Thuis

We hechten veel belang aan ons eigen stekje. Hoe graag we er ook op uit trekken, thuiskomen blijft aangenaam. Van elke kamer inrichten tot wekelijks naar de supermarkt gaan, in en rond onze thuis stapelen de bespaarpostjes zich op. We hebben goed nieuws, want met een minimum aan inspanning, stapel je de uitgespaarde euro's al snel op!

Vijf bespaartips van een loodgieter

Besparen op nutsvoorzieningen is altijd een goede manier om goedkoper door het leven te gaan. De elektriciteits-, water- en gasrekening behoren tot de hoogste kosten die we maandelijks maken. Het zijn wel noodzakelijke kosten, want zonder elektriciteit, water en gas wordt het moeilijk om te overleven. Wel is het mogelijk om minder hiervan te gebruiken, waardoor je dus ook minder hoeft af te rekenen aan het einde van de maand.

Lees meer
4 energiebespaartips buiten je huis

Het is alweer een tijdje winter, oftewel het wordt langzaamaan kouder. Hierdoor moeten alle huizen extra verwarmd worden. Daarom zijn hier 4 energiebespaartips voor de muren aan de buitenkant van je huis, om zo de kosten in de winter laag te houden.

Lees meer
Meer dan €250 besparen op je energieleverancier? Het kan!

Als je geld wil besparen op je energiefactuur is de slimste manier hiervoor om te veranderen van energieleverancier. Wil je de juiste keuze maken, dan is het belangrijk om je vergelijking correct uit te voeren. Bovendien mag je niet vergeten om regelmatig opnieuw te vergelijken. Zo vermijd je dat je energieleverancier je prijs verhoogt zonder dat je het beseft.

Lees meer
De zon gaat ook voor jou op met deze zonnegadgets!

Zonnepanelen hebben we al eens uitgebreid besproken. Een handige en duurzame manier om flink wat energie te besparen. Wist je echter dat er nog veel meer toepassingen zijn waarmee je energie uit de zon haalt? Het scheelt op de energierekening en is ook nog eens beter voor het milieu. Lees snel verder!

Lees meer
Een kind kan de was doen, badkamer bespaartips!

De badkamer is een van de duurste kamers in huis wat betreft energieverbruik. Zo gebruik je hier veel water en elektriciteit door bijvoorbeeld te douchen of te scheren. Wist je dat je aardig kan besparen op je energie- en waterverbruik in de badkamer? Ontdek hoe in de volgende 16 tips!

Lees meer
Is het nachttarief ook voor jou effectief?

De elektriciteitsrekening, niemand zit erop te wachten, maar toch krijgt iedereen hem. Ben je overdag niet thuis, maar op het werk en dus vooral ‘s avonds thuis? Dan kan je die elektriciteitsrekening mogelijk een beetje minder vervelend maken met een dubbele meter. We leggen je uit hoe het werkt.

Lees meer
Besparen op de energierekening: de trends van 2016

Bezit of huur je een woning? Dan heb je er vast wel eens last van gehad; een te hoge energierekening. Maar wat kun je er precies aan doen? We zullen door een aantal trends lopen die in 2016 zeker een flinke boost aan populariteit zullen krijgen.

Lees meer
Ontdek de 5 voordelen van de pelletkachel

Wil je ‘s winters genieten van een sfeervolle, warme kachel maar wil je dit milieubewust doen? Een pelletkachel biedt de uitkomst. Benieuwd naar wat pelletkachels precies zijn en welke voordelen ze dan wel hebben? Lees snel verder en ontdek er alles over!

Lees meer
Dikketruiendag koud? Niet met deze tips!

Op 15 februari is het weer Dikketruiendag: een dag waarop je de verwarming minimaal één graad lager zet, om zo energie te besparen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het mileu. De wereld moet immers nog een tijdje langer mee! Energie besparen en deze dag tóch comfortabel maken? Lees dan verder..!

Lees meer
In 4 tips naar een goed geïsoleerde woning

Je woning goed isoleren een te grote investering? Als je het slim aanpakt zal dit enorm meevallen. Want naast het feit dat de investering niet groot hoeft te zijn, verdien je ze snel terug. Dit omdat je minder hoeft te stoken en dus bespaart op je energierekening. Lees verder en ontdek 7 tips om je huis goedkoop te isoleren.

Lees meer
Bespaar op stookkosten met je cv-ketel

Een lekker warm huis, wie wil dat nu niet. Het nadeel hiervan is wel dat de energierekening vaak de pan uit rijst. Gelukkig kan je hier iets aan doen. Met eenvoudige maatregelen bespaar je al gauw tientallen euro’s per jaar. Ben je benieuwd hoe? Ontdek nu 6 bespaartips om in je woning de stookkosten te verlagen.

Lees meer
Stijgende energieprijzen 2016; zo blijf je er toch warmpjes bij zitten

De temperaturen dalen, de energieprijzen zullen daarentegen flink stijgen. Voor iedereen die er letterlijk en figuurlijk warmpjes bij wilt zitten, heeft Goedkoop.be een aantal bespaartips op een rijtje gezet. De ene tip kost wat meer tijd en geld dan de andere tip, maar ze hebben allen één overeenkomst; een torenhoge energiefactuur blijft uit.

Lees meer
Water besparen van Aardappelen tot Zeepbeurt

Besparen begint bij de kleine dingen. Bij water bijvoorbeeld. We staan er niet bij stil, maar dagelijks verbruiken we gemiddeld 115 liter kraantjeswater. Per persoon! Met enkele simpele ingrepen spaar je een heleboel kostbaar drinkwater uit, maar wordt ook je waterfactuur gevoelig lager. Met het waterbesparende abc van Goedkoop.be sla je die twee vliegen vlotjes in een klap.

Lees meer
Nood (aan) stroom: 7 survivaltips voor in huis

'Slachtoffer' van het afschakelplan? En zit je dus binnenkort op bepaalde tijden zonder stroom? Dat kan heel vervelend zijn. Want dat betekent geen licht, geen warm water, geen verwarming.....Maar het hoeft geen ramp te zijn/worden. Want met een beetje eigen creativiteit en de 7 super praktische survivaltips van Goedkoop.be kom je de koude, donkere dagen toch wel door en zit je er gewoon warmpjes bij!

Lees meer
Vier feiten die je absoluut moet weten over groene stroom

Dat we voorzichtig moeten omspringen met Moeder Aarde, dat is al een tijd duidelijk. Gelukkig kunnen we als consument onze bijdrage leveren, bijvoorbeeld door te kiezen voor groene stroom. Goedkoop.be overloopt vier feiten die je absoluut moet weten over groene stroom. Wat is het precies, hoe krijg jij het in huis, bestaat het eigenlijk wel echt en bovenal, wat is het prijsverschil met zijn tegenpool, de grijze stroom?

Lees meer
Acht eenvoudige tips om energie te besparen in huis

Energie besparen, het blijft een hot item, zeker in tijden van crisis. In dit artikel focust Goedkoop.be niet op de grote ingrepen, wel op kleinere bespaarpostjes. We bewijzen graag dat je niet of nauwelijks hoeft te investeren om energie te besparen.

Lees meer
Goedkope elektriciteit en gas: de voordeligste leveranciers

Energie – meestal elektriciteit of aardgas - neemt een grote hap uit ons huishoudbudget. Waarom zouden we de markt dan eens niet verkennen, op zoek naar de goedkoopste leverancier? Met onze goed(kop)e raad weet je waar je op moet letten en ga je geïnformeerd de markt op.

Lees meer