Thuis vakantieklaar? Richting de zon dan maar!

Lieke
Door Lieke
Laatste update op 0 reacties

Je bent nog geen uur onderweg en oeps.... Het schiet je ineens te binnen dat je vergeten bent om de frigo leeg te maken. Dat zal er, als je over twee weken terug bent, niet meer echt fris uitzien. Met een beetje geluk wandelt het eten nog net niet zelf naar de vuilbak. Vuilbak.... daarover gesproken, die is ook niet geleegd.

Op vakantie gaan is heerlijk, maar voordat je vertrekt, moet er nog wel even aan wat noodzakelijke dingetjes gedacht worden. Omdat je door alle inpakstress en haast nog wel eens wat wilt vergeten, steekt Goedkoop.be de helpende hand uit. We zetten enkele to do’s ( en don’t’s) onder elkaar die voor een vakantieklaar adres zorgen.  Zo bespaar je jezelf niet alleen heel wat heisa  en zorgen, maar bespaar je ook op onnodige kosten.

1. Vakantiek(l)iekjes

De vakantiekiekjes moeten nog heel eventjes wachten. Eerst de kliekjes! Ga je binnen 2-3 dagen op reis en staat er een hele berg met etenswaren in de frigo? Zonde natuurlijk om weg te gooien. Een prima alternatief is om je vrienden en/of familie uit te nodigen voor een ‘Kliekjes’ party. Uiteraard hoef je het niet zo te benoemen, wees gewoon creatief en tover dat geopende potje olijven, die halve krop sla, een pak yoghurt en dat beetje vlees om tot een topmaaltijd! Niet zo’n topchef en creatief op culinair gebied?

1. Van restanten groenten maak je een heerlijke soep
2. Mix je fruit tot lekkere smoothies
3. Bami/nasi over? Maak een heerlijke oosterse omelet
4. Met een vulling voor een wrap kun je ook vele kanten op

Tip: Haal je de frigo helemaal leeg en laat je hem open staan, zorg dan wel dat deze compleet ontdooid is.

2. Geen nieuws is goed nieuws

Geen nieuws is goed nieuws... In dit geval zeker wel. Ga je op vakantie en er is niemand thuis, dan zal er ook niemand de krant lezen waar je een abonnement op hebt. Het zou een kleine verspilling zijn om die krant dan toch te laten bezorgen. Bespaar jezelf wat geld en stel je abonnement uit. Bij de grotere dagbladen als Het Laatste Nieuws en De Morgen behoort dit tot de mogelijkheden.

Een andere optie is om het nieuws op je vakantieadres te ontvangen. Let wel, je krijgt het nieuws vaak niet op de dag zelf en in de meeste gevallen betaal je ook iets meer voor de portkosten. Tijdens je reis op de hoogte blijven van alle ins en outs uit België; het kan voordeliger. Koop een krantje op de plaats van bestemming of volg alles via je smartphone of tablet.

Iemand anders blij maken met jouw kranten gedurdende vakantieperiode? Ook dat kan. Geef simpelweg het woonadres van een vriend of familielid door en de rest wordt geregeld.

3. Even ontladen

Vakantie, de tijd dat we even lekker kunnen ontladen. Dat geldt ook voor je apparaten en toestellen in huis. Zet niet alleen de televisie, de radio of de koffiezetter uit, maar haal ook de stekker uit het stopcontact. Een apparaat dat op standby staat, gebruikt alsnog stroom en dat zijn dus onnodige kosten. Daarnaast is het ook een stuk veiliger bij bijvoorbeeld een onweersbui.

Gouden tip van Goedkoop.be

Je huis met een gerust hart achterlaten wanneer je op reis vertrekt? Vraag buren een oogje in het zeil te houden en/of shop bij Conrad een degelijk alarmsysteem. Ook voor andere huisbeveiligingsproducten zoals een televisiesimulator of tijdschakelaar, zit je er aan het juiste adres.

Ga je in de zomer op vakantie dan is het standby staan van je CV-ketel niet nodig (in de winter wel, omdat er dan kans is op vorstschade). Draai de gashoofdkraan dan ook volledig dicht. Zo weet je zeker dat er niets kan gebeuren.

Draai, om eventuele waterschade te voorkomen, altijd de waterkraan van de wasmachinetoevoer dicht. Er kan bijvoorbeeld door omstandigheden een slang springen. Je huis dat blank staat, dat is niet fijn terugkomen van vakantie.

4. Huisje, boompje, beestje

Kan je lieve huisdier niet mee op vakantie? Dan wil je natuurlijk wel dat je deze met een gerust hart achter kunt laten. Je kunt kiezen voor opvang in een pension, een logeeradresje of je laat ze thuis en regelt een bekende die je ‘vriend’ iedere dag komt verzorgen. Zorg dat deze bekende niet naar het voer moet gaan zoeken en dat je instructies achterlaat over de hoeveelheid eten en drinken en al het andere. De hele dag vers water? Shop bij Bol.com een drinkfontein.

Een volle brievenbus, dat wekt argwaan. Laat iemand, wanneer je weg bent, regelmatig je bus legen. Laat je post niet op tafel in het zicht liggen, maar opgeruimd in een lade bijvoorbeeld.
Vraag ook aan de persoon die de post voor je uithaalt of zij/hij de gordijnen ’s morgens opendoet en ’s avonds weer dicht. Zo geef je het idee dat er iemand thuis is.

Tip: vergeet niet een sleutel af te geven (laat deze op tijd bij maken). Een sleutel onder een bloempot of mat is zo gevonden namelijk.

Net zoals met je dieren, is het ook fijn dat je planten nog in leven zijn bij terugkomst. Vraag ook hier of iemand zo lief wil zijn om jouw planten een scheutje water te geven tijdens je afwezigheid. Een prima alternatief is een druppelaar  die je op o.a. tuinadvies.be shopt, ook lees je daar meer tips over plantenonderhoud tijdens je vakantie.

5. Safety first

Dan nog enkele tips om gasten die je niet uitgenodigd hebt, buiten te houden tijdens je reis. Sluit alle ramen en deuren voordat je vertrekt. Staat er nog iets op een kier, dan maak je het wel heel makkelijk voor inbrekers. Heb je een alarmsysteem, vergeet deze niet aan te zetten.

Zoek bij Conrad een degelijk alarmsysteem uit en hou inbrekers buiten

Het is uiteraard heel leuk dat je op vakantie gaat en het liefst wil je dit met iedereen delen, maar wees voorzichtig met berichten op social media. Leest iemand met minder goede bedoelingen dat je voor een week naar Turkije bent, dan geef je vrij spel om je huis leeg te roven. Let op wat je bericht.

Zorg dat je huis er bewoond uitziet. Sla een krant open op tafel, zet er een (schoon) kopje neer, doe niet in 1 keer het hek dicht als je dat normaal ook niet hebt en schaf eventueel een tijdschakelaar of televisiesimulator aan.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

Dit lijstje met tips doorgenomen en alles geregeld? Dan ben je nu helemaal vakantieklaar en kun je met een gerust hart en met de nodige bespaarde centjes richting de zon vertrekken!

Heb jij nog tips die bij een eerdere vakantie heel handig zijn gebleken? Help andere reizigers op weg en deel ze hieronder!

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.