bolletje waar je op dat moment bent, druk hierop. Je krijgt nu een aantal opties, waaronder “Instellen als parkeerlocatie”. Als je dit doet zal Google Maps die locatie onthouden en onderaan je scherm de melding “Opgeslagen parkeerlocatie” tonen. Door hierop te drukken zal de app een routebeschrijving maken naar je parkeerlocatie. Nooit meer urenlang zoeken naar je wagen!

Kleine tips om het jezelf makkelijker te maken

  • Heb je meerdere wagens? Neem dan altijd de kleinste mee. Hoe kleiner je auto, hoe gemakkelijker het is om een parkeerplek te vinden en te parkeren.
  • Als je de mogelijkheid hebt, klap dan altijd je zijspiegels in. Niets is zo vervelend als aankomen bij je auto en schade ontdekken. Doordat je spiegels uitsteken, zullen deze als eerste geraakt worden en dus het snelst beschadigen. Dit is een eenvoudige manier om in ieder geval kapotte spiegels te vermijden.
  • Parkeer nooit naast een bestelbus of andere grote wagen. Die belemmeren namelijk een groot deel van je zicht bij het uitrijden.
  • ‘s Avonds parkeren? Zet je wagen dan altijd op een plek met verlichting. Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar voorkomt ook diefstal. Een dief is natuurlijk het liefst zo slecht mogelijk zichtbaar.

Ben je nu echt slecht in parkeren? Misschien kan je het dan eens zoals deze Duitser proberen:

Over de auteur

Joost

Als voormalig verkoopadviseur in een elektronicaketen, hebben elektro en multimedia geen geheimen voor mij. Coolblue en Centralpoint.be staan bovenaan mijn lijstje favoriete webshops. Ik volg de laatste trends op de voet en weet perfect waar je alles het goedkoopst aanschaft. Ook voor sport zit je goed bij mij. Jij bent op zoek? Ik toon je de ideale prijs/kwaliteit.