Bespaar op je wintersportmateriaal en de après-ski wordt fenomenaal!

Lieke
Door Lieke
Laatste update op 0 reacties Meer Wintersport

Voordat je (weer) in volle vaart de skipiste afsjeest, zullen er de nodige voorbereidingen getroffen moeten worden. Zonder het juiste materiaal en gepaste kleding geen maximale winterpret. Zeul je je eigen latten of board mee of huur je materiaal op plaats van bestemming? Wat is het voordeligste? En waar kun je terecht voor degelijke, maar ook betaalbare skikleding?

Om niet bedolven te raken onder een lawine aan informatie, slalomt Goedkoop.be je door enkele opties heen.

Materiaal huren of kopen?

Een geweldige wintersportvakantie begint met goed materiaal. Het materiaal moet bij jouw wensen, maar ook zeker bij je niveau aansluiten. Sta je voor het eerst op de latten of op een snowboard dan zul je ander materiaal nodig hebben dan iemand die al wat meer ervaring heeft in de sneeuw.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ga je binnenkort op wintersport en zoek je nog het nodige wintersportmateriaal en warme kleding? Dan heb je geluk, want de wintersolden zijn volop aan de gang en dat betekent flink wat korting. Ook op wintersportgerief bij bijvoorbeeld O'Neill, Decathlon en Zalando!

Is wintersport nieuw voor je of ben je al wel eerder geweest, maar beschik je nog niet over eigen skischoenen, latten of board, ga je dit dan kopen of toch liever huren? Een aantal zaken voor je op een rijtje die je kunnen helpen bij deze keuze.

Huren

  • Huur je op je vakantieadres, dan heb je in de meeste gevallen te maken met het nieuwste materiaal.
  • Bij de huur van je materiaal hoef je zelf niet voor het onderhoud te zorgen.
  • Huur je materiaal op de plaats van bestemming of haal je het daar op, dan scheelt je dit een hoop gezeul.
  • Weet je niet zeker of je na deze wintersportvakantie nog vaker zult gaan, dan is het relatief goedkoper om het materiaal te huren.
  • Bij bedrijven zoals Snowrental en Skiset kun je op voorhand al je benodigdheden huren. Dit vaak aan hoge kortingen. Op de plaats van bestemming hoef je dan alleen nog maar je gerief af te halen.

Kopen

  • Wanneer je jaarlijks en misschien wel 2 keer per jaar op skivakantie gaat, is het weer relatief goedkoper om eigen materiaal aan te schaffen.
  • Wanneer je koopt en je je daarbij goed laat adviseren, weet je zeker dat je altijd bijvoorbeeld de perfect zittende skischoenen hebt.
  • Koop je je eigen materiaal, dan zul je dit ook naar je vakantiebestemming moeten vervoeren.
  • Ook het onderhoud, zoals waxen en slijpen, is voor eigen rekening.

Hier of daar huren

Heb je besloten om dit keer al je benodigdheden te huren, dan heb je daarin weer de keuze of je huurt op de plaats van bestemming, hier in een outdoorshop of via een website zoals Snowrental.

Skiverhuur via bijvoorbeeld Snowrental of Skiset heeft als grote voordeel dat je vaak voordeliger uit bent (het scheelt soms wel tot 60%) en je alleen nog maar je spullen op hoeft te halen wanneer je gearriveerd bent in het skioord. Geen wachtrijen en geregel meer.

Een nadeel kan zijn dat je niet precies weet wat goed voor je is en wat het beste bij je past. Uiteraard kun je aangeven of je een beginner bent, iets meer ervaring hebt of dat je een wintersporter in hart en nieren bent, maar daarmee is niet altijd alles gezegd.

Huur je via een outdoorwinkel, dan kun je er zeker van zijn dat ze de tijd nemen om voor jou de beste wintersportuitrusting uit te kiezen.

Tip: koop je eigen skischoenen en huur de latten of het board op de plaats van bestemming. Zo bespaar je al te veel gesjouw en ben je zeker van een goede schoen.

Goed ingepakt

Sta je al klappertandend en met gevoelloze tenen op de piste, dan is het snel gedaan met de sneeuwpret. Warme, degelijke kleding is dan ook net zo belangrijk als het juiste wintersportmateriaal. Om er zeker van te zijn dat je het niet koud gaat hebben, kun je het beste gebruik maken van het 3-lagen systeem. Dat wil zeggen een basislaag, een isolatielaag en een buitenlaag.

Allereerst hul je jezelf in thermokleding. Broek, shirt, eventueel ondergoed...Liever geen katoen, want katoen houdt vocht vast. Wanneer je dus zweet en je onderkleding dit zweet vasthoudt, zal het koud worden.
 
Thermisch ondergoed aan scherpe prijzen shop je bij HEMA

Na de basislaag volgt de isolatielaag. Deze kan bestaan uit een lekker warm fleecevest of een wintersportpully. Ook hier geldt liever geen katoen, maar geef voorkeur aan bijvoorbeeld Merinoswol materiaal. Omdat dit materiaal is behandeld met antibacteriële middelen zullen vieze geurtjes grotendeels wegblijven.
 
Sweatvest, fleece pullover....Neem voor de isolatielaag eens een kijkje bij Zalando

Laag 3, de isolatielaag, moet je beschermen tegen weer en wind. Erg belangrijk, het moet waterdicht zijn. Eén keer vallen in de sneeuw en gelijk doorweekt, dat willen we niet hebben. Zoek naar een jas en broek die niet alleen waterdicht is, maar ook een ademend vermogen heeft.
 

Tip: denk aan extra veiligheid en shop een skihelm. Vergeet ook de skibril en handschoenen niet.

 
Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

Zelf een fanatieke wintersporter of al eens op de piste gestaan? Kopen of huren, wat zou jij aanraden?

 
Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.