Verkoeling zoeken bij een zelfgemaakt ijsje

Lien
Door Lien
Laatste update op 0 reacties

Tijdens deze dagen smelt je werkelijk weg. Een ijsje biedt al snel de gewenste en nodige verkoeling. Je kan in een ijssalon vier bollen ijs bestellen, maar ook kan je zelf een ijsje maken! Hou je van roomijs of waterijs? Lees hier hoe je het makkelijk zelf doet!

De wondere wereld van waterijsjes

Waterijsjes zijn supermakkelijk zelf te maken. En dat hoeft je helemaal geen fortuin te kosten. Met een uitgewassen yoghurtpotje heb je al een perfect vormpje, nog een friscostokje erin en klaar.

Uiteraard zijn er ook heel wat hippe waterijsvormpjes op de markt, denken we maar aan het populaire Zoku. Die heeft onder meer een mal ontwikkeld waarmee je op 10 minuten tijd twee waterijsjes klaar hebt. Perfect toch?!

Tegenwoordig is het vooral hip om enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken in de waterijsjes. Het zomerseizoen zorgt voor een ruime keuze aan seizoensfruit. Experimenteren is de boodschap, bijvoorbeeld ook met hartige ingrediënten zoals avocado.

Recept voor een gezond fruitijsje

Benodigdheden: stokjes, vormpjes

Ingrediënten: vers fruit, water en suiker

Bereiding: Snij het fruit in kleine stukjes. Neem vervolgens een kopje fruit en een half kopje water. Voeg het fruit en het water bijeen. Hoe je van iets zoeter? Voeg dan wat suiker toe! Bloemsuiker lost erg gemakkelijk op in het koude fruitmengsel. Stort het gemixte mengsel in het vormpje en laat anderhalf uur rusten in het vriesvak.
Wil je een extra romige dimensie? Gebruik dan kokoswater, yoghurt of amandelmelk in plaats van water.

Tip: MegaGadgets heeft ongetwijfeld de origineelste vormpjes in de online rekken liggen. In de vorm van een paraplu bijvoorbeeld, een leuke tegenstelling bij heet weer! 

Roomijs dat wegsmelt

Roomijs zelf maken is een stapje moeilijker dan waterijs. Toch is het echt de moeite waard. Tegenwoordig zijn er erg speciale smaken hip, zoals oreo- of dinosaurusijs. Dit kan je zelf maken door het desbetreffende ingrediënt toe te voegen.

Bekijk in dit filmpje hoe je doorsnee roomijs kan maken:

De trends van 2015: vlierbloesemijs & zout

Vlierbloesem kennen we vooral in de vorm van siroop. Het is niet meer weg te denken uit onze koelkast! Tegenwoordig kun je  er ook heerlijk vlierbloesemijs van draaien.

Daarnaast kunnen we een snufje zout uit veel smaken van roomijs niet meer wegdenken. Het geeft een lekkere extra dimensie.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ijsvormpjes met korting bestellen? Het kan nu bij MegaGadgets, want Goedkoop verwent je met een exclusieve kortingscode voor 10% korting.

Yoghurtijs, de absolute nummer één

Yoghurtijs is lichter dan gewoon roomijs, maar toch vol van smaak! Ben & Jerry’s pakt hier groots mee uit en ook de populaire Frozen Yoghurt is enorm populair. Yoghurtijs zie je meer en meer en is bovendien een pak gezonder.

Het wordt op dezelfde manier gemaakt als gewoon roomijs. Gewoon in je doorsnee ijsmachine dus! De yoghurt kan je dan nog mengen met fruit naar eigen smaak.

Recept voor kersenyoghurtijs met chocolade

Ingrediënten: 300 g kersen (diepvries of vers), 150 g suiker, 250 g Turkse of Griekse yoghurt, 1 el cognac, paar druppels amandelextract, 75 g pure chocolade

Bereiding: Kersen wassen en pitjes verwijderen. Samen met de suiker een tiental minuten verwarmen in een pan tot ze zacht worden en er sap vrijkomt. Het mengsel blenden. Wil je ijs met stukjes kersen, blend dan minder lang. Mengsel laten afkoelen. Daarna yoghurt, cognac en amandelextract toevoegen en nog even blenden.
Mengsel twee uur laten rusten in de koelkast, vervolgens laten draaien in de ijsmachine. Chocolade smelten (in de microgolfoven of au bain marie) en twee minuten voor het einde toevoegen aan het draaiende ijs. Het ijs tenslotte in een bak scheppen nog een uur in de diepvries zetten.

Hoe zoek jij verkoeling bij tropische temperaturen?

Bronnen: Rubriek.nl

Over de auteur

Lien

Ik hou ontzettend veel van reizen. Vrienden schakelen mijn hulp steevast in als ze een reis boeken. Citytrippen, zonnekloppen of rondtrekken, voor elke vakantie heb ik de gepaste tips. Het maximale eruit halen voor weinig geld, dat is mijn specialiteit. Ook de laatste modetrends volg ik van nabij, een webshop als ICI PARIS XL past daarom perfect bij mij.