Zo wordt het pas echt feest: grappige én gezonde traktaties

Lieke
Door Lieke
2 reacties

Hieperdepiep hoera!  Er is er één jarig en wie jarig is, trakteert! Verjaart je kleine boef binnenkort weer en mag er wat lekkers uitgedeeld worden in de klas? Wil je wel met iets gezonds op de proppen komen of is dit een wens vanuit school? Je kunt gewoon een doos appels meegeven of een tros bananen. Maar het kan ook veel leuker. Gezond én grappig om uit te delen, het kan zeker! Lees snel verder en ontdek alvast een paar originele traktaties ideeën.

Fris en fruitig

Vitamientjes; goed voor de kindjes, lekker en zo geinig versierd dat het nog bijna zonde is om op te eten. Helemaal geweldig zo’n fruittraktatie.

Zoals je wellicht ziet, heb je niet meer nodig dan een zwarte stift en servetten met een vrolijk motiefje om van bananen stoere piraten te maken. Even een gezichtje tekenen, servet er omheen knopen en dan gaan met die banaan. Toch zoetigheid toevoegen? Maak het ooglapje van dropveter.

Een mandarijn tot konijn omtoveren, makkelijk! Oogjes en een snoet erop schilderen met stift en met cocktailprikkers twee gommetjes erin vastzetten. Je zou er ook voor kunnen kiezen om helemaal gezond te gaan en de snoepjes te vervangen door papieren oortjes.

Gezonde traktaties, maar het grut ook blij maken met een snoepje? Wat dacht je van deze appel waar een snoepworm uitbungelt? Een groot voordeel, iedereen kan binnen mum van tijd deze traktatie maken. Je maakt een gaatje in de appel en duwt daar de worm in. Makkelijker kan bijna niet.

Kwarkverrassing

Een ander verantwoorde kindertraktatie is een Petit Gervais (of soortgelijke kwark). Niet leuk genoeg om te trakteren op school? Wel als je er bijvoorbeeld een Minion of een Mickey Mouse van maakt, zoals je hieronder ziet. Petit Gervais is verkrijgbaar in diverse smaken en deze creaties zijn ook weer helemaal niet moeilijk om te maken.

Een goede Mickey Mouse afbeelding heb je op internet zo gevonden. Uitprinten, uitknippen en plakken maar.

Je yoghurt of fruitkaasje omtoveren tot een geinige Minion? Gebruik wiebeloogjes, grijs en zwart papier en stift voor de mond. Een kind kan de was doen.

Liever diverse smaken uitdelen? Maak er dan snoeperige indiaantjes van. Wat heb je nodig voor deze verjaardagtraktatie? Veertjes, een elastiekje of dunne strookjes papier en wederom wiebeloogjes.

Say cheese

Ik ken heel wat kindjes die dol zijn op kaas. Ze vragen dikwijls om een extra plakje om zo op te eten. Het is daarom ook dat deze monsterlijke kaasjes me opvielen. Meer dan Babybel kaasjes en, daar zijn ze weer, wiebeloogjes heb je niet nodig. Met een mesje kun je de griezelmond uitsnijden.

De kaasrobotjes maak je door verschillende blokjes kaas op elkaar te stapelen en er met een cocktailprikker een halve druif in te prikken. 

Knapperig knabbeltje

Trakteren op een knapperig knabbeltje? Een kinderkoekje (zoals Vitabis), een soepstengel of een rijstwafel, op deze manieren maak je er de meest originele traktaties van.

Ben je zelf niet zo’n beste tekenaar, zoek eens op internet naar koekiemonsters kleurplaten of dierenkoppen. Je komt vanzelf bij de juiste formaten afbeeldingen uit.

De soepstengels spreken een beetje voor zich. In plaats van de papieren vissen aan de soepstengel kun je overigens ook snoepvisjes gebruiken. Het touwtje vervang je door bijvoorbeeld een drop- of fruitveter.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

 

 

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.