Thuis

We hechten veel belang aan ons eigen stekje. Hoe graag we er ook op uit trekken, thuiskomen blijft aangenaam. Van elke kamer inrichten tot wekelijks naar de supermarkt gaan, in en rond onze thuis stapelen de bespaarpostjes zich op. We hebben goed nieuws, want met een minimum aan inspanning, stapel je de uitgespaarde euro's al snel op!

5 tips: veilig en eerlijk shoppen bij een webshop!

Zorgeloos bij een webshop kunnen bestellen, waar voor je geld krijgen, voorzien worden van correctie informatie en gehoord worden bij eventuele klachten… Het zijn allemaal factoren die we belangrijk vinden wanneer we online bestellen. Maar hoe beoordeel je nu of een webshop ook daadwerkelijk betrouwbaar is? In dit artikel zet ik een aantal handvaten voor je op een rijtje.

Lees meer
Online vs. offline solden shoppen: de ultieme test!

Januari en dus weer tijd voor solden! Op onze redactie rees de vraag wat nu eigenlijk beter was: online koopjes jagen of de winkelstraten trotseren voor offline solden? Tijd dus voor de ultieme test. Ga je met me mee op mijn online versus offline soldentocht?

Lees meer
Black Friday, dé dag voor al je kerstinkopen!

Vrijdag 25 november is het Black Friday, de dag die in Amerika al jaren bekend staat als de aftrap van de kerstinkopen. Ook steeds meer Belgische webshops raken bekend met het concept en strooien op deze dag met uitzonderlijk hoge kortingen. Benieuwd naar de acties van dit jaar en de verlanglijstjes van het team van Goedkoop.be? Lees dan even verder en bereid je voor op Black Friday.

Lees meer
Aan de wandel met online handel: Succesvol online (ver)kopen

Gure herfstdagen liggen op de loer. Kou en regen zorgen er binnenkort voor dat we liever niet naar buiten gaan. Tijd om het binnen alvast behaaglijk te maken en oude ‘rommel’ de deur uit te doen. En ook een mooi moment om weer die (creatieve) hobby op te pakken. Een leuke cent overhouden aan je tweedehandse spullen of aan je eigen creaties? Bied ze aan via het web. Met deze tips weet je straks precies waar je online moet verkopen en hoe je ervoor zorgt dat juist jouw spullen verkocht geraken.

Lees meer
Van offline naar online shoppen: anders maar net zo makkelijk!

Ze poppen als paddenstoelen uit de grond; de webshops. Online winkelen best wel handig in het hectische leven van nu? En wordt het offline winkelen daarmee compleet overbodig? Of kent de fysieke winkel toch nog wel enkele voordelen en is het nog steeds een welkom begrip in onze samenleving? Ik was benieuwd en zette de twee eens naast elkaar.

Lees meer
Nieuw: de online kringloopwinkel, win-win voor iedereen!

Niet iedereen heeft het budget om peperdure nieuwe meubels en accessoires te kopen, bovendien missen nieuwe producten vaak een beetje authenticiteit en emotie. De kringloopwinkel is daarom voor velen een geweldige uitkomst. Hier shop je namelijk prachtige tweedehands spulletjes aan zeer kleine prijsjes. Vanaf nu kan dit ook online!

Lees meer
Test: gemakkelijk goedkoper shoppen vanuit China?

Als je shopt via het internet hoef je dit uiteraard niet tot de Belgische markt te beperken. Voor velen is de stap naar het buitenland echter te groot, zeker als de winkel helemaal aan de andere kant van de wereld gevestigd is. Toch kan bestellen vanuit bijvoorbeeld China niet alleen gemakkelijk zijn, maar ook nog eens erg voordelig! We hebben het voor je getest.

Lees meer
Zó weet je of een webshop betrouwbaar is!

Vandaag, 15 maart 2016, is Internationale Consumentendag, een dag waarop de rechten van de consument centraal staan. De aangewezen dag om de keurmerken van webshops eens onder de loep te nemen. Wat is nu eigenlijk een keurmerk en wat heb jij er als consument eigenlijk aan? We zochten het voor je uit.

Lees meer
Korting en cadeaus op de Dag van de Webshop

Op 3 november barst de 6e editie van de Dag van de Webshop weer los. Dit jaar stunten wederom meer dan 300 Belgische webwinkels niet 1 dag, maar wel 3 dagen met superpromoties! Door de straffe kortingen en mooie geschenkjes die voor je klaarstaan, maak je op een leuke manier kennis met de online shops. Bekende en iets minder bekende namen komen voorbij, maar 1 ding is zeker, missen mag je het zeker niet!

Lees meer
Voordelig online shoppen bij de overheid

Wanneer producten in beslag genomen zijn of verbeurdverklaard zijn, is het vaak mogelijk deze na enige tijd te kopen via veilingen of een fin shop. Je koopt op deze manier interessante producten tegen een enorm voordelige prijs. Je hebt nu echter ook de mogelijkheid deze producten gemakkelijk online te kopen, namelijk via eBay!

Lees meer
Het is nooit te laat om (bij) te leren!

Merk je dat wat je geleerd hebt tijdens een eerdere studie niet meer up to date is? Wil je een carrièreswitch maken? Aas je misschien wel op een hogere functie? Wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Allemaal redenen om de ‘boeken’ (opnieuw) in te duiken. Zie je echter geen mogelijkheid om iedere week naar school te gaan? Dan biedt een thuisstudie dé perfecte oplossing. Wat houdt zo’n thuisstudie in en wat zijn de voor-en nadelen? Goedkoop.be leert je er graag wat over bij.

Lees meer
7 onmisbare tips om te besparen op eindejaarsaankopen

Nu december er weer aankomt, zitten onze gedachten bij de feestdagen. Naar deze leuke, gezellige periode kijken we natuurlijk allemaal uit, maar de kerststress kunnen we best missen. Cadeautjes, feestkleding, kerstdecoratie, wenskaarten, wijn en nog zo veel meer moeten gekocht worden. Hoe krijg je alles op tijd afgerond en vooral, hoe doe je dat met een zo laag mogelijk budget? Kom het hier te weten dankzij onze handige tips en laat de kerststress dit jaar achterwege.

Lees meer
Black Friday en Cyber Monday: Hysterische koopdrukte en megakortingen

Dat de Amerikanen af en toe helemaal los kunnen slaan (zeker in de ogen van ons Belgen), dat blijkt wel weer op Black Friday en Cyber Monday. Op deze twee dagen, vlak na Thanksgiving en net voor kerst, bieden winkeliers hun artikelen aan met kortingen die op kunnen lopen tot wel 80%. Met als gevolg: een complete hysterie, die stilaan naar Europa komt overwaaien.

Lees meer
Reken af met al te uitgebreide betaalmethodes

Online shoppen = makkelijk zat: gigantisch veel keuze, geen openingsuren maar 24/7... tot het betaalscherm verschijnt. Hier krijg je een lijstje betaalmethodes te zien. Sympathiek van die webshops om ook hier een waaier aan opties aan te bieden, maar tegelijk best ingewikkeld en verwarrend. Wat houden de opties precies in? Welke is voor mij de beste? Goedkoop.be maakt je vandaag wegwijs door de betaalmogelijkheden.

Lees meer
Reviews en vergelijkers: Internet helpt je te kiezen!

Vergeet die opdringerige verkoper die je kost wat kost dat ene espressotoestel wil aansmeren. Minutenlang – het lijken wel uren – op je eentje staan twijfelen in het pashokje is ook verleden tijd. Wie online shopt, krijgt er meteen hopen goede raad bij. Jawel, het wereldwijde web helpt je te kiezen!

Lees meer
Online wedstrijden: Waag jij wel eens je kans?

Zolang er mensen bestaan, zullen er spelletjes gespeeld worden. Nog leuker wordt het wanneer je met het spelletje daadwerkelijk iets kunt winnen. Net zoals shoppen online kan, zijn heel wat wedstrijden verhuisd naar het internet, en schieten nieuwe online wedstrijden als paddestoelen uit de grond. Vandaag bekijken we die spelletjes van iets dichterbij. Besparen door te winnen, het kan!

Lees meer
Besparen door te shoppen met kortingscodes

De Belg met een baksteen in de maag is een stereotiep beeld waar we allemaal vertrouwd mee zijn.Wist je echter dat er in die maag ook een stapeltje kortingsbonnen zitten? Hoe werken die online kortingsbonnen precies? Tijd voor een handleiding.

Lees meer