Leven na de vakantie: maak een vliegende start

Lien
Door Lien
Laatste update op 0 reacties

Het einde van de zomervakantie komt -spijtig genoeg- al in zicht en dan moet je aan heel wat dingen denken. Je wilt immers goed voorbereid terug naar werk of school kunnen gaan. Door deze stappen te volgen, zal je niets missen en maak je een vliegende start!

Boek voordelig succes

Schoolboeken zijn erg duur en nemen een flinke hap van het studiebudget voor hun rekening. Daarom is het handig om naar goedkopere alternatieven op zoek te gaan. Tweedehandsboeken of boeken huren kunnen al een mogelijke oplossing bieden. Tegenwoordig kan je zelfs gratis studieboeken downloaden op het internet.

1. Tweedehandsboeken kopen

Bij tweedehandsboeken geldt de regel: hoe vroeger je erbij bent, hoe beter de kwaliteit van de schoolboeken. Er zijn heel wat websites en bedrijven die zich specialiseren in het kopen en doorverkopen van tweedehands schoolboeken.

Boekhandel Deslegte is hier een goed voorbeeld van. Deze boekhandel is al jaren gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van tweedehandsboeken. Alle boeken van Deslegte verkeren in goede staat omdat de winkel daar nauwlettend op toekijkt bij de aankoop ervan. Ook bij Bol.com kan je terecht voor tweedehandsboeken. Bij de start van het academiejaar vind je hier een erg uitgebreide collectie schoolboeken uit alle mogelijke richtingen met kortingen tot wel 60 procent.

2. Gratis studieboeken via websites

Er zijn tegenwoordig heel wat websites die schoolboeken gratis aanbieden. Je kan ze downloaden als een PDF-bestand. Een voorbeeld van een dergelijke website is Surfplaza.be. Ook op bookboon.nl en selexyz kan je terecht.

Goed op weg

Gouden tip van Goedkoop.be

Uiteraard start je de lessen niet zonder de nodige schoolspulletjes. Agenda's, schriften, kaftpapier, pennen....Al vanaf €0,95 shop je dit alles en nog veel meer schoolartikelen bij HEMA.

De dag dat je naar school of het werk gaat vertrekken, wil je niet voor verrassingen komen te staan. Als je met de fiets rijdt, moet je zeker nakijken of de lampen nog werken en of je banden wel hard genoeg staan. Ook is het handig om je fietshelm en fluovestje al klaar te leggen, zodat je niet te laat komt door het zoeken.

Nog geen geschikte tweewieler in de stalling staan? Fietsplanet.be kan je vast en zeker verder helpen

Als je met de auto gaat, moet je zeker zorgen dat er genoeg benzine in de wagen zit om tot op het werk of tot op school te geraken. Maar het is daarnaast ook verstandig om banden en oliepeil te controleren. Helemaal als je met je bolide op reis bent geweest. Ga je met de bus of trein? Zorg dat een nieuw abonnement geregeld is!

Personaliseer je spullen

Een turnzak die blijft hangen, een lunchbox die zoek raakt of een fopspeentje dat in geen velden of wegen meer te bekennen is.... Klinkt dit probleem je bekend in de oren? Personaliseer de spullen van je kind en dit probleem behoort voortaan tot de verleden tijd.

Dat kan op zeer eenvoudige wijze met plak-of strijklabels met naam. Maar er zijn ook shops waar je de naam van je zoon of dochter op bijvoorbeeld een lunchbox, beker of tas kunt laten drukken. Handig en super leuk!

Babygoodies is een specialist als het gaat om labels en gepersonaliseerde spullen. Bestel ze hier

Wie doet wat wanneer?

In de meeste huishoudens is het erg druk. Al snel zit je met dubbelboekingen en kan je zoon -of dochterlief niet naar de turnles of voetbal brengen. Om alles op orde te houden en misverstanden te vermijden, kan je een centrale kalender maken met werkelijk alle afspraken daarop. Zo weet je telkens wat de anderen van het gezin te doen hebben en waar je rekening mee moet houden.

Verwerk je toffe vakantiekiekjes in je centrale kalender

Begin op tijd

Het is altijd even wennen om terug in de dagelijkse routine te geraken. Dit is niet altijd  simpel. Begin enkele weken op voorhand met terug op tijd te gaan slapen, om voldoende uitgerust te zijn en je slaapritme terug aan te passen. Maak er terug een gewoonte van om de lunchbox klaar te zetten ’s avonds. Voer ook weer de boodschappenlijstjes in, want tijdens het schooljaar is er waarschijnlijk minder tijd om te gaan winkelen.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

Heb jij nog tips om goed voorbereid terug aan werk of school te beginnen? Wij zijn benieuwd wat nog meer te doen voor die vliegende start!

Over de auteur

Lien

Ik hou ontzettend veel van reizen. Vrienden schakelen mijn hulp steevast in als ze een reis boeken. Citytrippen, zonnekloppen of rondtrekken, voor elke vakantie heb ik de gepaste tips. Het maximale eruit halen voor weinig geld, dat is mijn specialiteit. Ook de laatste modetrends volg ik van nabij, een webshop als ICI PARIS XL past daarom perfect bij mij.