Geldzaken

Persoonlijke financiën, we denken er liever niet al te veel aan. Toch kunnen we er niet omheen, elke maand moeten een aantal vaste kosten betaald worden. Ook een appeltje voor de dorst zetten we best opzij, en nee, niet in een sok onder onze matras. Hoe je die geldzaken het best aanpakt, dat zoeken wij met plezier voor je uit.

Hoeveel zakgeld is toepasselijk?

De meeste kinderen in België krijgen zakgeld, maar de meningen over wat het beste bedrag is verschillen van persoon tot persoon. Hoeveel zakgeld is gewoon, hoe kun je dit geld het best geven en wat kun je verder doen voor een goede financiële opvoeding? Dit artikel geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

Lees meer
Houd je budget in de gaten met deze 5 apps!

De meesten onder ons lopen niet rond met een rekenmachine en een stapeltje oude betalingsbewijsjes, dus we verliezen al snel het overzicht over onze uitgaven. Om hieraan te verhelpen kun je het best een budgetapp downloaden. Zo kom je er snel achter of die chocoladebroodjes die je dagelijks eet inderdaad meevallen voor je portemonnee, of dat je het beter kunt houden bij pistolets.

Lees meer
Leer geld ruiken met beleggen voor dummies!

Heb je wat extra geld over en zou je graag wat meer rendement halen uit je spaargeld dan de rente van je spaarrekening? Dan kun je overwegen om jouw geld te beleggen, maar wat is dat precies en hoe werkt het eigenlijk? Wij laten je kennis maken met de basis van het beleggen.

Lees meer
Sparen of beleggen, wat past bij jou?

Eindelijk wat geld bijeen gespaard? Top! Maar wat nu? Ga je het op een spaarrekening zetten of denk je erover na om het te beleggen? Lastige keuze en zeker de moeite waard om even bij stil te staan. Wat past best bij je? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Lees meer
Een trouwfeest organiseren zonder financiële zorgen? Ontdek hoe!

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? Dan ben je waarschijnlijk volop in de weer met de voorbereidingen van het grote feest. Een locatie zoeken, kledij kopen, ringen kopen en zorgen voor lekkere hapjes, want jij en jouw partner willen er een onvergetelijk feest van maken. Met de tips die we jou meegeven in dit artikel stap je zonder financiële problemen in het huwelijksbootje.

Lees meer
Waarom geld wél gelukkig maakt!

Het is een gezegde dat de revue regelmatig passeert: “Geld maakt niet gelukkig”. Is dit eigenlijk wel zo, waarom zou je dan immers nog een goede baan willen? Wat zeker is, is dat geld veel dingen in het leven gemakkelijker kan maken. Daarom een aantal reden waarom geld wél gelukkig maakt.

Lees meer
Je geld, dat telt: 4 bespaartips!

Deze week is het ‘De Week van het Geld’. Daarnaast is het vandaag, 15 maart, ook nog eens Internationale Consumentendag. Dat willen we graag met je vieren! We hebben daarom 4 stappen om veel geld te besparen voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek hoe je geld bespaart.

Lees meer
Efficiënt besparen in 5 stappen

Je hoeft geen boekhouder te zijn om je geld goed te beheren. Maar hoe begin je eraan? En waar moet je op letten? Goedkoop.be stelde een eenvoudig vijfstappenplan op om je op weg te helpen je uitgaven onder controle te houden.

Lees meer
Spaartip: pensioensparen als appeltje voor de dorst

Ben je nog maar net beginnen te werken of tel je stilaan af naar je pensioen, voor elke leeftijd (van 18 tot 64 jaar) is pensioensparen een aanrader. Mogelijke valkuilen, verschillende spaarformules of voor- en nadelen van pensioensparen: je leest het hier op Goedkoop.be.

Lees meer