De 20 beste reis apps: handige en toffe hulpjes voor onderweg (1)

Hanna
Door Hanna
Laatste update op 0 reacties

In welk smartphonekamp zit jij? Misschien laat je je slimme telefoon het liefst thuis wanneer je op reis gaat, of ben je toch te verknocht aan je permanente link met de buitenwereld? Dat je mails en andere werkberichten liever niet ziet op reis, dat is zo logisch als wat. Toch blijkt je smartphone een geweldig hulpje op vakantie.

Voor je vertrekt, installeer je een boel handige reisapps die je niet alleen de weg wijzen, maar ook de tofste bezienswaardigheden opsnorren, van jou in geen tijd een taalexpert maken en ga zo maar door. Het immense aanbod maakte het ontzettend moeilijk om de twintig beste apps te selecteren. Vandaag bekijken we de beste apps in de thema’s ‘vertalen’, ‘Rekenen en tellen’ en ‘wereldse weetjes’.

Excuseer, kunt u dat even herhalen?

Hoe avontuurlijk je ook ingesteld bent, de vreemde taal op je reisbestemming vormt wel eens een vervelende barrière. Standaard uitspraken als ‘bedankt’, ‘goeiemorgen’ of ‘excuseer’ heb je meestal snel onder de knie, maar wat met menu’s, waarschuwingsbordjes en allerhande prijslijsten?

1. Google Translate: gratis - iOS, Android.

Het meer dan behoorlijke Google Translate heeft een app beschikbaar die vertaalt tussen liefst 90 talen. Ook is er spraakvertaling (in twee richtingen) in 40 talen. Wordt de taal in kwestie niet in Romeins schrift geschreven? Geen probleem, Google Translate geeft je netjes een fonetische weergave in Romeins schrift.

2. Camera Translator: gratis - iOS, Android.

Met de Camera Translator maak je met je camera een foto. Vervolgens scant de app het woord en vertaalt het. Zo heb je altijd een handig woordenboek bij de hand. Er is keuze uit verschillende talen, als Engels, Frans, Duits, Grieks en meer. Je hebt wel
                             internetverbinding nodig voor deze app.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

3. Hulp Op Zak: gratis - iOS, Android.

Eerste hulp bij medische vertalingen krijg je van Hulp op Zak, een app van de Nederlandse Europeesche Verzekeringen. Niets zo vervelend als ziek worden op reis, zeker als je aan een dokter moet uitleggen wat er scheelt. Hulp op Zak bevat een medisch woordenboek voor tien talen (Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Turks, Russisch, Pools en Portugees). Je krijgt medische info over vereiste vaccinaties en over allerhande kwaaltjes. De app werkt ook offline. Hopelijk heb je de app niet nodig, maar je kunt maar beter voorbereid zijn!

Het leukste boekje in app-formaat

Wil je vlot iets duidelijk maken in een of ander buitenland waar je de taal niet spreekt? Met de Point it-boekjes kwam je al een heel eind op weg. Gewoon aanduiden op foto wat je bedoelt en klaar.

Sinds kort is er ook een app van het populaire beeldwoordenboek. Je wilt wat eten, bent op zoek naar een slaapplaats of omschrijft een medisch probleem bij de dokter. Geen gekunstel met een beperkte woordenschat, met Point it verloopt de communicatie van een leien dakje. Verwacht geen fancy lay-out, de plaatjes doen hun werk, klaar.

4. Point it: €2,99 – iOS, Android.

Rekentalent in vakantiemodus

Op vakantie raakt je rekenknobbel wel eens oververhit, of staat ie gewoon in vakantiemodus. Niets op tegen, toch?! Een heleboel apps helpen je snel rekenen en tellen. Perfect voor een extra zorgeloze vakantie.

5. ConvertPad: gratis – iOS, Android.

Wat is je kledingmaat volgens Amerikaanse normen en hoe zat dat ook al weer met miles, fahrenheit en andere eenheden? ConvertPad rekent het gratis voor je om! Enkele klikjes later heb je het juiste volume, de lengte of kledingmaat te pakken.

6. Tricount: gratis – iOS, Android.

Ben je met een groep vrienden of familie de wereld aan het verkennen? Bij elke stop, van cafeetje en restaurant tot museum of pretpark, komen de portefeuilles wel boven. Vergeet voortdurend rekenen en tellen. Je geeft alles netjes in bij Tricount, na de reis zie je wie wat betaalt aan wie. Makkie!

7. XE Currency: gratis – iOS, Android.

Andere landen hanteren niet alleen andere maten, maar ook andere valuta. Je hoeft maar de plas over te steken of het wordt al omrekenen geblazen. XE Currency doet het graag voor jou, volgens de juiste wisselkoers. Even schudden en je krijgt de laatste wisselkoersen te zien.

Gouden tip van Goedkoop.be

Elk land heeft zo zijn eigen gewoontes, ook wat fooien betreft. Globe Tipper zorgt dat je nooit met het schaamrood op de wangen het restaurant verlaat, maar kan nog zoveel meer dan fooien berekenen.

De app rekent wisselkoersen om en verdeelt meteen het restaurantbedrag per persoon. Een mooie combinatie van functies, zo blijft er meer tijd om te genieten van de heerlijke maaltijd.

Smakelijk!

8. Globe Tipper: gratis – iOS en Android.

Wereldse weetjes

Wil je meer weten over wereldse steden, bekijk dan eens de volgende apps.

9. Google Goggles: gratis – iOS, Android.

Bij Google Goggles past het woord ‘verbluffend’ perfect. Je staat voor een bekend monument of schilderij waar je wel wat meer over wilt weten? Even je smartphone erop richten en Google Goggles overstelpt je met weetjes – als het gescande in de database zit uiteraard.

Verder scant Goggles ook streepjescodes voor meer productinformatie, leest het QR-codes en verschillende talen zoals Engels, Frans, maar ook Russisch of Turks.

10. Lonely Planet Globe Tripper: gratis – iOS.

Tussen het reizen door even je kennis testen over de bezochte plekjes, je doet het met de Lonely Planet Globe Tripper. Het spel scherpt je kennis over de wereld aan. Hoe meer je weet, hoe verder je komt. Onderweg verzamel je souvenirs.

Dit waren alvast tien handige reisapps. Ben je benieuwd naar nog meer handige en toffe hulpjes voor onderweg? Lees dan deel 2 van dit artikel.

Over de auteur

Hanna

Als jonge mama besef ik goed dat een baby best wat kost. Ik weet als geen ander de goedkoopste luiers te spotten en speur voortdurend naar voordelige, maar toch leuke kleding, bij Hema bijvoorbeeld. Vrije tijd blijft natuurlijk ook belangrijk, uitblazen doe ik bij een hapje en een drankje, of op citytrip, geboekt via Outspot. Van babyvragen  tot reistips, ik geef je het gepaste advies.