Reizen in groep: gezellig en voordelig samen op avontuur!

Lieke
Door Lieke
Laatste update op 0 reacties

Je bent er klaar voor! Klaar voor een groot reisavontuur! Je wilt meer van de wereld zien. Andere culturen, tradities en prachtige plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten... Maar waar begin je?

Is er iemand die je vergezelt of sta je er alleen voor? Blijf je in Europa of zoek je je vertier wat verder weg? En hoe stippel je de meest effectieve, maar ook voordeligste route uit? En dan nog maar niet te beginnen over de accommodaties en vervoer. Heel wat zaken die geregeld moeten worden en waar je (nog) geen of weinig weet over hebt.

Plan je deze droomtrip toch op eigen houtje of ga je voor een uitstekend alternatief: de groepsreis? Goedkoop.be ging vast voor je op pad en gidst je door de voordelen van het groepsreizen heen.

1. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde

Zijn je vrienden allemaal gesetteld, is de familie niet zo avontuurlijk ingesteld en ziet het ernaar uit dat als je op reis wilt, je alleen moet gaan? Durf je echter niet alleen het vliegtuig in te stappen en door onbekende steden te slenteren? Dan is een groepsreis ideaal!

Samen met mensen die ook een passie hebben voor avontuur, cultuur en nieuwe ervaringen ga je een prachtige tijd tegemoet. Mooie dingen zijn pas echt mooi wanneer je er samen met iemand van kunt genieten.

Zijn je medereizigers allemaal heel verschillend of hebben ze veel overeenkomst met jou en met elkaar? Dat is een beetje afhankelijk van de reisorganisatie waarbij je boekt. Kies je bijvoorbeeld voor een bepaalde genre groepsreis, zoals een jongerenreis of een vakantie voor alleenstaande ouders, dan is er in ieder geval al die overeenkomst. Voor de rest blijft het in spanning afwachten!

2. Nooit de weg kwijt

Een vreemd land dat betekent andere gebruiken, misschien zelfs wel wetten waar je niet van op de hoogte bent. Dat brengt geheid wat verwarring en mogelijks zelfs problemen met zich mee. Als deelnemer van een groepsreis raak je niet verstrikt in het web van onduidelijkheden, je lokale gids staat klaar met de nodige raad en adviezen.

Bovendien kent deze lokale gids het land op zijn/haar duimpje.Zij/hij weet dan ook welke plekjes je zeker niet mag missen, hoe je overal het snelste moet komen en is in te zetten wanneer jij je niet verstaanbaar kunt maken.

3. Een veilige haven

Heel leuk zo’n reis waarop je kennismaakt met nieuwe culturen en mensen, maar het komt ook meer dan eens voor dat toeristen de minder leuke kanten van een land ontdekken. Ze worden bijvoorbeeld opgelicht of bestolen.

Met een groep mensen om je heen is het een stuk veiliger reizen. Je wordt minder snel gezien als makkelijke ‘prooi’.  En met de lokale gids erbij zullen de oplichters ook uit de buurt blijven.

4. Samen alles delen

Niet alleen het plezier deel je met je medereizigers, ook split je de kosten voor o.a. bepaalde excursies en eten. De reisorganisatie weet speciale deals af te sluiten met hotels, airlines en excursie-aanbieders. Zo ben je voordeliger uit.

Omdat je waarschijnlijk vaak alleen kijkt naar de vluchttarieven en accommodatieprijzen, lijkt zelf een reis uitstippelen op het eerste gezicht goedkoper. Hierbij heb je echter nog niet gedacht aan uitstapjes, eten, vervoer op de plaats van bestemming enzovoort.

5. Tijd om volop te genieten

Zal die taxi die je gereserveerd hebt wel komen, hoe laat rijden de bussen, waar vind ik een degelijke slaapplaats, waar kwamen we al weer eens vandaan? Met al deze ‘zorgen’ zou je bijna vergeten om te genieten. Tijdens zo’n geweldige groepsreis moet je je nergens druk om maken, maar alles in je opnemen.

De reisorganisatie regelt alles tot in de puntjes. Het enige waar jij je nog druk om hoeft te maken, is om wat voor souvenir je mee naar huis neemt en of je wel genoeg kiekjes geschoten hebt.

6. Van zeer actief tot cultureel

Wil je de Big Five bewonderen tijdens een safari in Afrika, swing je onder het genot van een sigaar en een mojito het dak eraf in Cuba, wandel je dagen lang in de prachtige natuur van Italië of cross je met een mountainbike dwars door Ijsland.... Groepsreizen zijn er in ieder formaat en voor ieder type reiziger. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat!

Actieve, culturele vakanties voor jong en oud, reisorganisatie Joker heeft voor ieder wat wils.

Iets voor jou?

Natuurlijk kent deze manier van reizen ook nadelen. Je hebt minder de vrijheid. Het is niet zo dat je 24/7 vastzit aan de groep, maar er zijn toch bepaalde tijden en een redelijk  vast schema waarmee je rekening moet houden.

Daarnaast kan het voorkomen (maar dat zal zeker niet vaak gebeuren) dat je in een gezelschap terechtkomt waar het totaal niet mee botert. Daar wordt de hele boel niet gezelliger op.

Vertrek je echter voor het eerst wat verder weg op reis? Wil je veel zien? Ga je zonder gezelschap en zie je dat eigenlijk niet zo zitten? Dan is een groepsreis je op het lijf geschreven. Makkelijk, zonder zorgen en met gezellige, enthousiaste medereizigers. Wat wil je nog meer?!

Ijsland,Costa Rica, Cuba, Canada...Waar de reis ook heengaat, bij Neckermann heb je de keuze in groepsreizen.


Ben je al eens met een groepsreis meegeweest? En hoe zijn je ervaringen daarmee? Of is er altijd iets geweest wat je aan het twijfelen bracht? En wat was dit dan? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ideeën over groepsreizen.

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.