Komt dat zien: hier is Windows 10!

Joost
Door Joost
Laatste update op 2 reacties

Wellicht heb je de afgelopen tijd de term “Windows 10” horen vallen. Windows 10 is de opvolger van Windows 8 voor je computer en is vanaf nu verkrijgbaar. Bij het kopen van een nieuwe PC of laptop zal je voortaan standaard Windows 10 krijgen, het is daarnaast verkrijgbaar via de Microsoft Store.

Windows is nog steeds een systeem dat door zeel veel mensen gebruikt wordt. Bij sommigen wekt het irritatie, anderen vinden het ideaal. Nadat Windows al meerdere keren een nieuwe versie heeft gekregen, is het nu tijd voor de volgende. Het gratis te downloaden systeem brengt uiteraard weer een aantal vernieuwingen en verbeteringen met zich mee ten opzichte van Windows 8. Wij, als Goedkoop.be, hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Ken je de voordelen al en wil je simpelweg weten hoe je Windows 10 kan installeren? Klik dan hier.

Stapje terug

Een van de grootste punten van kritiek op Windows 8 was het ontbreken van het startmenu, het handige menu’tje dat eenvoudig te bereiken was via de grote startknop links onderin je scherm. Met Windows 10 doet Microsoft een klein stapje terug en brengt het het startmenu terug naar je PC. Super handig!

Sneller en veiliger

Wanneer je Windows 10 op je PC geïnstalleerd hebt zal je PC sneller opstarten. Je kan dus niet meer op en neer naar de supermarkt voordat je PC onderhand opgestart is. Nee, met Windows 10 kan je supersnel aan de slag. Daarnaast is Windows 10 weer een stukje veiliger dan de oudere versies. Je kan dus vol vertrouwen werken.

Microsoft Edge

Misschien wel een van de opvallendste vernieuwingen van Windows 10, is het ontbreken van Internet Explorer. Na veel kritiek en problemen heeft Microsoft besloten een compleet nieuwe internetbrowser te ontwerpen genaamd Microsoft Edge.

Met Microsoft Edge werk je sneller en overzichtelijker, doordat alle overbodige knoppen en informatie netjes verwijdert worden. Edge is hierdoor een stuk minder rommelig en veel rustiger. Daarnaast maak je in Edge heel gemakkelijk aantekeningen en notities, zodat je de belangrijkste informatie meteen kan verwerken.

Voor meer informatie over Microsoft Edge klik je hier.


Integratie

Met Windows 10 is er geen onderscheid meer tussen de verschillende PC, tablet en telefoonsystemen van Microsoft. Alles werkt op dezelfde manier en is bovendien zeer eenvoudig te synchroniseren met elkaar. Geen gedoe meer met verschillende systemen en instellingen dus.

Heb je een Xbox One? Dan is er nog een toffe vernieuwing voor je. Op Windows 10 kan je namelijk je favoriete Xbox games spelen op je PC. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat de TV beschikbaar is, je speelt je games gewoon op je PC.

Uiteraard zijn er nog meer toffe dingen die je kan doen met het nieuwe Windows 10. Voor alle nieuwe features klik je hier. Ook hebben we nog een tof (Engels) filmpje voor je gevonden.

Al met al is onze indruk dat Windows 10 voor huidige Windows 7 gebruikers een leuke vernieuwing is, maar geen heel erg aansprekende vernieuwingen met zicht meebrengt. Ten opzichte van Windows 8 lijkt het alsoft Microsoft met name de fouten en punten van kritiek gefilterd heeft in Windows 10. Hierdoor lijkt het alsof Windows 10 voornamelijk voor Windows 8 gebruikers een zeer welkome vernieuwing is.

Gebruik jij al Windows 10 of heb je nog vragen voordat je wilt updaten? Laat een reactie achter of stel ze ons via de chatfunctie.

Over de auteur

Joost

Als voormalig verkoopadviseur in een elektronicaketen, hebben elektro en multimedia geen geheimen voor mij. Coolblue en Centralpoint.be staan bovenaan mijn lijstje favoriete webshops. Ik volg de laatste trends op de voet en weet perfect waar je alles het goedkoopst aanschaft. Ook voor sport zit je goed bij mij. Jij bent op zoek? Ik toon je de ideale prijs/kwaliteit.