Werken aan een spiermassa tussen sofa en salontafel

Lieke
Door Lieke
Laatste update op 0 reacties

Je buik inhouden totdat je blauw ziet, wijde niet zo flatterende shirts aan om zo de vetrolletjes wat te verhullen, je armen voorzichtig bewegen om het overtollige vel eronder minder hard te laten zwengelen....Je bent op dit moment even niet zo blij met je lichaam. Maak een einde aan deze onzekerheden en ga aan de slag!

Zijn jouw dagen in één woord te beschrijven als druk? En gaat het daarom ook niet lukken om met regelmaat naar de fitness af te reizen?  Sport wanneer jij dat wilt en maak van je living een heuse fitness. Makkelijk en vaak nog voordeliger dan een sportabonnement.

Welke fitnessapparatuur je koopt, hangt een beetje af van het gewenste resultaat. Een strakkere buik, meer conditie, een stevig kontje... Door de gigantische keuze zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je op weg naar dat fitte, gezonde lijf en hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet.

Een echte calorieverbrander

Wil je de strijd aangaan met overtollige kilootjes? Maar ben je niet al te sportief aangelegd? Doordat je armen en benen tegelijkertijd gebruikt, vliegen de calorieën eraf en is de crosstrainer dus een ideale vetverbrander. Daarnaast is de crosstrainer geschikt voor een grote groep mensen. Geen probleem dus om met dit apparaat aan de slag te gaan, ook al ben je een fanatieke bankhanger.

Omdat je op een crosstrainer je kracht gelijkmatig verdeelt en nooit met je voet van de pedalen af komt, spaar je je gewrichten.
Waar let je op bij het kopen van een crosstrainer:

 • Check het gewicht van het vliegwiel (het vliegwiel is het wiel aan de voor- of achterkant van de crosstrainer). Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe zwaarder de maximum weerstand zal zijn;
 • zit het vliegwiel aan de de achterkant van de crosstrainer, dan zal het apparaat veel minder ruimte in gebruik nemen. Ideaal is als je thuis weinig plek hebt;
 • kies je voor een crosstrainer met v-snaar of ketting? De apparaten met v-snaar maken minder geluid;
 • bekijk hoeveel diverse weerstanden je kunt instellen;
 • ga na hoeveel programma’s het apparaat heeft;
 • kijk of de crosstrainer makkelijk te verplaatsen of op te bergen is.

Bekijk de ruime selectie crosstrainers bij Coolblue eens, je hebt er keuze uit diverse topmerken

Roeien met de goede riemen

Wil je been-, rug- en armspieren tegelijkertijd trainen, dan is een roeitrainer een uitstekende keus. Er bestaan verschillende soorten roeitrainers. De vier bekendste zijn:

 • hydraulische roeitrainers
 • magneetgeremde roeitrainers
 • windgeremde roeimachines
 • watergeremde roeiapparaten

Over hydraulische roeitrainers is bekend dat ze over het algemeen het goedkoopst zijn, maar ook minder van kwaliteit.  Een echt goede roeitrainer beschikt over een zwaar vliegwiel met lucht- of waterweerstand (geeft de meest realistische roeiervaring). Je tast voor deze roeitrainers echter ook wat dieper in de buidel.

Gouden tip van Goedkoop.be

Thuis sporten, het scheelt je in abonnementskosten bij de sportschool. Maar het kan nog voordeliger! Kijk eens op 2dehands.be. Hier wordt fitnessapparatuur aangeboden voor topprijzen. En vaak nog in heel goede staat!

Waar let je op als je een goede roeitrainer in huis wilt halen:

 • Het gewicht dat het apparaat kan dragen. Het moet toch zeker personen tot 130 kg kunnen dragen;
 • Hoe zwaarder het apparaat is, hoe degelijker het is (in de meeste gevallen). Meer plastic in de constructie betekent meestal een minder stabiele constructie;
 • Een roeitrainer moet het zogenaamde CE certificaat hebben;
 • Een garantie van minimaal 1 jaar.

Bij Decathlon kies je een roeitrainer die geschikt is voor thuisgebruik.

Altijd belangrijk wanneer je fitnessapparatuur aanschaft, is om meerdere reviews bij verschillende shops en op websites te lezen. Een ‘testritje’ maken in een sportzaak is eveneens een aanrader.

Dat loopt wel lekker

Meer bewegen, aan je conditie werken en wat stevigere benen en bilspieren krijgen?  Zonder al te veel gedoe? Dan is (hard)lopen jouw ding. Met een hardloopband in huis kun je dagelijks een aantal kilometers afleggen, ook al regent het buiten pijpenstelen.

Een goede loopband aanschaffen? Hier let je op:

 • Het  continue vermogen van de motor. Dit wordt aangegeven in PK. Een gemiddelde motor van een loopband voor thuisgebruik heeft een vermogen van 3PK. Dit vermogen is prima als je rustig wilt lopen of joggen en niet meer weegt dan 100kg. Wil je intensiever sporten dan is een groter vermogen wenselijk;
 • De grootte van het loopoppervlak. De gemiddelde breedte  ligt tussen 38 en 55 cm. Ook hier geldt: een breder oppervlak is fijn als je het apparaat intensief gebruikt;
 • De zwaarte van de loopband. Hoe zwaarder de loopband is, hoe meer staal in de constructie is gebruikt. Dit zorgt uiteraard voor meer stevigheid en stabiliteit;
 • Kan de loopband in een hellingshoek gezet worden? Zo ja, vind je het dan belangrijk dat dit automatisch gebeurt?
 • Bekijk het aantal trainingsprogramma’s waar de loopband over beschikt. Passen deze bij jouw wensen?
 • Is het voor jou belangrijk dat het makkelijk op te bergen is? Kijk of het apparaat wieltjes heeft of opklapbaar is.

Wil je snel gaan beginnen met je work-out? Bij Bol.com kies je uit heel wat loopbanden jouw gewenste exemplaar. Bovendien wordt deze ook nog eens snel geleverd!

GETEST

Van bierfust naar sixpack

Een bierbuikje of zwembandjes waar je vanaf wilt? En krijg je vaak last van nek-of rugklachten als je sit-ups doet? Met de Wonder Core train je alle buikspieren (hoog, laag en zijkant) zonder daarbij je nek of rug te belasten. Dat is wat er gezegd wordt.

Proef op de som: Lieke van Goedkoop.be testte de Wonder Core 2 zelf uit. De filmpjes die voorbijkomen in thuiswinkelprogramma’s laten ons vaak al heel gespierde mensen zien die op het apparaat bezig zijn. Eens kijken of het ook zo makkelijk gaat als het lijkt.

Eenmaal dat het apparaat in elkaar stond, ben ik direct aan de slag gegaan. Voor mij leek het in de filmpjes allemaal iets soepeler te gaan. Maar op zich viel het niet tegen. Je voelt direct dat alle spieren in je buik gebruikt worden. Geen last van nek of rug gehad, terwijl ik daar eerder met ‘gewone’ situps wel degelijk last van had. Nog maar net in mijn bezit, dus op echt zichtbaar resultaat moet ik nog even wachten.

Tip: ik ben altijd bang dat wanneer ik zo’n apparaat aanschaf, het op een gegeven moment staat te verstoffen. Nu heb ik het een goed zichtbaar plekje gegeven. Zodat ik er letterlijk en figuurlijk niet meer om heen kan.

Op naar die sixpack; bekijk bij Wehkamp de Wonder Core II

Spring je fit

Trampoline springen alleen voor kinderen? Zeker niet! Met de specifieke fitnesstrampolines geraak je op een zeer fijne manier fit! Niet alleen ideaal om (weer) op topconditie te komen, het springen traint ook o.a. je beenspieren.

Deze specifieke trampolines hebben geen metalen veren, maar elastiek. Dit zorgt voor een effectievere en veiligere work-out als op een ‘gewone’ trampoline. Wil je eventueel wat besparen, dan zou je het ook eens kunnen proberen met een de trampoline in de tuin.
 

Hoela hoep!

Dat een work-out niet saai hoeft te zijn, dat lieten we al zien bij de Power Max Fitness Trampoline. Maar er zijn meer plezierige trainingen in fitnessland; hoelahoepen bijvoorbeeld. Het schijnt dat je met hoelahoepen maar liefst 100 calorieën per 10 minuten verbrand.

En het mooie ervan, je kunt het prima thuis doen en het is zeer goedkoop om deze ‘sport’ uit te oefenen!  Op internet vind je diverse filmpjes waarin ze oefeningen demonstreren. Alleen een hoepel kopen en klaar ben je!
Bestel meteen zo’n hoepel bij Bol.com hoelahoep je fit

Bestel meteen zo’n hoepel bij Bol.com en hoelahoep je fit

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.