Online voordelig wijn bestellen? Tips & tricks.

Hanna
Door Hanna
Laatste update op 0 reacties

Dat je online een gps-toestel bestelt of een voorraadje sokken aanlegt, is ondertussen zo normaal als wat. Ook schoenen, kledij en accessoires worden vlot besteld. Wist je echter dat je ook wijn online kunt bestellen?

Je neemt doorgaans een voorraadje wijn mee uit de supermarkt, maar wijn online bestellen is zeker het overwegen waard. Wij namen de proef op de som en onderzochten waarom online wijn bestellen wel eens extra goedkoop kan uitdraaien. Schol!
 

Een schat aan informatie

Gouden tip van Goedkoop.be

Net zoals het in de supermarkt soms gokken is wat de toppers zijn, slaat de twijfel ook online al eens toe.

De meeste online wijnhandelaars bieden proefpakketten aan waarin ze verschillende wijnen stoppen. Vind je het kiezen moeilijk? Neem dan zo’n proefpakket, proef de wijnen en wie weet ontdek je wel je absolute favoriet!

Kies voor een wit proefpakket, neem een gemengd of laat je leiden door het seizoen of een bijzondere gelegenheid. Keuze te over.

Online wijnhandels voorzien elke wijn van heel wat info. De aroma’s worden besproken, de smaak en afdronk komen aan bod en ook de kleur verdient de nodige aandacht. Je komt te weten bij welke gerechten de wijn best tot zijn recht komt. Verdere info zoals het alcoholpercentage en bewaarmogelijkheden maken het beeld van de wijn compleet. Sleepte de wijn een prestigieuze prijs in de wacht of pronkt hij met een medaille? Het staat er zeker bij vermeld en kan een doorslaggevende factor zijn bij je beslissing.

Vergeleken met de supermarkt, blinkt de online wijnhandel hier al uit door de vele informatie die je krijgt. Daar stopt het echter nog niet, ook wijnhuis en wijnjaar worden extra toegelicht. Je breidt je wijnkennis moeiteloos uit door een bezoekje aan een wijnhandel op het internet.

Het enige wat online niet lukt, is de wijn proeven. Ook in een supermarkt is dit niet echt de gewoonte, je neemt er gewoon wijnen uit de rekken die je lekker lijken. Een beslissing die je enkel en alleen maakt op basis van de info die voor handen is, zoals prijs, omschrijving van smaak en afkomst. Weinig verschil dus op dat vlak tussen de supermarkt en de online wijnhandel.

De wijnhandelaar houdt de informatie zo objectief mogelijk. Hij is er dan ook niet bij gebaat een mindere wijn de hemel in te prijzen, om daarna een berg retourzendingen te moeten incasseren.
 

Nog meer info in één muisklik

Wil je wel eens weten wat gespecialiseerde journalisten of wijnbloggers te vertellen hebben over het wijntje waar je je oog op liet vallen? Open naast de online wijnhandel een nieuw venster in je internetbrowser, Google geeft je vliegensvlug de interessantste resultaten op een rijtje.

Terwijl je gezellig in de zetel zit, zoek je het rustig uit. Neem er alvast een glaasje wijn bij, weg stress bij het shoppen. In de supermarkt gaat het er een stuk vluchtiger aan toe, of niet soms...
 

Een gigantisch aanbod

Eén wijnshop verzamelt doorgaans enkele honderden soorten wijn. Dat gigantische aanbod bestaat zowel uit goedkopere wijnen als uit wijnen van topklasse. Ben je een groentje in de wondere wereld van wijn of toch wel een doorgewinterde wijnproever, iedereen komt in de online wijnwinkels aan zijn trekken.

Door de bomen het bos niet meer zien

Een schat aan informatie over een nog uitgebreider aanbod, dat klinkt wel goed. Toch horen we de logische bedenking al: wordt het dan niet ingewikkeld om snel de geschikte wijn te vinden? Een van de grote drijfveren om online te shoppen is ten slotte de tijdsbesparende factor.

Een degelijke webshop heeft daar uiteraard wat op bedacht. Je hoeft nooit alle info van elk wijntje te lezen. Je stelt handige zoekfilters in om het aanbod wat af te slanken tot jouw voorkeur.

Het begint al met de keuze voor rood, wit of rosé, eventueel aangevuld met bubbels en port. Daarna stel je de prijsfilter in en kies je het land van herkomst uit. De filters verschillen wel wat van shop tot shop, maar maken je het overal graag gemakkelijk.

Goedkoper dan in de supermarkt?

Niet alleen het aanbod is groter en de info uitgebreider, online wijnwinkels bieden de wijnen meestal goedkoper aan dan in de supermarkt of detailhandel. Zoals met alle online shops het geval is, kunnen ook de virtuele wijnhandelaars besparen op een aanlokkelijke winkelinrichting, een magazijn volstaat.

Bovendien weten ze dikwijls interessante aanbiedingen uit te schenken. Kelderrestjes werden op de kop getikt. Even het stof ervan blazen en je ontdekt de heerlijkste wijnen voor een stuntprijs. Met bepaalde wijnhuizen zetten ze exclusieve deals op, allemaal om jou voordelig te laten proeven van smakelijke godendranken.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel


Ben je grote fan van een bepaald wijntje, leg dan meteen een voorraad aan. Hoe geweldig is het niet om te pronken met een uitgebreide wijnkelder, of toch steeds wijn in huis te hebben bij onverwacht bezoek. Online krijg je meestal extra korting bij aankoop van een bepaald aantal flessen. De wijnhandelaars zijn maar wat blij als ze een volledig karton in eens verkopen, daar hoort dan ook wat meer voordeel bij.

Nadat je je bestelling vanuit je luie zetel geplaatst hebt, is het gewoon nog even wachten tot de pakjesdienst bij je aanbelt. Vergeet sleuren met zware dozen, met een minimale inspanning vul je die wijnkelder zo weer aan.

Deel gerust je online wijnervaringen met ons, we zijn benieuwd!

Over de auteur

Hanna

Als jonge mama besef ik goed dat een baby best wat kost. Ik weet als geen ander de goedkoopste luiers te spotten en speur voortdurend naar voordelige, maar toch leuke kleding, bij Hema bijvoorbeeld. Vrije tijd blijft natuurlijk ook belangrijk, uitblazen doe ik bij een hapje en een drankje, of op citytrip, geboekt via Outspot. Van babyvragen  tot reistips, ik geef je het gepaste advies.