Maak je goede voornemens waar met de Under Armour Healthbox

Joost
Door Joost
Laatste update op 0 reacties

Veel van ons beginnen het nieuwe jaar met allerlei goede voornemens, zoals: meer sporten, gezonder eten, afvallen en vergelijkbare doelen. In de praktijk zijn die voornemens echter vaak moeilijk vol te houden. Under Armour biedt hier een oplossing voor met de Under Armour Healthbox.

Een van de belangrijkste redenen waarom goede voornemens mislukken is dat mensen zich een “vaag” doel verplicht stellen. Zo is afvallen of fitter worden niet heel concreet. Bovendien zijn dit doelen waar doorzettingsvermogen voor nodig  is en zijn resultaten niet op zeer korte termijn zichtbaar of merkbaar. Het bijhouden van je voortgang is daarom essentieel, zodat je weet dat je goed bezig bent en de resultaten vanzelf waarneembaar worden

Hiervoor heeft Under Armour in samenwerking met MyFitnessPal en HTC de Under Armour Healthbox bedacht, welke de meest uitgebreide fitnesstool op de markt wordt genoemd. De box bestaat uit een slimme armband, een weegschaal en een hartslagmeter die allemaal synchroniseren met je smartphone. Dit maakt de Healthbox een uitgebreider en nauwkeuriger alternatief voor het sporthorloge en de activitytracker.

Met een prijskaartje van €449 is die box echter allesbehalve goedkoop. We lichten de voor- en nadelen daarom graag toe.

Under Armour Armband

De UA Band, zoals deze slimme armband genoemd wordt draag je constant, ook als je niet sport en ook als je slaapt. Met een hartslagmeter, stappenteller en slaapmonitor houdt deze armband precies jouw dagelijkse beweging en inspanning bij. Koppel hem via Bluetooth aan je smartphone en je weet precies hoe actief je bent geweest op een bepaalde dag en of je misschien wat meer moet bewegen om je doel te bereiken.

De armband werkt bovendien als wekker via trillingen, je ontvangt er je telefoonmeldingen op en bedient er je muziek mee. Hij is daarnaast waterbestendig en is dus probleemloos te gebruiken in de regen of tijdens het (intensief) sporten.

Het nadeel van de UA Band is dat hij wat groter is dan de meeste andere activitytrackers. Door het kleine en donkere scherm is hij bovendien niet altijd gemakkelijk af te lezen in fel zonlicht. Als je enkel op zoekt bent naar een slimme armband zijn er veel alternatieven van merken als Fitbit, Garmin en Samsung met meer of minder functies. Deze werken echter niet samen met de andere slimme gadgets van Under Armour. Het volledige aanbod ontdek je hier.

De armband is ook los te koop. Deze kost €199 bij Under Armour.

Under Armour Hartslagmeter

De UA hartslagmeter houdt je hartslag bij tijdens het sporten. Hij meet zo de intensiteit van je work-out zeer nauwkeurig. Je hartslag is bovendien direct af te lezen op de UA Band.

De UA Band is op zichzelf geen spannend apparaat en als je slechts op zoek bent naar een hartslagmeter voor het sporten, zijn er zeker goedkopere alternatieven. De synchronisatie met je smartphone en de snelle en nauwkeurige werking maken de UA hartslagmeter echter uniek.

Under Armour Weegschaal

Door elke dag op de UA weegschaal te staan houd je zeer nauwkeurig je lichaamsgewicht en vetpercentage bij. Zo weet je exact wat je vorderingen zijn en of je op schema bent voor je streefgewicht. De weegschaal kan de vorderingen van acht personen bijhouden en herkent de persoon automatisch.

Bij meerdere personen met een vergelijkbaar gewicht en vetpercentage wil de weegschaal echter nog wel eens een foutje maken. Dit is overigens wel weer handmatig aan te passen.

Heb je liever een slimme vergelijkbare weegschaal, zonder de armband en de hartslagmeter? Bekijk dan eens de slimme weegschalen van Withings! Je ontdekt ze hier.

Synchronisatie smartphone

Het unieke van de Under Armour Healthbox is dat de verschillende apparaten zeer nauwkeurig en gemakkelijk met elkaar samenwerken. Als je drie losse vergelijkbare apparaten van andere merken koopt betaal je een vergelijkbare prijs of soms minder, maar die gaan nooit zo goed samenwerken. Doordat bovenstaande gadgets synchroniseren met je smartphone heb je altijd zicht op je voortgang en of je op de goede weg bent. Via de gratis UA Record app stel je je doelen vast, houd je je slaapritme bij, stel je work-outs in, meet je activiteiten en houd je bij wat je eet. Je hoeft de drie apparaten elk slechts één keer te koppelen aan je app. Geen gedoe dus.

Je kan via deze app bovendien zien hoe goed je bezig bent ten opzichte van je vrienden en andere sporters. Competitie is immers een zeer belangrijke motivatiefactor. Loop je niet helemaal op schema? De app geeft je adviezen en inzichten om toch weer op schema te geraken.

MyFitnessPal en MapMyFitness

Bij aankoop van de UA Healthbox ontvang je een jaar lang gratis abonnementen voor MyFitnessPal Premium en MapMyFitness MVP.

MyFitnessPal is een app die je helpt bij het afvallen door je calorieën en voedingswaarden bij te houden. MapMyFitness is een interactieve app met fitness-, loop- en andere sportaanbevelingen die bovendien je vorderingen bijhoudt.

Klinkt dit je zeer goed in de oren? De UA Healthbox is enkel bij Under Armour België te bestellen in de webshop voor de prijs van €449. Klik hier om te bestellen of voor meer informatie.

 

Over de auteur

Joost

Als voormalig verkoopadviseur in een elektronicaketen, hebben elektro en multimedia geen geheimen voor mij. Coolblue en Centralpoint.be staan bovenaan mijn lijstje favoriete webshops. Ik volg de laatste trends op de voet en weet perfect waar je alles het goedkoopst aanschaft. Ook voor sport zit je goed bij mij. Jij bent op zoek? Ik toon je de ideale prijs/kwaliteit.