Zo maak je vleeseters jaloers; verrukkelijke vegetarische bbq-recepten

Lieke
Door Lieke
Laatste update op 0 reacties

Barbecueën is onlosmakelijk verbonden met een lekker stukje vlees. Zeg je barbecue dan denk je al snel aan sappige hamburgers, pittige satéspiesen en gemarineerde speklapjes. Ben je vegetarisch en eet je dus geen vlees, dan zit je er tijdens een gezellige grillparty een beetje voor spek en bonen bij. Maar daar gaat verandering in komen. Om te beginnen met een aantal verrukkelijke recepten die Goedkoop.be voor je heeft klaarstaan. Zo lekker dat bij echte vleeseters het water in de mond zal lopen.

 

Champi(gn)ons

Een ware kampioen onder de vegetarische barbecuegerechten; de champignonspies. Niet zomaar een spies met wat champignons. Nee lekker pittige champignons voor op de grill. Wat heb je nodig voor de marinade van deze barbecuetraktatie?

½ eetlepel harissa (of een andere hete saus, zoals chilisaus)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels Balsamicoazijn
1 theelepel gedroogde oregano
200-250 gram kleine Portobello champignons

Gebruik je bamboe spiesen week deze dan alvast 20 minuten in water.

Mix de harissa, olijfolie, Balsamicoazijn en oregano door elkaar in een schaal. Halveer de champignons en leg ze voor 30 minuten in de marinade. Prik ze vervolgens op de spies en grill ze aan beide kanten 5 minuten.

Of je worst lust?

Of je worst lust? Ja waarschijnlijk ga je deze zelfgemaakte kebabworstjes jammie vinden. Kebabworsten, wat heb je er voor nodig:

Kleine ui
4 takjes peterselie
4 takjes munt
1 pakje Tivall mix (250g)
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel shoarmakruiden
1 bakje Griekse Yoghurt
Een beetje zout en versgemalen peper

1. Pel de ui en rasp fijn 2. Hak ook de peterselie en munt heel fijn 3. Doe de Tivall mix in een kom en pers er 1 teen knoflook bij 4. Meng de ui, peterselie, munt, 3 eetlepels olijfolie en shoarmakruiden er doorheen 5. Mengsel in 6 porties verdelen en tot langwerpige worstjes van ongeveer 10 cm rollen. 6. Worstjes +/- 30 minuten in koelkast leggen 7. Andere teen knoflook boven yoghurt uitpersen en erdoor roeren 8. Op smaak brengen met peper en zout.

Rooster deze vegetarische bbq-worstjes in ongeveer 10 minuten gaar boven een hete barbecue. Bestrijk ze van tevoren met wat olijfolie en vergeet ze niet tijdens het roosteren regelmatig om te keren.

Bella mozzarella

De Caprese salade met tomaat, basilicum en mozzarella, ken je misschien al? Maar ooit gedacht dat dit ook een prima recept is voor op de grill? Voor dit bella mozzarella gerechtje heb je nodig:

Tomaatjes (geen cherrytomaatjes)
Medium, verse mozzarella balletjes
Basilicum bladeren
Olijfolie
Zout en peper

Met alle ingrediënten in huis, ben je er al bijna. Zo eenvoudig is dit smaakvolle recept te bereiden. Het enige wat je nog moet doen, is de tomaatjes, mozzarella en basilicum op een spies te rijgen en in smeren met olijfolie. Leg aluminiumfolie op de barbecue en plaats hier de spiesen op. Gril iedere kant zo’n 2 tot 3 minuten.

(V)is smullen

Eet één van je gasten liever geen vlees, maar is hij of zij niet vies van een visje? Laat zien dat jij terecht een grillkoning(in) genoemd mag worden en tover dit verrukkelijke vispakketje op tafel.

120 gram kabeljauw
1 eetlepel olijfolie
100 gram courgette
¼ kopje maïs
Een aantal gehalveerde cherrytomaatjes
Een teentje knoflook (fijngesneden)
½ eetlepel fijn gesneden peterselie
¼ rode peper
¼ citroen (geperst)
Wat zout en peper

Gouden tip van Goedkoop.be

Barbecueën zonder barbecue, dat wordt een beetje lastig. Shop alles wat nodig is voor een gezellig grillavond 'onder 1 dak' bij Coolblue. Van een Weber gasbarbecue tot houtsnippers met een smaakje...

Leg de droog gedepte kabeljauwfilet op een groot vel aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, en bestrooi met zout en peper. Voeg de gesneden courgette, cherrytomaatjes en maïs toe. Breng het pakketje vervolgens op smaak met de knoflook, peterselie en rode peper. Sprenkel als laatste nog de citroensap over het vispakketje heen en dichtvouwen maar.

In ongeveer 25 minuten goed gaar stomen op de bbq.

Spicey spiesje

Ook tofu kan heel goed op de barbecue klaargemaakt worden. Geef je tofu spiesje een spicey twist en leg de tofu voor ongeveer een half uurtje in een marinade van 1 theelepel sambal en 3 eetlepels ketjap. Prik de blokjes tofu op een spies, samen met cherrytomaatjes en courgette en gril ze 5 minuten op de barbecue.

Shop bij Bol.com het boek 'Vegetarisch Barbecueën' van Steven Raichlen en probeer nog meer appetijtelijke gerechten uit

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

Heb jij nog recepten voor de vegetarische barbecue die we zeker niet mogen missen? Deel ze hieronder met ons in een reactie!

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.