Goedkope schoenen die er toch classy uitzien? Zo koop je ze!

Lien
Door Lien
Laatste update op 0 reacties

Schoenen kan je nooit te veel hebben, dat is het motto van de meerderheid van de vrouwen. Het is altijd fijn om nieuwe schoenen in de kast te zetten waar je trots op bent en de show mee steelt. Je zou er altijd maar meer en meer willen, maar natuurlijk kan je portemonnee dat niet aan. Schoenen zijn behoorlijk duur, en zeker de stijlvolste exemplaren.

Door budgetvriendelijke schoenen te kopen, proberen we de kosten dan maar te drukken. Maar wil dit dan zeggen dat je schoenen daarom ook minder mooi hoeven te zijn? Nee hoor, ze hoeven er zeker niet net zo goedkoop uit te zien als ze werkelijk zijn. Met de volgende tips blijf jij de diva met de mooiste schoenen, zonder het dure prijskaartje.

In een outlet shoppen levert je ook al hoge kortingen op!

Nepleren pumps, do or don’t?

Echte leren schoenen kosten best veel. Kwaliteit heeft zo zijn prijs natuurlijk. Een goed alternatief hiervoor zijn de nepleren schoenen. Het is echter niet vanzelfsprekend nepleren schoeisel te vinden dat er toch ‘echt’ uitziet. Hoe meer nepleer jouw schoen bevat, hoe goedkoper jouw exemplaar zal ogen.

#1: Beperk het nepleer! Ga niet voor hoge, brede laarzen, maar koop eerder enkellaarsjes of pumps.

Pas op voor bling bling

Glans is het eerste waar je voor moet oppassen wanneer je schoenen koopt die niet te veel kosten. Glanzende schoenen gaan er al snel goedkoop uitzien. Er zijn kleuren waarbij glans eerder stijlvol oogt en tinten waarbij je lijkt te zijn ontsnapt uit een slechte modeshow.

#2: Koop geen glanzende schoenen! Doe je dit toch? Koop ze dan in neutrale kleuren of in het zwart. Wil je toch iets feller gaan? Kies dan voor een materiaal als suède.

Schoenen als gegoten

Gouden tip van Goedkoop.be

De iets goedkopere schoen shop je bij Bristol. Je kiest er uit heel wat hippe modellen voor dames, heren en kinderen.

Hou onze tips in gedachten en scoor die goedkope schoenen die er toch classy uitzien!

Jouw nieuwe pumps kunnen dan de mooiste ooit zijn, maar misschien bij iemand anders. Als ze voor jou namelijk niet perfect passen, zullen ze goedkoop ogen! Wil jij er uitzien alsof je nog nooit op hakken hebt gelopen?

#3: Zijn die mooie schoenen er niet in jouw maat? Laat ze dan voor wat ze zijn, je zal de perfecte schoenen ooit wel vinden!

Beperk de hoogte

Of we het nu hebben over ellenlange stilettohakken, of over immense platformen onder jouw voet, mooi zal jouw paar schoenen niet ogen. De kans is groot dat je niet elegant kan lopen op dergelijke schoenen en ze zien er allesbehalve deftig uit. We kunnen schoenen met een hoog platform zonder pardon onelegant en lomp noemen. Schoenen zonder een platform en met een deftige hoogte, zien er al meteen duurder en kwalitatiever uit.

#4: Beperk het platform onder jouw schoenen tot maximaal twee centimeter. Een smaller platform kan ook een oplossing bieden, aangezien de ophoging dan minder in het oog springt.

Ook schoenen verslijten

Schoenen die versleten zijn, zien er heel goedkoop uit. Het imago ervan is dan volledig verdwenen. Afgesleten hakken en punten, afgevallen stukken leer en krassen doen af aan de glorie die je schoenen vroeger hadden. Trap dus niet in de val om schoenen te blijven dragen en gooi ze op tijd in de vuilnisbak. Of breng ze naar de schoenmaker om ze zo een tweede leven te geven.

Oude schoenen in je kast? Lees hier wat je ermee kunt!

#5: Geef jouw schoenen een ‘break’ en doe ze op tijd weg, zodat je er niet bijloopt alsof je je geen nieuwe schoenen kan veroorloven. Schenk ze aan Brantano bijvoorbeeld en krijg een kortingsbon in ruil.

Too much is too much

Less is more wordt wel eens gezegd en dat klopt! Schoenen met versieringen en tierlantijntjes zien er goedkoop uit, ook al zijn ze dit misschien niet. Geef hieraan dus geen geld uit! Je loopt tevens het risico dat je schoenen binnen de kortste keren uit de mode zijn.

Ook te opvallende dierenprints of drukke kleuren doen af in elegantie. Vooral dan wanneer deze verschillende stijlen gemixt worden. Als je toch van dierenprints of felle kleuren houdt - wat begrijpelijk is -, zorg er dan voor dat er één print is over de gehele schoen. Zo zal jouw paar schoenen er kwaliteitsvoller uitzien. Kies ook voor een schoen die niet te veel gespen, ritsen of studs heeft!

#6: Ga voor klassieke, tijdloze schoenen! Keep simple!

Zelfs topmerken vallen goedkoper uit bij Sarenza, je shopt er dikwijls met hoge kortingen, kijk snel naar alle huidige acties! 

En jij, hoe zorg jij voor een uitgebreide schoenenkast zonder dat je bankrekening geplunderd is?

Over de auteur

Lien

Ik hou ontzettend veel van reizen. Vrienden schakelen mijn hulp steevast in als ze een reis boeken. Citytrippen, zonnekloppen of rondtrekken, voor elke vakantie heb ik de gepaste tips. Het maximale eruit halen voor weinig geld, dat is mijn specialiteit. Ook de laatste modetrends volg ik van nabij, een webshop als ICI PARIS XL past daarom perfect bij mij.