De 20 beste reis apps: handige en toffe hulpjes voor onderweg (2)

Hanna
Door Hanna
Laatste update op 1 reactie

Even rondneuzen in verschillende app stores leverde ons een heleboel interessante apps op die onmisbaar zijn op reis. In het eerste deel van deze reeks focusten we op leuke wereldse weetjes, je talenknobbel en rekentalent – of net het gebrek eraan. Tijd voor de volgende tien topapps!

Dit keer navigeer je moeiteloos naar je vakantiebestemming, hebben vlieg- en autovakanties geen geheimen meer voor je en ga je ook nog eens slim om met je smartphone. Je vakantiebudget opmaken aan roamingkosten, dat past niet in het plaatje van Goedkoop.be!

Uiteraard is een grote naam als Google Maps ook mobiel beschikbaar, maar je hebt wel een internetverbinding nodig om de kaarten te lezen. Dat kan beter! Met CityMaps2Go hoef je niet te vrezen voor onverwacht hoge roamingkosten, de app werkt perfect offline.

11. CityMaps2Go: gratis - iOS, Android.

Het gebruik van CityMaps2Go vraagt wel wat voorbereiding. Download voor je vertrek alle kaarten die van pas komen op jouw trip. Niet alleen navigeren kan, maar ook Wikipedia-info over bezienswaardigheden bekijken en allerhande ‘Points-of-Interest’ zoals eetgelegenheden op je weg ontdekken.

12. Localscope: €2,68 voor iOS.

Daar ben je dan, op de reisbestemming van je dromen. Waar is nu dat dichtste bankautomaat? En waar kunnen we onze (huur)auto goedkoop en veilig parkeren? Localscope brengt informatie samen van verschillende bronnen zoals Google Maps, Facebook, Yelp en vele andere.

De bar met de beste cocktail, een verborgen plekje dat je niet mag overslaan... via Localscope kom je erachter. Zelfs wat anderen via Twitter of Instagram laten weten over de locatie lees je na met deze multifunctionele app.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

13. Trip Journal: gratis - iOS, Android.

Een reis is een langgerekte opeenvolging van toevallige ontmoetingen, verbazende indrukken en geweldige ontdekkingen. In een reisgids kriebel je snel wat extra tips, misschien hou je wel een soort van dagboek bij en op je fototoestel verzamel je pittoreske plaatjes.

Trip Journal brengt alles netjes samen in een digitaal reislogboek. Hou meteen je volledige reisroute bij, aangevuld met foto’s en notities die je linkt aan een bepaalde plek. Vrienden die dezelfde streek willen verkennen bezorg je een schat aan informatie, zelf haal je achteraf herinneringen op aan een prachtreis.

Van toerist tot local

Weetjes over bezienswaardigheden checken, plekjes van locals spotten... Je gaat stilaan helemaal op in je bestemming. Hoog tijd om dat etiket ‘toerist’ nog wat meer van je af te schudden.

Met de app World Customs & Cultures ‘blend’ je binnenkort helemaal in. Hoe gaat de plaatselijke bevolking met elkaar om, hoe begroet je iemand en welke wetten treed je best niet met de voeten?

14. World Customs & Cultures: gratis voor iOS.

Op de luchthaven

De luchthaven bezorgt je een instant vakantiegevoel. Nog even wachten en je stijgt op richting droombestemming. Spannend! Ook al gonst deze plek van de bezigheid en krioelt het van het volk, wat valt er eigenlijk te beleven – buiten wachten op je vlucht dan?

15. Brussels Airport Flight Planner: gratis - iOS, Android.

Brussels Airport Flight Planner begeleidt je van thuis tot in de luchthaven, toont je de goedkoopste parking of de beste formule via het openbaar vervoer. Veranderingen van gates en vluchturen, promoties in shops en restaurants, you name it, de app geeft het antwoord.

16. Seatguru: gratis -  iOS, Android.

Tarieven voor vluchten en allerhande info over je geboekte vlucht krijg je ook via Seatguru. De app heeft echter nog meer in zijn mars. Via een vliegtuigplattegrond ontdek je het beste plekje in het vliegtuig, aan het raam, met extra beenruimte.. kies maar uit!

Met de auto onderweg

Geen vliegtuig voor jou, maar wel een goeie ouwe road trip? Ook in de auto komen apps goed van pas. Om te navigeren bijvoorbeeld. Een duur gps-toestel heb je niet nodig, en al helemaal geen app waar je te veel voor betaalt.

17. NavFree: gratis - iOS, Android.

Met NavFree heb je de perfecte gratis oplossing mee. Kaarten downloaden is gratis, updates ook. En de app werkt offline via GPS.

Waar is de auto?

In al je onstuimig enthousiasme om dit dorpje of die stad te verkennen, durf je al eens te vergeten waar je de auto geparkeerd hebt. Gelukkig helpt Car-Pass het te onthouden. Geef de locatie in zodra de auto geparkeerd is, Car-Pass leidt je met gemak terug naar het parkeerplekje. Wanneer het tijd is voor een nieuw parkeerticketje, laat Car-Pass het je weten.

18. Car-Pass: gratis - iOS, Android.

En wat met de roamingkosten?

Een heleboel handige apps installeren is één ding, maar als ze niet offline werken, scheur je wel eens je broek aan onverwacht hoge roamingkosten. Zonde is dat! Gelukkig tellen app-winkels enkele slimme apps die raad weten.

19. Wifi finder: gratis - iOS, Android.

Elke stad telt een hoop Wifi hotspots, maar je moet ze natuurlijk weten te vinden. Met Wifi finder wordt dat een makkie. Je downloadt vooraf de locaties, ter plekke krijg je alle hotspots te zien – netjes gelokaliseerd via de gps-functie op je smartphone -, zelfs met handige filters voor o.a. restaurants.

20. 3G Watchdog: gratis - Android.

Neem je toch liever het zekere voor het onzekere? Niemand wil een financiële kater overhouden aan zijn vakantie. Dat heeft ook 3G Watchdog begrepen. De app houdt je dataverkeer netjes bij en slaat alarm wanneer je de grens overschrijdt van de beschikbare data in je abonnement.

Je stelt zelf in hoeveel Mb of Gb je elke maand beschikbaar hebt, de slimme waakhond doet de rest. Tot complete overzichten van je verbruik toe.

Heb jij nog tips om slim(mer) op reis te vertrekken? We zijn benieuwd welke reisapps jullie het meest aanspreken!

Over de auteur

Hanna

Als jonge mama besef ik goed dat een baby best wat kost. Ik weet als geen ander de goedkoopste luiers te spotten en speur voortdurend naar voordelige, maar toch leuke kleding, bij Hema bijvoorbeeld. Vrije tijd blijft natuurlijk ook belangrijk, uitblazen doe ik bij een hapje en een drankje, of op citytrip, geboekt via Outspot. Van babyvragen  tot reistips, ik geef je het gepaste advies.