6 bespaartips van een echte koopjesjager - Goedkoop.be

6 bespaartips van een echte koopjesjager

Mattia
Door Mattia
0 reacties

We zouden honderden euro’s kunnen besparen als we alleen maar producten met korting zouden kopen volgens een onderzoek van de Consumentenbond. Minke ‘Gierige Gerda’ uit Nederland beseft dit maar al te goed en maakt er haar sport van om van zoveel mogelijk in aanbieding te kopen.

Wil jij graag besparen op jouw boodschappen? Lees dan zeker de 6 bespaartips van deze koopjesjager!

Wees niet merkvast

Veel mensen denken dat producten van A-merken van betere kwaliteit zijn. Daarom belanden vaak de duurdere dingen in het winkelmandje. Om geld te besparen kies je best voor de huismerken. Dit zijn producten die door de supermarkt zelf worden geproduceerd en dragen hun eigen logo.

De kwaliteit van de huismerken is hetzelfde als de A-merken. Waarom zijn A-merken dan duurder? Bij A-merken betaal je gewoon meer door de mooie verpakking en de hoeveelheid reclame die ervoor gemaakt wordt.

Zoek naar cashback acties en kortingscodes

Bespaar op je boodschappen door deze cashback acties goed in de gaten te houden. Er wordt vaak gevraagd om je kassaticket bij te houden en het te uploaden op de website van de actie. Je vult je gegevens in zoals je naam, adres en bankrekeningnummer en het betaalde bedrag wordt dan volledig op je bankrekening teruggestort.

Op deze manier kan je producten uittesten of gewoon gratis in huis halen! Neem eens een kijkje op gratis.be want hier verschijnen regelmatig cashback acties. Op Goedkoop.be vind je natuurlijk al de beste kortingen, maar ook op deals.be kan je een heleboel kortingscodes terugvinden waardoor je heel wat geld kunt besparen.

Koop seizoensgroenten en -fruit

Door seizoensgroenten en -fruit te kopen kan je veel geld besparen. Vaak doe je dit vanzelf, want deze groenten en fruit worden in de folders gepromoot en hebben lage prijzen in de supermarkt.

Ze worden niet enkel verkocht aan de laagste prijs, maar hebben ook de beste smaak en zijn vaak uit eigen land, dus goed voor het milieu. 

Seizoensgroenten en -fruit worden op bepaalde momenten massaal geoogst, waardoor het aanbod groot is en de prijs laag. Ook hoeven ze geen lange afstand uit te voeren om tot ons bord te komen, dus wordt er bespaard op het importeren ervan. Het kopen van seizoensgroenten en -fruit maakt dus niet enkel onze lokale boeren gelukkig, maar ook moeder aarde!

Kijk eens buiten je comfortzone

Door te kiezen voor producten die in de aanbieding zijn, kan je aardig besparen op je boodschappen. Dit betekent dan soms ook kiezen voor producten die je normaal nooit zou kopen. Laat je niet afschrikken door vreemde namen zoals quinoa of couscous. Treed buiten je comfortzone en ga eens voor iets nieuw. En wie weet word jij wel helemaal fan!

Bereid je goed voor

Maak wat tijd om te zoeken naar aanbiedingen, kortingen en cashback acties. Neem de verschillende winkelfolders door om te zien van welke acties jij kunt profiteren. Je kan hier ook een leuke activiteit van maken met de kids! Laat hen bijvoorbeeld mee zoeken naar hoge kortingen, 1 + 1 gratis acties, 100% terugbetaald acties of gratis producten.

Maak gebruik van een boodschappenlijstje

De fout die veel mensen maken is om zonder een boodschappenlijstje te gaan winkelen. Wanneer je geen lijstje bij de hand hebt, durf je wel eens vaker afgeleid te worden in de supermarkt. Maak dus een boodschappenlijstje tijdens de voorbereiding.

Een extra belangrijke tip: zorg dat je geen honger hebt tijdens het winkelen! Met honger winkelen is nooit goed, want hierdoor ga je ineens alles lekker vinden.

Over de auteur

Mattia

Door in Leuven op kot te gaan tijdens mijn studies, heb ik al snel ontdekt dat het leven niet goedkoop is! Het was dan altijd een uitdaging om manieren te vinden om zoveel mogelijk te besparen. Die ervaring pas ik nu graag toe om voor jullie de beste deals te vinden en interessante tips te geven om zuinig door het leven te gaan!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.