Ontspannen en ontladen in een oase van rust

Lieke
Door Lieke
Laatste update op 0 reacties

Rol je van de ene activiteit in de andere? Werken, huishouden, sporten, hobby’s.... Lijk je nooit stil te staan en zouden er voor jou best meer dan 24 uur in een dag mogen zitten? Dan is een rustmomentje op z’n tijd helemaal niet zo verkeerd. En wanneer kun je nu beter ontspannen dan tijdens een wellnessdagje –of weekend. Met een vriend(in) of partner je lekker in de watten laten leggen en even die batterij weer opladen.

Ga je één dag of meerdere naar een spa of de sauna? Neem je er nog extra massages en behandelingen bij? Goedkoop.be schoot in de badjas en slippers om zich onder te laten dompelen in het wellnesswereldje en jou te laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Geen zin om de deur uit te gaan voor een heerlijke verwendag? Thuis kan het ook!


Wellnessweekends naar wens

Denk je aan één dagje in een spa niet genoeg te hebben om weer volledig op volle krachten te komen, dan trakteer je jezelf op een compleet weekend. Verschillende aanbieders van weekendjes weg, zoals Weekendesk en TravelBird hebben een aparte categorie ‘Wellness’ in hun aanbod opgenomen.

Je kiest bij deze aanbieders precies wat jij wilt. Alles erop en eraan, bijvoorbeeld met gezichtsbehandeling en gratis drankjes, of een iets minder compleet arrangement met alleen de overnachting en toegang tot de spa.

Zoek je iets in je eigen woonomgeving of wil je er zeker van zijn dat je geen bekenden tegenkomt en ervaar je hoe een wellness in bijvoorbeeld buurland Nederland er van binnen uitziet. Aan al jouw wensen kan wel gehoor gegeven worden. Uiteraard is dit allemaal een beetje afhankelijk van het budget dat je ervoor wilt uittrekken.

Van floaten tot stomen

Sauna en zwemmen het enige wat je kunt doen tijdens je dagje wellness? Welnee! Er zijn nog zoveel meer manieren van ontspannen. Een kleine opsomming van wat je mag verwachten bij diverse wellnesscomplexen:

Opgietsessie

Een opgietsessie is een relaxerende ervaring die je zeker eens moet meemaken. Een opgietmeester giet een speciale mix van water en etherische olie op de stenen. Zo wordt niet alleen een geweldige geur, maar ook waterdamp verspreid. De opgieter wappert met een handdoek, waardoor de isolerende luchtlaag rond je lichaam wordt weggeblazen, hierdoor krijg je een nog intenser gevoel van warmte. Resultaat: een nog groter gevoel van rust.

Stoombad

Een Turks stoombad is een stoombad waarin het rond de 50 graden warm is met een luchtvochtigheid tegen de 100%. Je zit in een ruimte gevuld met een dichte mist van stoom. Een stoombad werkt vaak fris en ontspannend. De invloed van het stoom en warmte op de huid zet de poriën open, afvalstoffen worden afgevoerd en de huid gereinigd.

Floaten

Floaten is het gewichtsloos en prikkelloos drijven op zout water in een speciaal hiervoor ontworpen cabine. Door het zout in het water blijf je drijven en krijg je een gevoel van gewichtloosheid.Je lichaam en de geest geraken totaal ontspannen door het ontbreken van externe prikkels.

Floaten heeft diverse mentale als ook fysieke effecten zoals vermindering van mentale en fysieke stress, verminderen van vermoeidheid, verhogen van het concentratievermogen en versneld fysiek herstellen.

Hammam

Tijdens een Hammamsessie wordt je rug gescrubd en vervolgens gemasseerd met heel veel zeep. Niet alleen is deze behandeling zeer rustgevend, ook heeft het weer een reinigende werking. Alle dode huidcellen worden verwijderd.

De te kiezen behandelingen zijn per wellnesscomplex verschillend en uiteraard zijn er nog meer dan de bovengenoemde. Ook kun je je tijdens een wellnessdagje laten masseren. Qua massages heb je weer diverse keuzes (bijvoorbeeld hotstone massage en voetreflexmassage).

Leg een ander in de watten

Vind je dat een vriend(in) of familielid wel wat ontspanning verdient, verras haar of hem met een wellness cadeaubon. Bongo biedt velerlei wellnessactiviteiten: sauna of privésauna, een deugddoende massage, een vorstelijk wellnessweekend voor twee in een luxueus spahotel... De ontvanger wordt eens lekker in de watten gelegd.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel


Welke behandeling of massage mag je tijdens een wellnessdag of -weekend niet missen? Of waar moet je echt geweest zijn? Deel je goede ervaringen hieronder met ons!

 

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.