7 manieren om gelukkig(er) te worden

Lien
Door Lien
0 reacties

België is het 17e gelukkigste land ter wereld. Dit blijkt uit het World Happiness Report waarbij 155 landen werden onderzocht. Geluk is moeilijk te omvatten, maar toch erg belangrijk. Het is een doel op zich in een mensenleven. Wat is de sleutel tot echt geluk? Daar helpen wij jou graag mee verder! Deze 7 (geluksgetal!) manieren helpen je om direct of op langere termijn gelukkig te worden!

#1: Muziek maakt je gelukkig

Door naar muziek te luisteren kan je je gelukshormonen stimuleren en je bijgevolg happy voelen. Dankzij het tempo, het gebruik van hoge noten en een positieve liedjestekst, kan muziek luisteren je positief beïnvloeden. Onze aanraders: Queen met Don’t Stop Me Now, Cyndi Lauper met Girls Just Wanna Have Fun, Katrina & The Waves met Walking On Sunshine en The Edwin Hawkins' Singers met Oh Happy Day.

Gouden tip van Goedkoop.be

Er wordt wel eens gezegd dat geld niet gelukkig maakt. Dit is echter niet waar, zo blijkt. In een eerder artikel leggen we je uit waarom geld wél gelukkig maakt!

#2: Hou niet vast aan te hoge verwachtingen

Continu het beste eisen van jezelf en enorm veel verwachten, geeft je meteen heel wat stress. Ook zal je veeleisend worden ten opzichte van anderen. Houd in gedachten dat niemand perfect is, ook jij niet. Neem genoegen met wat je hebt en bent. Streef dus niet hetzelfde na als je vrienden en kennissen. Je bent goed hoe je bent en dat moet je beseffen! Bekijk alles eens door een roze bril.

#3: Zet jezelf eens op de eerste plaats

Vaak cijfer je jezelf weg om anderen die je graag ziet gelukkig te maken. Toch is het ook belangrijk om jezelf af en toe voor anderen te plaatsen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je daardoor mensen tegen hun schenen schopt, want jij hoort af en toe op de eerste plaats te komen. Doe gewoon lekker waar je zelf zin in hebt, zonder je iets aan te trekken van wat anderen denken. Leer dus ook ‘nee’ zeggen als het er echt niet meer bij kan.

#4: Vergelijken is nergens voor nodig

Vrouw met hoed lacht in cameraVaak vergelijk je je met anderen. Dit weerhoudt je ervan om echt gelukkig te zijn omdat je altijd afhankelijk bent van iemand anders. Dit zal vooral zo zijn al je jezelf vergelijkt met je naasten. Anderen zullen altijd meer hebben of beter lijken. Dit maakt helemaal niets uit, want de focus moet volledig op jezelf liggen.

#5: Schrijf elke dag op waarom jouw dag de moeite waard was

Neem telkens voor je gaat slapen even de tijd om na te denken waarom jouw dag fantastisch was. Schrijf dit op in een boekje. Het hoeven geen te gekke zaken te zijn, want geluk zit in kleine dingen. Denk maar aan dat straaltje zon, die auto die voor je stopte als je overstak, een goed mopje… Een gelukgevoel zal je snel overmeesteren!

#6: Geniet van deze 10 alledaagse dingen, want ervaringen maken gelukkiger dan spullen

Ervaringen maken gelukkiger dan spullen. Dat weten we al langer. Geniet dus ook van deze 10 alledaagse dingen, waar je nooit bij stilstaat:

  1. Het gevoel van heerlijk slapen in een net opgemaakt en proper bed.
  2. De geur van versgebakken brood als je op zondag bij de bakker komt.
  3. De regen horen tokkelen op je raam als jij lekker droog binnen zit.
  4. Samen met je vrienden in een deuk liggen tot het pijn begint te doen. Ja, ook pijn kan soms leuk zijn.
  5. Geld vinden op een plaats waar je het niet verwacht. Big spending!
  6. De geur van versgemaaid gras.
  7. Het weekend dat weer voor de deur staat! Fridaaaaay!
  8. Eén voor één alle bubbels van een bubbelplastic leegdrukken.
  9. Het zien van een prachtige regenboog of een knappe zonondergang of –opgang voor de vroege vogels.
  10. Een mandarijntje in één keer kunnen pellen. Goals!

#7: Breng planten in je leefomgeving

Door planten in je omgeving onder te brengen, zal je meteen tot rust komen. Denk er dus bijvoorbeeld aan om je saaie kantoor wat op te vrolijken, of je huis een extra touch te geven. Ook bloemen maken ons direct gelukkig. Fleur je leven dus wat op met deze levende organismen. Zo sluit je een verstikkend gevoel in een ruimte meteen uit.

 

Over de auteur

Lien

Ik hou ontzettend veel van reizen. Vrienden schakelen mijn hulp steevast in als ze een reis boeken. Citytrippen, zonnekloppen of rondtrekken, voor elke vakantie heb ik de gepaste tips. Het maximale eruit halen voor weinig geld, dat is mijn specialiteit. Ook de laatste modetrends volg ik van nabij, een webshop als ICI PARIS XL past daarom perfect bij mij.