De beste accessoires voor perfecte vakantiefoto's

Joost
Door Joost
Laatste update op 0 reacties

Je vakantieherinneringen wil je natuurlijk goed vastleggen. Met een degelijke camera of smartphone maak je doorgaans al zeer mooie foto’s. Toch is het vaak handig om voor je vakantie aan een aantal dingen te denken als je van plan bent wat leuke kiekjes te maken. We hebben daarom een lijstje gemaakt van de handigste fotoaccessoires om mee te nemen op je vakantie.

1. Extra accu

Misschien is het je al eens overkomen: je staat recht voor La Sagrada Familia in Barcelona, houdt je camera ermee op doordat de accu leeg is. Daar gaat je moment. Neem voor de zekerheid daarom altijd een extra accu mee, zodat je nooit voor een teleurstelling komt te staan op het moment suprême. Nieuwe accu erin en schieten maar!

2. Zorg voor voldoende geheugen

In je camera of smartphone steek je vaak een kaartje om je foto’s en filmpjes te bewaren, meestal is dit een SD-kaartje. Natuurlijk is de Sint-Pieter in het Vaticaan geweldig groot, het is toch wel handig als hij op je kaartje past en deze niet al vol is met foto’s van alle andere bezienswaardigheden in Rome. Zorg er daarom altijd voor dat je geheugenkaartje groot genoeg is of neem voor de zekerheid een extra kaartje mee. Deze koop je al vanaf amper €10.

3. Tasje of hoesje

In alle drukte kan je camera wel eens een tikje krijgen of vallen. Om ervoor te zorgen dat je niet helemaal zonder foto’s en met een kapotte camera thuiskomt, is het verstandig je camera goed te beschermen. Steek je camera in een tasje of hoesje wanneer je hem even niet gebruikt.

4. Een statief

Kom je thuis van de vakantie, merk je tijdens het vakantiefoto’s kijken dat een aantal foto’s flink bewogen is. Dat is natuurlijk zonde. Als je je camera op een statief zet weet je zeker dat je foto’s onbewogen zijn en je een haarscherp beeld vastlegt.

5. Reinigingsset

Een exotische vakantie gepland naar het regenwoud of de Sahara? Je camera kan tijdens je vakantie flink vies worden, wat de kwaliteit van je foto’s niet ten goede komt en bovendien schadelijk is voor het apparaat. Neem een reinigingssetje mee op vakantie, zodat je je camera te allen tijde schoon kan maken.

Let op! Maak je lens of beeldscherm alleen schoon met een microvezeldoekje of lenspen, een standaard doekje kan flinke krassen achterlaten. Gebruik hoogstens een beetje speciale schoonmaakvloeistof.

6. De selfie stick


Wellicht heb je hem al een keer gezien en raar opgekeken, maar toch is het een handig ding. De selfie stick is momenteel een enorme hype. Hierop bevestig je jouw telefoon of tablet, zodat je optimaal foto’s schiet van jezelf en je vrienden voor bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Door een selfie stick zie je nooit net iets te duidelijk je arm in beeld en maak je bovendien foto’s met een groter perspectief. Zo leg je dus moeiteloos veel meer vast met één foto!

Al deze accessoires zijn in veel vormen en maten te vinden bij verschillende elektronicawinkels als Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Kijk dus welke accessoires jij nog mist en vergelijk ze bij verschillende winkels.

Terug van vakantie? Je mooiste vakantiefoto’s kan je lekker voordelig in hoge kwaliteit af laten drukken bij bijvoorbeeld Albelli. Voor het af laten drukken van je foto’s kijk je best even in dit artikel voor tips.

Heb je vragen over een bepaalde accessoire of gebruik jij wellicht nog andere accessoires die wij over het hoofd gezien hebben? Laat het ons dan weten! Verder ontvangen we graag jouw mooiste vakantiefoto’s van je favoriete bestemming, zodat we meteen het resultaat kunnen zien!

Over de auteur

Joost

Als voormalig verkoopadviseur in een elektronicaketen, hebben elektro en multimedia geen geheimen voor mij. Coolblue en Centralpoint.be staan bovenaan mijn lijstje favoriete webshops. Ik volg de laatste trends op de voet en weet perfect waar je alles het goedkoopst aanschaft. Ook voor sport zit je goed bij mij. Jij bent op zoek? Ik toon je de ideale prijs/kwaliteit.