Geldzaken

Persoonlijke financiën, we denken er liever niet al te veel aan. Toch kunnen we er niet omheen, elke maand moeten een aantal vaste kosten betaald worden. Ook een appeltje voor de dorst zetten we best opzij, en nee, niet in een sok onder onze matras. Hoe je die geldzaken het best aanpakt, dat zoeken wij met plezier voor je uit.

Steun unieke projecten via crowdfunding!

Soms heeft iemand een briljant idee voor een nieuwe dienst of product dat hij of zij graag in de markt wil zetten. Hoe kom je echter aan het geld om het product of de dienst te financieren? Het gebruiken van crowdfunding is hiervoor zeer interessant en ook populair, maar wat is het eigenlijk en hoe waarom zou jij investeren in een project?

Lees meer
Wat als je je lening niet kunt afbetalen?

Ziekte, ontslag, echtscheiding… heel wat onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je in ernstige financiële problemen komt door het niet afbetalen van een lening. Uit cijfers van de Nationale Bank van België bleek in juni 2016 dat meer dan 350.000 Belgen hun leningen niet kunnen terugbetalen. We spreken hierbij over bijna 530.000 achterstallige kredieten ofwel bijna 5% van alle contracten. Wat doe je wanneer je je in een dergelijke situatie bevindt?

Lees meer
Kopen of huren, wie worden jouw nieuwe buren?

Op zoek naar een nieuw huis? Dan heb je jezelf vast de vraag al gesteld of je beter koopt of huurt. Beide hebben voordelen en nadelen, maar heb jij aan alles gedacht? Om je een compleet overzicht te geven hebben we alle voor- & nadelen voor je op een rijtje gezet. Alleen met een volledig overzicht kan je immers een goede afweging maken.

Lees meer
Bijzondere leningen voor bijzondere projecten

Onverwachte omstandigheden kunnen altijd voorkomen, ze zorgen voor grote kosten op een korte periode. Om je bij deze omstandigheden te helpen, bieden sommige banken bijzondere leningen aan. Hiermee kan je je eigen project laten financieren door de bank, op voorwaarde dat je dat uiteraard terugbetaalt. Ontdek door verder te lezen, welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Lees meer
Persoonlijke lening? Een helder antwoord op al je prangende vragen?!

Droom je van een sprookjeshuwelijk met alles erop en eraan, maar ontbreekt het budget? Liet je tv het afweten, maar laat je bankrekening geen nieuw toestel toe? Geen nood, heel wat banken bieden een persoonlijke lening aan. Je leent een beperkt bedrag en gebruikt het naar volledig naar eigen wens. Zit je nog met vragen, ontdek dan hier het antwoord!

Lees meer
Een hypotheek voor je woning: vind de goedkoopste lening

Overweeg je om een woning te kopen, bouwen of renoveren? Niet alleen in de zoektocht naar je droompand of lapje grond kruipt heel wat tijd, ook de financiële kant van de zaak vraagt wat aandacht. Weet je niet goed waar te beginnen om de goedkoopste lening te zoeken? Goedkoop.be overloopt een aantal aandachtspunten die je helpen in je zoektocht.

Lees meer