Mode & Verzorging

Besparen op mode & verzorging kun je uiteraard zeer letterlijk nemen door je garderobe te beperken tot wat goedkope basisstukken. Maar hé, we willen toch allemaal wel eens een nieuwe outfit uitkiezen en een dagje verwend worden. Daar is niets mis mee, wie het slim aanpakt, geniet volop zonder in het rood te gaan. Goedkoop.be overlaadt je met handige bespaartips!

Getest: hennepzaadolie (CBD), wat doet dat met je?

Een tijd geleden sprak ik iemand over de heilzame werking van hennepolie. Zo zou het de weerstand verhogen, goed zijn voor de bloeddruk en een positieve bijdrage leveren aan het herstellend vermogen van de huid. Bovendien zou het een rustgevende werking hebben. ‘Hoe zit dat dan precies?’ Vroeg ik me meteen af, ‘En in hoeverre is dit verslavend en gezond?’ Ik nam de proef op de som en slikte een maand lang dagelijks hennep-, oftewel CBD-olie. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan mee…

Lees meer
7 manieren om gelukkig(er) te worden

België is het 17e gelukkigste land ter wereld. Dit blijkt uit het World Happiness Report waarbij 155 landen werden onderzocht. Geluk is moeilijk te omvatten, maar toch erg belangrijk. Het is een doel op zich in een mensenleven. Wat is de sleutel tot echt geluk? Daar helpen wij jou graag mee verder! Deze 7 (geluksgetal!) manieren helpen je om direct of op langere termijn gelukkig te worden!

Lees meer
Eten voor of na het sporten: wat moet je écht doen?

Een maaltijd rond je training mag je absoluut niet vergeten! Voeding is wat de motor in je lichaam draaiende houdt, je energie geeft en zorgt voor een goed herstel van je spieren. Om het makkelijk te houden is er in dit artikel geen rekening gehouden met de intensiteit en duur van je training. Het zijn algemene richtlijnen die iedere sporter goed kan gebruiken en zou moeten weten!

Lees meer
Eiwitten: de sleutel tot een sterk en gezond lichaam

Als je fit wilt blijven, wilt afslanken en spiermassa wilt creëren dan is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zorgen namelijk voor de groei en het behoud van vetvrije spiermassa. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrand in rusttoestand. Dit heeft een positief effect op het afslankproces. Hoe kom je aan de juiste hoeveelheden eiwitten in je lichaam? Je leest het in dit artikel.

Lees meer
Hoe online een bril kiezen?

De knoop is doorgehakt: je gaat een (nieuwe) bril kopen. Vandaag de dag wordt zowat alles online gekocht, dus waarom zou je geen bril online bestellen? Op de website hansanders.be kan je een foto van jezelf uploaden, waardoor je meteen alle monturen op jezelf kan passen. Handig, nietwaar? Zo zie je meteen wat jou staat. Toch willen we je graag nog enkele tips geven om de juiste bril online te kopen.

Lees meer
Een frisse start: detox do's-and-don'ts

In de vakantie maximaal genoten? Dat hoort erbij toch?! Ben je echter kilootjes aangekomen en is het energiepeil wat gedaald? Begin het nieuwe (werk) seizoen met een frisse start en doe je lichaam én geest een reiniging cadeau. Hoe dan, vraag je je wellicht af? Doe het met detox. Wat is een detoxkuur? Kun je zelf een detoxkuur thuis volgen en hoe pak je het aan? Ik waagde me eraan. In onderstaand artikel lees je dan ook wat de do’s-and-don’ts zijn om een ontgiftingskuur te laten slagen.

Lees meer
Zomer zonder zorgen: de strijd tegen vakantiekwalen

Witte stranden, historische gebouwen, gezellige terrasjes, dat is toch wat je wilt zien tijdens je vakantie? En niet alleen je accommodatie, de wc-pot en de lokale dokter? We weten allemaal, ongeluk zit in een klein hoekje en pech ligt op de loer. Daarom is het maar beter om goed voorbereid op reis te gaan. Wat neem je zeker mee in je EHBO- travelkit en hoe voorkom je o.a. diarree of een zonnesteek? Ik geef je alvast tips en info, zodat straks niets meer je vakantiepret in de weg staat.

Lees meer
Blijf fit & gezond op kantoor met deze tips!

Als je 40 uur per week werkt, is het lastig om ‘s avonds de tijd te vinden om regelmatig te sporten. Toch kan je ook tijdens je werk je lichaam in beweging houden met een aantal handige oefeningen. We hebben er een aantal voor je verzameld.

Lees meer
Festival op de planning? Knoop dan dit in de oren!

Met het mooie weer op komst, is het ook weer tijd voor de jaarlijkse zomerfestivals. Heb jij je tickets van Rock Werchter, Dour, Tomorrowland of Dranouter al paraat? Dan wordt het tijd om eens na te denken over gehoorbescherming, de harde muziek kan namelijk flinke schade aan je gehoor toebrengen.

Lees meer
Laat je niet beetnemen: zo bestrijd je teken

Wat ruist daar door het struikgewas? Misschien wel een klein bloedzuigend monstertje dat zit te wachten op een nieuw ‘slachtoffer’. Teken, je komt ze overal in de natuur tegen. Een tekenbeet kan onschuldig zijn, maar net zo goed de de ziekte van Lyme veroorzaken. Hoe voorkom je een tekenbeet, hoe handel je wanneer je toch gebeten bent en hoe herken je een besmette tekenbeet en de ziekte van Lyme? Laat je niet beetnemen en lees deze punten door die ik voor je op een rijtje zette.

Lees meer
Hallo lente, doei hooikoorts!

Snotneuzen, tranende ogen, flinke niesbuien... Voor heel wat mensen is het voorjaar niet alleen bloemengeur en zonneschijn, zij krijgen letterlijk de lentekriebels. De hooikoorts steekt weer de kop op! Hoe kun je het ‘pollenleed’ verzachten? Pissebedden eten en regenwater drinken of zijn dat maar fabels? Wil je de rest van de lente en zomer weer opgelucht ademhalen? De tips, huis-tuin-en keukenmiddeltjes en medicatie die we hieronder op een rijtje hebben gezet, bieden jou de nodige verlichting!

Lees meer
Eerste Hulp Bij Hoest; 21 voordelige verkoudheidsreceptjes

De herfst heeft nog maar net zijn intrede gemaakt of we hoesten, snotteren en rochelen weer heel wat af. Het mag dan wel bij de tijd van het jaar horen, het blijft erg vervelend die verstopte neus, zere keel en kop vol snot. Meteen naar de apotheek rennen, dat is niet per se nodig. Je kunt het ook eens met eigen brouwseltjes proberen. Misschien wel net zo effectief en zeker zo voordelig. Goedkoop.be hoestte alvast een paar receptjes voor je op.

Lees meer
Fit in 6 oefeningen, zonder de deur uit te gaan!

Tijd maken om te sporten is niet altijd even eenvoudig in deze haastige wereld. Een groot deel van onze tijd wordt ingenomen door een drukke baan, studie, sociale activiteiten en misschien ook wel kinderen. Als je toch wilt sporten, maar niet de tijd hebt om naar de sportschool te gaan, kan je ervoor kiezen om thuis te sporten. Een voordelig en snel alternatief! Word fit en gezond zonder de deur te moeten uitgaan!

Lees meer
Medicijnen online kopen: is het wel veilig?

Meer en meer mensen kopen medicijnen online aan, net zoals ze dat doen met kleding, voeding of elektro. Internet kan een nuttige en waardevolle informatiebron vormen, maar we stellen ons best even de vraag of dat wel allemaal zo veilig is. Op het wereldwijde weet je niet met wie je te maken hebt, dus ook niet in welke mate de webshop te vertrouwen valt. Lees verder en kom meer te weten over hoe veilig het is om online geneesmiddelen te kopen.

Lees meer
7 zonnige tips voor een deprimerende Blue Monday

Je eerste sigaret is al weer opgestoken,het is mottig weer buiten en koud, de krokusvakantie lijkt nog mijlenver weg en dan is het ook nog maandag!! Het is Blue Monday; de maandag van de laatste volle week van januari. Op deze dag zouden, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnatt,de meeste mensen zich treurig, neerslachtig en weemoedig voelen. Last van een mini winterdip? Ga niet bij de pakken neerzitten, maar lees onze tips en kom uit die dip.

Lees meer
Wie de (sport)schoen past.... voorkomt blessures

Een gescheurde meniscus, een omgezwikte enkel, de kniebanden opgerekt, het zijn blessures waar niemand op zit te wachten, maar die snel gebeurd zijn tijdens het sporten. Een bezoekje op de spoedafdeling kun je voorkomen met een juiste sportuitrusting. En dan met name een goede sportschoen. Loop of trek een sprintje door de tips die Goedkoop.be voor je opstelde en vind zo een sportschoen op maat.

Lees meer
Vitamines: broodnodig of overbodig?

Snotterende neuzen en lichte vormen van griepepidemieën...de kou heeft z'n intrede weer gemaakt. De tissues vliegen er doorheen en de potten vitamines worden opengetrokken. Maar zijn die extra voedingssupplementen nu wel nodig? Of zit dat (samen met heel wat snot) tussen onze oren? Goedkoop.be snelde naar de apotheek om eens tussen de pillen te duiken en de vitamines onder de loep te nemen.

Lees meer
De online apotheek: plus- en minpunten uitgelicht

Hoe zit dat nu eigenlijk, kun je zomaar eender welk medicijn online kopen? We zetten graag alle voor- en nadelen van online apotheken op een rijtje. Het gaat immers om je eigen gezondheid, je gaat dus beter niet over een nacht ijs.

Lees meer